Autors Tēma: teoloģiskā literatūra  (Lasīts 532 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

teoloģiskā literatūra
« : 2021. gada 18. marts, 17:40:09 »
Tuvojas Lieldienas un mums tak nav šādas tēmas...ok, retais ir gājis skolā, kur māca bībeli...viss pašiem ir bijis jāapgūst ...mjā, mana līdz šim pati teoloģiskākā grāmata ir bijusi Bulgakova "Meistars un Margarita" , kuru tur kāds pareizticīgais priesteris ir nosaucis par Sātana evanģēliju...nevar nepiekrist, jo stāsts par Kristu ir no Volanda skatījuma...un Volands nav ne Marks, ne Lūkas, ne Matejs....Volands ir Volands!  :mrgr:       
Lūk, atveru jaunu tēmu par teoloģisko literatūru, ja nu kādam gadās kaut ko lasīt!  :)

Atslēdzies Spārka

Atb: teoloģiskā literatūra
« Atbilde #1 : 2021. gada 18. marts, 17:46:38 »
Ir gadījies.
Tikai jādomā, kas būtu pieminēšanas vērts.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #2 : 2021. gada 18. marts, 17:47:18 »
Nopirku Aleksandra Meņa "Cilvēka dēls"!   
 Aleksandrs Meņs (1935–1990), Pareizticīgās baznīcas priesteris un moceklis, ir viens no izcilākajiem 20. gadsimta garīdzniekiem Austrumeiropas reģionā, radījis daudzus spilgtus manuskriptus par kristietības pamatiem un pasaules reliģiskās domas attīstību. "Cilvēka Dēls" ir tēva Aleksandra zināmākais sacerējums, pie kura viņš sāka strādāt jau 14 gadu vecumā un kuru turpmāk savas dzīves laikā vairākkārt papildināja. Grāmatā dzīvi un detalizēti raksturots evaņģēliskais laikmets, dots tēlaini spilgts Kristus dzīves stāsts, kura pamatā ir evaņģēliji, evaņģēliju komentāri, apokrifi, kā arī daudz citu avotu.
 No krievu valodas tulkojis Zigurds Skābardis.
 Māksliniece Laura Feldberga.   
Grāmatas pievilcība slēpjas tās vienkāršajā un cilvēciskajā intonācijā, kādā Meņs runā par Jēzu Kristu, viņa dzīvi un laikmeta kontekstu.
Meņam pateicoties, Evaņģēlijs it kā atdzīvojas, un lasītājam ļauj sajusties gandrīz vai klātesošam tā laika notikumos.Kas vēstījumu padara tik pārliecinošu? Savs redzējums par to ir izdevniecības ''Kala raksti'' vadītājai Aijai Balodei. Viņa stāsta: “Viņš pats nāk no ebreju ģimenes, līdz ar to par kontekstu – jūdu tradīcijām, ko Jēzus ar saviem mācekļiem kopā dara un kāpēc – viņš stāsta kā zinātājs. Otrkārt, viņš ir arī vēsturnieks, līdz ar to viņa vēstījums nav leģenda, bet viņa reālās zināšanas par vēsturiskajiem personāžiem, par laiku un visu pārējo kontekstu. Treškārt, viņš ir pats priesteris, viņš jau 14 gadu vecumā, izrādās, ir pieņēmis šo lēmumu – veltīt savu dzīvi Dievam – un viņš raksta par Jēzu kā tāds cilvēks, kurš mīl, viņš raksta ar mīlestību par kādu, kurš viņam ir ļoti tuvs.”       
....lūk , šis viss mani saintriģēja...ebrejs, kurš pieņēmis pareizticību un moceklis  ...tātad lasīšu! :)

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #3 : 2021. gada 18. marts, 17:59:59 »
Es savu laiku mēģināju studēt Vladimiru Solovjevu (1853 - 1900), bet man teoloģija neiet pie sirds, pārāk daudz nosacījumu, ko jāievēro. Tādā prātā izdomāta realitāte, kurā bēdz no realitātes.   
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv