Autors Tēma: Dzīvojamo ēku renovācija  (Lasīts 1657 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Dzīvojamo ēku renovācija
« : 2021. gada 19. marts, 18:30:42 »
Meklēju kādu cilvēku, kam ir plānota/uzsākta, bet atcelta mājas renovācija. Vai kam ir renovēta māja, bet pazīstams "atkritējs", kas ir atteicies piedalīties šajā pasākumā.

Interesē pamatoti argumenti un aprēķini (ja tādi ir) siltināšanas ekonomijai, jo provizoriski piemetot, labuma nekāda, tikai papildu izmaksas. Un tad, kad teorētiski beidzot sāktu atmaksāties ieguldījumi, tad siltuma cenas būs cēlušās (arī šiem uzņēmumiem vajag peļņu), bet siltinājums jau birs nost.

Bāc, nevaru noformulēt vajadzību... Tipa projekts ir procesā, liela mājas daļa piekrīt; tie, kas nepiekrīt, tiek pa vienam "apstrādāti" un piekrīt. Onka neredz jēgu tam visam (es arī neredzu, nespēju glaudīt rociņu un teikt, ka tā vajag) - kā saprotams no skaidrotā, pēc tā visa pašam ir dzīvoklī obligāts remonts par paša līdzekļiem, ja negrib turpmāk dzīvot būvlaukumā. Šobrīd dzīvoklī normāls stāvoklis, nav 80. gadu bomžatņiks, bet kaut kādi ~7 gadi kā remontēts "līdz mūža galam pietiks". Kā saprotu no atstāsta, būs trubas gar sienām pa visu dzīvokli (lieciet riģipsi. Kam svaigs remonts - paši ņemiet nost un pēc tam lieciet atpakaļ), logs jāmaina (lodžijas siena būs biezāka, tātad logam priekšā). Rēķini tikai palielināsies (padsmit gadus kredīts) plus par siltumu mazāk nekā šobrīd, bet kopsummā katru mēnesi dārgāk. Kopā ar dzīvokļa remontu izdevumi nenormāli. Tas, ko man atstāstīja no "reklāmas bukleta" vispār pēc totāla lohatrona izklausās.

Ja kādam ir reāli aprēķini par izdevumiem/ieguvumiem, baaaigi gribētu dabūt. Un kas būs, ja onka viņus pasūtīs tālu pa taciņu. Nepieciešama 80% dzīvokļu īpašnieku piekrišana, cenā jau iekļauti potenciālie nemaksātāji. Teorētiski viņš laikam var visus arī pasūtīt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Nāra

Atb: Dzīvojamo ēku renovācija
« Atbilde #1 : 2021. gada 20. marts, 08:18:43 »
Diemžēl nevaru neko Tev ieteikt, bet mana māja parsteidzošā kàrtā nav renovēta ( mūsu pilsētā reti kuras nav)un  netiks, jo pie mājas stires ir gudri cilvēki, kas apzinās un izskaidro, ka zaudējumu ir vairāk kā jeguvumu un ka smukums no ārpuses neko labu nedod iekšpusei un maciņam.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #2 : 2021. gada 20. marts, 10:09:47 »
Novembrī pārvācos uz jaunu dzīvokli renovētā mājā. Tā kā turpinu grāmatvedību iepriekšējai mājai ( nav renovēta) varu salīdzināt rēķinus. Jaunajā dzīvoklī ir kvadratūra + 8m2 ( apkuri mēs taču rēķinam pēc dzīvokļa kvadratūras); izvietojums- gala siena, lodžijas durvis( iepriekšējais dzīvoklis bez lodžijas).  Apkures sezonā par apkuri rēķins ( salīdzinot ar veco dzīvokli) mazāks par 14 euro. Silti, radiatorus noregulēju uz pusi no iespējamā, visu ziemu, vēdināju. Novembrī maksāju par renovāciju - 35 euro. Māja renovēta 10 gadus atpakaļ. Noskaidroju parāda atlikumu - 1700 euro. Samaksāju uzreiz. un miers mājā. Principā, ekonomija tikai apkures sezonā, tātad līdz aprīlim. Nekādas caurules, kas būtu vilktas istabās nepamanīju. Uz vasaru paredzu rēķinus ap 32 euro. Iepriekšējā mājā renovācijā netika veikta, jo nevarēja savākt nepieciešamos 70% no iedzīvotājiem, kas to vēlās. Bet  viedokli mēdz mainīties un jau daudzi no tiem kas atturējās it kā vēlās.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #3 : 2021. gada 20. marts, 10:29:50 »
Vai nevar būt tā, ka Tevis pieminētais "Onka" kaut ko nav līdz galam sapratis. Ir jau visādi brīnumi piedzīvoti. Manai mammai vannas istabā ievilka visas mājas ūdens sūkni un skaitītāju, uzliekot par pienākumu reizi mēnesī ielaist komunālservisa darbiniekus rādijumu nolasīšanai.  Arguments, ka savādāk nevar :rat: . Kad to uzzināju, pietika tikai ar vienu vēstuli un to murgu novāca.
Ko gribu teikt...iespējams, ir neienteresēts (slinks) apsaimniekotājs, kurš grib pa lēto un "onka", kuram daudz ko var iestāstīt.
Vai pati iepazinies ar projektu, vai spried tikai no atstāstītā?

Pieslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2021. gada 20. marts, 11:04:25 »
Ja pareizi atceros, caurules šurpu turpu velk tad, ja katram dzīvoklim var regulēt savu t un ir individuāla uzskaite. Tas ir dārgais variants.
Apķērīgie apsaimniekotāji  jau pirms 10-15 gadiem izmantoja atbalsta maksājumus un savas mājas nosiltināja. Es zinu konkrētas Rīgā, Dzelzavas -Lielvārdes raj., kur ietaupītā maksa par siltumu nosedza kredīta maksājumu. Pie tam dzīvoklim tādā mājā pilnīgi cita vērtība.

Tādu gudro onku dēļ mājas stāv noplukušas un kurina gaisu

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2021. gada 20. marts, 11:07:14 »
caurules bieži jāpārvelk, jo daudzām zociālisma izskaņas mājām apkures stāvvadā ir visi radiatori virknē bez bypass caurules. Tad augšējiem karsti, apakšējie salst nost

Pieslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2021. gada 20. marts, 11:11:26 »
Un uzminiet, kuriem nevajag neko siltināt!

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #7 : 2021. gada 20. marts, 11:12:14 »
Ir siltināts dzīvoklis un nesiltināts. Dotie lielumi ļoti līdzīgi, paši gan neapdzīvojam ne vienu, bet stingra kontrole par norēķiniem. Gada griezumā nesiltinātais ir lētāk, kaut kvadrāti lielāki (nedaudz). Siltuma ziņā nesiltinātais ir siltāks, jo siltinātajā viss ir noregulēts centrālajā mezglā uz minimālo, lai pierādītu ekonomiju. Siltinātajam pluss ir pie viena izremontēta kāpņutelpa, ko smuki ierēķināja projektā un mājas savilkšana, Eiropa kosmētiku smuki līdzfinansēja. Tomēr ziemeļu pusē jau sāk līst ārā zaļums uz sienām. Kopumā tā siltināšana ir diezgan lohatrons, ja to nedara sev (pērk gatavu pakalpojumu).

Pieslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2021. gada 20. marts, 11:14:24 »
Ļaudis turpina dzīvot pie aizbāztām ventilācijas lūkām

Bet šis ir tikpat neauglīgs strīds, kā par vakcīnām, tādēļ es labāk off.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2021. gada 20. marts, 12:14:34 »
Vai nevar būt tā, ka Tevis pieminētais "Onka" kaut ko nav līdz galam sapratis.
Ko gribu teikt...iespējams, ir neienteresēts (slinks) apsaimniekotājs, kurš grib pa lēto un "onka", kuram daudz ko var iestāstīt.
Vai pati iepazinies ar projektu, vai spried tikai no atstāstītā?

Onka nav ne dumjš, ne senils. "Ļaunie pretinieki" viņam iestāstīt neko nevar, iestāstīt grib tikai tas, kas piedāvā "renovāciju". Ir bijušas pāris sapulces (žēl, ka nezināju agrāk), jautājumi par kāpņu telpas remontu ir uzdoti - neremontēs. Dzīvokļu apdare pēc radiatoru pārtaisīšanas - pašu iedzīvotāju problēma. Projektu = teicu, lai pieprasa, gaidu. Būs vēl viena tikšanās, iešu asistēt.

Ja pareizi atceros, caurules šurpu turpu velk tad, ja katram dzīvoklim var regulēt savu t un ir individuāla uzskaite. Tas ir dārgais variants.
Tādu gudro onku dēļ mājas stāv noplukušas un kurina gaisu

Tā būšot, ka katram sava regulācija.

Tikai kāpēc oponents jāpataisa par karikatūru? Vai tad ir tikai siltinātās mājas un noplukušās? Normāls kosmētiskais un/vai kapitālais remonts nav iespējams?

Māja ir gana jauna, projekts labs (nesošās ķieģeļu sienas. Ja nejaucu, 103. sērija), auksti tur tāpat nav. Vecie logi visiem nomainīti, āra gaisu nekas nesilda. Maksimums, varētu gala sienas nosiltināt, bet ne jau visu māju pārjaukt.

Ja "tādi onkas" sarēķina, ka siltināt nav izdevīgi, bet tiek nicīgi apsaukāti par "tādiem onkām", tad "tādas reno" ir lohatrona apjātie naivuļi, kam var iestāstīt visu.
Paldies, viedokli sapratu, tas nav argumentēts ar faktiem. Plikas emocijas un reklāma.

Aģent, paldies.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2021. gada 20. marts, 13:46:39 »
Siltuma padeves regulācijai pietiek, ka pie radiatoriem pievieno vārstu/ regulatoru/vaikātoturfigņusauca. Man tāds ir pie katra radiatora, un tiek izmantots pēc vajadzības. Ziemā, protams, jo vasarā jau tāpat apkure atslēgta.
Par to, vai vajag katram dzīvoklim savu siltuma skaitītāju. Šis jautājums ik pa laikam tiek aktualizēts manā mājā. Un tad atkal nākas skaidrot, ka tas ir netaisnīgi pret tiem dzīvokļiem, kuriem sanāk gala siena, augšējais stāvs vai mājas ziemeļu gals.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2021. gada 20. marts, 14:06:41 »
Paldies, Luīze, labs aspekts.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2021. gada 20. marts, 14:09:17 »
Novembrī maksāju par renovāciju - 35 euro.
Viņiem ap 80 eiro mēnesī par renovāciju. Plus tekošie rēķini.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #13 : 2021. gada 20. marts, 14:11:10 »
Citāts: Trix
Viņiem ap 80 eiro mēnesī par renovāciju. Plus tekošie rēķini.
Man neieslēdzas galvā tāda matemātika, pie kuras šis varētu būt izdevīgi.
Lai gan jāzina kopējā uz dzīvokli attiecināmā summa par renovāciju. Bet saprotu, ka Trix jau parēķinājusi.
Ko es darītu - meklētu MK noteikumus un citus dokumentus, kas šīs būšanas nosaka.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 20. marts, 14:22:38 no Spārka »

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #14 : 2021. gada 20. marts, 14:35:32 »
Vai nu liels dzīvoklis vai īss kredīta termiņš. Liels cipars priekš renovācijas kredīta.