Autors Tēma: Kā izdarīt nemanāmi?  (Lasīts 841 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broms

Kā izdarīt nemanāmi?
« : 2021. gada 13. marts, 12:14:02 »
Zb un tā pavisam ļoti. Pirmdienas saruna ar vadību kļuva par domuzīmi.
Esmu izlēmis mainīt darbu un amatu. Gribu peldēt citos ūdeņos.
Noskatītajā uzņēmumā kā reiz ir parādījusies atbilstoša vakance.
Loģiski, ka pēc mana cv saņemšanas potenciālais darba devējs par mani interesēsies manā pašreizējā darba vietā.
Bet tad es sadedzinātu tiltus, iespļautu akā un piemīztu zābakus.
Kā norādīt, ka nevèlos, ka esošais zin par maniem nolūkiem?
Iepriekš darbu īpaši meklējis neesmu, tāpēc varbūt stulbs jautājums.
Bet kauns nav nezināt... :)

Atslēdzies Bobs

Atb: Kā izdarīt nemanāmi?
« Atbilde #1 : 2021. gada 13. marts, 12:19:40 »
Ja iespējams, vispirms iziet uz kontaktiem ar potenciālo darba devēju

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2021. gada 13. marts, 12:39:22 »
Neviens darbs nav baznīcā pielaulāts. :) Tas jau normāli, ka cilvēki interesējas par citu darbu, un nav teikts, ka potenciālais darbadevējs uzreiz zvanīs pašreizējam.
Kā jau te iesaka, vispirms kontakts ar potenciālo darbadevēju, darba intervija. Stāsti, ka esi nobriedis pārmaiņām, gribi pamēģināt ko jaunu, bet par pašreizējo darbadevēju neko sliktu nesaki.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2021. gada 13. marts, 12:40:59 »
Es vispirms meklētu neformālu kontaktu. Kaut vai drauga drauga draugu.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #4 : 2021. gada 13. marts, 13:13:21 »
Sasūti CV uz vairākām darbavietām. Ja arī potenciālie zvanīs esošajam, viņš vismaz nezinās uz kurieni konkrēti gribi iet.
Un reizēm, kad uzzin, ka gribi iet prom, piedāvā visādus variantus, lai tikai paliec un neaizej.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #5 : 2021. gada 13. marts, 13:20:46 »
ja, jā , noteikti, neko sliktu par iepriekšējo darbu. Tas arī tevi raksturos pozitīvi. Varbūt ko pozitīvu par jauno darba vietu. Pasaki, ka jau labu laiku esi par to domājis un tev liekas, ka šajā vietā ir iespēja vairāk sevi pierādīt. Bet, vislabākais, protams būtu ja kāds paziņa no tās vietas tevi ieteiktu. Ķipa, ka viņam zināms ļoti labs spečuks, kuru ir iespējams pierunāt, jo viņš pašreiz plāno mainīt darba vietu.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #6 : 2021. gada 13. marts, 13:52:34 »
vismaz mani bija ieteikuši savā laikā divas reizes, es vienkārši teicu, ka gribētu ko mainīt. Pirmo reizi gribēju mainīt dzīves vietu, otrā vajadzēja lielāku algu jo tiku pie kooperatīvā dzīvokļa. Periodā kad beidzot izvēlējos strādāt mājā, man ieteica vismaz septiņus klientus. Tieši tāpat, zvanīja paziņas un lūdza, vai nevar iedot manus kontaktus... Ieteikumiem ir liela nozīme.

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #7 : 2021. gada 13. marts, 14:11:00 »
Ja tā ir viena un tā pati nozare, parasti informācija jebkurā gadījumā noplūst. Protams, ideālā pasaulē varētu to izdarīt nemanāmi, bet reti kad tas izdodas. Savukārt par piečurātajiem zābakiem, met tās muļķības no savas galvas laukā. Nothing special, just business.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #8 : 2021. gada 13. marts, 14:40:36 »
Iemesls ir jaunā algu sistēma. Lai nopelnītu iepriekšējo algu, lielu daļu laika aizņem nomenklatūra, kas vajadzīga, lai vadība varētu vairāk kontrolēt izdarīto darbu. Nesip rezultāts, bet ceļš. Tas atņem laiku produktīvākām nodarbēm. Rezultātā ir pusdarīti darbi, kas ietekmē algu. Jaunie īpašnieki pieaicināja "ekspertu". Īsāk - pēc jaunajiem noteikumiem mans iepriekšējo 5 gadu darbs ir nolaists podā, tb, augļus ievāc tikai uzņēmums. Es uz to strādāju, lai varētu atļauties nestresot, bet....
Es dodos pat zemāka amata virzienā. Es varu nopelnīt līdzvērtīgi/vairāk vienkārši esot. Zinu virtuvi un salīdzinājumā ar esošo darba apjomu man patiešām škiet, ka tur es vienkārši urbinu degunu.
Un bez stresa.
A stress.. alkohols, impotence, pašnāvība.. man to nah nevajag :D
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 13. marts, 14:46:09 no Broms »

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2021. gada 13. marts, 17:50:16 »
Jā, šis mani arī reizēm ļoti izbrīna, kādam vellam jāaiztiek labi strādājošs process, mehānisms vai darbinieks?
Nu, ja tu pats esi galīgs turlupiņš un nejēdz saprast, kā tavi darbinieki strādā un ar nevajadzīgām atskaitēm sačakarē procesu, tad dabū promejošus kadrus.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2021. gada 13. marts, 19:24:47 »
Zābakus piečurāt, manuprāt, nozīmē aiziet, izveicot vairāk vai mazāk lielu cūcībiņu. Nu tā - ieriebt, piečurāt, kur normāli nečurā, še jums! Bet normāli un korekti aiziet vai pat tikai interesēties par citām darba iespējām nav nekas nosodāms. Savureiz pat veselīgi - sev cenu paceļ un esošais darba devējs sarosās, lai paturētu. Tāpat kā tie mobilie operatori  :mrgr: Patīkami, pat ja ej projām tik un tā.

Dari, kā esi nodomājis un neķer kreņķi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2021. gada 13. marts, 21:00:43 »
Ar tiltu sadedzināšanas negribēšanu domāts, ja nedabūs darbu jaunajā vietā, tad turpinās vecajā par to zemāko algu un amatu?
Nu... labāk informēt vadību par saviem plāniem, ja pieļauj domu, ka vēl turpināsi darbu, ja nu kas.
Lojalitāte un godīgums atmaksājas, LV maza un vienas jomas darba devēji +/- pazīstami. Aizmuguriski rīkojoties atsauksmes nebūs ok. Es informētu DD par saviem plāniem. Ja nav paredzēta iespēja turpināt, tad jau vienalga deg vai nedeg tie tilti.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #12 : 2021. gada 13. marts, 22:44:36 »
Varbūt tas nekas ka darba devējs uzzina. Reiz kad mainīju darbu, vecais sāka piedāvāt piena upes. Bija par vēlu.