Autors Tēma: Kafijas automāts  (Lasīts 1055 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies e518

Kafijas automāts
« : 2021. gada 15. marts, 11:44:39 »
Labdien !
Vecākiem steidzīgi vajadzīgs kafijas automāts, tāds kas pats maļ pupiņas un ar pienu. Budžets līdz kādiem 750 - 800€. Pašam tāda nav, tāpēc nav liela saprašana. Zinu, ka Jura ir labi, bet neiekļaujas cenā. Pašlaik skatos uz Saeco 5000 sēriju un uz augšu. Noteikti kādam ir Saeco. Ko sakāt par kvalitāti, servisu ? Varbūt ir vēl kāda laba firma, kas ražo tādus aparātus ?

Atslēdzies Minne

Atb: Kafijas automāts
« Atbilde #1 : 2021. gada 15. marts, 11:52:18 »
Saeco ir labi (pašai nav), bet ieteiktu arī palūkoties DeLonghi virzienā

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #2 : 2021. gada 15. marts, 11:54:59 »
Nopirkām ļoti labu lietotu Jura. Gan no uzticama pārdevēja. Kalpo bez problēmām jau 3. gadu. Ja pērk liitotu, tad no pārdevēja, kurš nodarbojas ar kafijas automātiem.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #3 : 2021. gada 15. marts, 13:37:59 »
Šobrīd Jūrmalā jau kādu laiku lietošanā Saeco Minuto; Rīgā mazāku laiku - Gaggia (firma zem Saeco), taču konkrēto modeli nepateikšu, līdzīgs kā foto.
Gaggia bija dārgāks, taču, manuprāt, kafija sanāk garšīgāka, stiprāka. Izmantotās kafijas biezumi pavisam sausi atšķirībā no Minuto.

Bet mēs pamatā dzeram espresso, es pievienoju krējumu jau pēc tam, tāpēc īsti nepateikšu, kurš labāks, ja regulāri lieto ar pienu.
Gan Minuto, gan Gaggiai, kas mājās, ir iespēja sagatavot kapučino, taču piens tiek liets krūzītē atsevišķi, nevis pie aparāta pievienojamā rezervuārā. Taču Gaggiai ir arī tādi modeļi.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 15. marts, 13:44:29 no Mangusts »
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2021. gada 15. marts, 16:58:35 »
Zinu, ka Delonghi ir dažāda līmeņa sērijas, bet pamatgrupa karsēšanai un malšanai pa lielam tā pati. Man ir cenu grupā 300+, kalpo ideāli jau gadus 5. Daudz labāk kā pirms tam Saeco. Un mums pietiek ar pamatlietā, - kafija, espresso, tvaika uzputotājs. Nemaz nevajag tās 100 papildfīčas, taimerus, speciāla izmēra burbulīšus un pieslēgumu internetam. Ja vecākiem vajag dārgo, tad tādu jāmeklē... :?:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #5 : 2021. gada 15. marts, 18:39:32 »
Man ir no uz puslētākā gala 400+: Philips EP 3551..ir visas opcijas: kafija, espresso,cappucino, latē, ....var gan jau samaltu kafiju, gan pupiņas...un protams, piena putotājs (tikai tāpēc pirku).
Pagaidām nesūdzos.

No "Kafijas draugs" pasūtu nepieciešamos kopšanas līdzekļus.
 <https://images.app.goo.gl/iVu3uaYL7UYCJuYt9>

Atslēdzies e518

« Atbilde #6 : 2021. gada 16. marts, 04:34:38 »
Paldies par viedokļiem. Laikam paliksim pie dārgā gala : Saeco SM5570 . Pa lielam izvēli ietekmēja 13 dažādie kafijas veidi. Mans arguments par to, ka tiks vārītas max 3veida kafijas, netiek ņemts vērā  :cry: . Bagātie pensionāri, lai jau dara kā grib  :rofl: .

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #7 : 2021. gada 16. marts, 09:06:15 »

Vispār interesanti- man pazīstamie pensionāri uz 70-80 lieto parastos kafijas automātus, kur ieliek filtru un iztecina vai šķīstošo kafiju. Cik tad viņi kafiju dzer - labi ja reizi dienā un par tādām kapučīno un latte pat nenojauš :D
Ja runa ir par pensionāriem 60+, tad cita lieta, tie vēl jaunieši :) Pēc mana novērojuma pārsvarā ļaudis vnk uzlej kafiju kopīgā krūzē vai katram krūzē, pat ciemos, cik skatos. Laikam man paziņu lokā nevienam nav jūsu minētie kafijas automāti  :scratch:
Es neesmu kafijas fane, man pietiek reizi dienā ar savu spilventiņkafiju Philips automātā, galvenais, lai nav biezumu, tāpēc nepatīk tradicionālās krūzē uzlietās. Vairs pa dienu arī nedzeru un arī tad no rītiem vnk aiz ieraduma, nav nekad sevišķa kafijas vēlme. Un ar pienu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2021. gada 16. marts, 09:25:40 »
Katram savas baudas. Ja cilvēki īsti kafijas gardēži un baudītāji, un turklāt var to atļauties, tad kāpēc ne. Dzirdēts, ka labāka kafija sanākot no tiem automātiem. Svaiga maluma, uzstādītas visas opcijas, kādu tieši grib.
Jā, man arī simtu gadu nevajag. Bet man ir savas baudas, bez kā citi mierīgi iztiek. Katram savs  :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #9 : 2021. gada 16. marts, 09:56:10 »
Lai pērk, ja vēlas, mums jau par to nekādas bēdas nav. Vēlāk gan paši sapratīs, ka neizmanto (un pat nezin) visas fīčas, kas tam aparātam ir. Tur tie piena kafiju gribētāji diezgan ātri pārstāj gribēt piena kafijas, jo ir jālieto atsevišķie piena trauki, pienu nevar ilgstoši tajā atstāt, jāmazgā, jālaistās, diezgan neērti. Kafijas stiprumus, daudzumus un ūdens temperatūru var regulēt jebkuram. Man kādreiz bija Saeco, no diezgan dārga gala, bet tieši ūdens temperatūra bija tas, kas mani neapmierināja - tagadējais DeLonghi karsē stiprāk. Pats galvenais, kas visiem šiem aparātiem ir svarīgi, lai iegūtu garšīgu kafiju ir tieši kafijas pupiņas. Ar lētajām pupām nekādu dižkafiju neuzčiņīsi.. :?:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #10 : 2021. gada 16. marts, 09:57:47 »
Nekad nesaki nekad..Kafiju dzeru ļoti maz, tikai no rīta un ar pienu. Tāpēc nebiju domājusi, ka kādreiz investēšu kafijas automātā.. Taču tieši šī opcija iegūt kafiju ar piena putiņām....ņamm...Nu, es sevi katru rītu lutinu. Nenožēloju. :rofl:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #11 : 2021. gada 16. marts, 10:01:56 »
Tur tie piena kafiju gribētāji diezgan ātri pārstāj gribēt piena kafijas, jo ir jālieto atsevišķie piena trauki, pienu nevar ilgstoši tajā atstāt, jāmazgā, jālaistās, diezgan neērti.

"Čakars" ar piena traukiem, protams, ir, nenoliegšu, bet divu gadu laikā vēl nav apnicis ņemties...jau kļuvis par automātisku ieradumu: nekavējoties izmazgāt un kā izrādās, šie labi pacieš arī trauku mazgājamo mašīnu.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #12 : 2021. gada 16. marts, 10:02:38 »
Nekad nesaki nekad..Kafiju dzeru ļoti maz, tikai no rīta un ar pienu. Tāpēc nebiju domājusi, ka kādreiz investēšu kafijas automātā.. Taču tieši šī opcija iegūt kafiju ar piena putiņām....ņamm...Nu, es sevi katru rītu lutinu. Nenožēloju. :rofl:

Bet Tu uzputo pienu ar tvaiku krūzītē vai arī taisi ar lielo aparātam piederīgo papildkrūzi ?

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #13 : 2021. gada 16. marts, 10:18:18 »
Ar aparātam piederīgo. Tik šausmīga ņemšanās nemaz nav. Pēc katra piena cikla jānospiež piena automātiskā attīrīšanas poga. Reizi mēnesī izlaižu pulverīti un viss..

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #14 : 2021. gada 16. marts, 10:24:53 »
Pieļauju, ka piena sistēmas tīrīšanas problēmas var rasties ģimenēs, kur ir daudz kafijas lietotāju. Visi tik nospiež to "bzzzz", bet par tīrīšanu piemirst. Tā kā es viena esmu kafijas pavēlniece, tad problēmu nav.