Autors Tēma: Slimošana ar Kovidu  (Lasīts 21324 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: Slimošana ar Kovidu
« Atbilde #150 : 2021. gada 25. oktobris, 09:25:09 »
Vakar nejauši defakto uzslēdzās, bija labs raidījums par valdoņu muļļāšanos un to, ka esam kur esam.

ieiešu replajā un paskatīšos. Vispār jau valdība muļlājas arī ar zināmām lietām - budžetu, robežu pārbūvi...
Covids tādā ziņā ir jauna un izaicinoša lieta, kur nav 1 pareizās receptes...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #151 : 2021. gada 25. oktobris, 09:28:08 »
nu, Cipule gribēja lai visu klapē ciet jau septembrī. Vai tas ir tas solis, ko vajadzēja un ko nomuļļāja valdība?  Padomājiet konstruktīvi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #152 : 2021. gada 25. oktobris, 09:33:33 »
Iesaku izlasīt, it īpaši, kāpēc tagad, kad ir vakcinācija, vienalga izplatās Delta. Par situāciju Krievijā izsakās viņu ārsti:
https://lenta.ru/articles/2021/10/25/docs/

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #153 : 2021. gada 25. oktobris, 09:38:16 »
Redzēju to raidījumu. Ai, nu zin ko, kā man nepatīk šitie, %^&, gudrie ar atpakaļejošu datumu. Visi gudri norādīt, ko kad iepriekš vajadzēja darīt...  :angry:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #154 : 2021. gada 25. oktobris, 09:52:15 »
Runāt vajag, lai turpmāk mazāk kļūdu. Kļient malčit, kļient davoļen.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #155 : 2021. gada 25. oktobris, 09:57:16 »
nu, Cipule gribēja lai visu klapē ciet jau septembrī. Vai tas ir tas solis, ko vajadzēja un ko nomuļļāja valdība?  Padomājiet konstruktīvi.

Nomuļļāta ir, pirmkārt, senioru vakcinācija. Sen vajadzēja tās piemaksas ĢĀ, lai apzina to prioritāro grupu. Un jā, bija visa vasara, lai domātu un nenonāktu līdz septembra ciet klapēšanai. Iespējams, ja aizklapētu septembrī, tagad cipari būtu citi.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #156 : 2021. gada 25. oktobris, 10:23:11 »

Nomuļļāta ir, pirmkārt, senioru vakcinācija. Sen vajadzēja tās piemaksas ĢĀ, lai apzina to prioritāro grupu. Un jā, bija visa vasara, lai domātu un nenonāktu līdz septembra ciet klapēšanai. Iespējams, ja aizklapētu septembrī, tagad cipari būtu citi.

Varbūt jā, varbūt nē...

Paskatījos (ieskaldi meklētājā sweden covid) SE un UK datus (vakcinācijas aptvere līdzīga ~70%)
 - SE jauni gadījumu un nāvju skaits tuvu 0, UK - diezgan daudz...

un tagad pamēģini šo statistiku izskaidrot??
- dažādas vakcīnas, līdz ar to vakcinācijas efektivitāte
- atšķirīga testēšana
- dažāda slimo/mirušo uzskaite
- labāka maedicīna
- tauta dzīvelīgāka, klimats bargāks
- etc

nu paskaidro objektīvi, bez obid, kāpēc vienā valstī līkne iet uz leju, otrā uz augšu?? es nevaru, jo daudz, ļoti daudz ko nezinu... ir forši, ka kompleksām problēmām izdodas atrast vienkāršus cēloņus/vainīgos...  :sarcasm:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #157 : 2021. gada 25. oktobris, 10:34:00 »
Baltija vispār ir šņurku galvaspilsēta (zeme). Tobiš respiratoro saslimšanu. Zviedri tā neslimo ar visādiem puņķiem kā mēs, tomēr klimats cits.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #158 : 2021. gada 25. oktobris, 10:35:33 »
Baltija vispār ir šņurku galvaspilsēta (zeme). Tobiš respiratoro saslimšanu. Zviedri tā neslimo ar visādiem puņķiem kā mēs, tomēr klimats cits.

nuja - sūdīga vieta značit! :) kas gudrs, tas emigrē, kas muļķis, tepat nomirs...  :talking:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #159 : 2021. gada 25. oktobris, 10:38:01 »
Runāt vajag, lai turpmāk mazāk kļūdu. Kļient malčit, kļient davoļen.

nu jau Tu kā Mirttante :  ".. vai tad es par to... aprunāties vajadzēja.. "  :rofl:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #160 : 2021. gada 25. oktobris, 10:39:25 »
Ai, es vispār pārāk daudz nesaprotu. Arī to, kādēļ siltajā periodā tā saslimstība pie mums mazinās, bet dienvidu zemēs pie vēl augstākām gaisa temperatūrām nē...  :?:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #161 : 2021. gada 25. oktobris, 10:40:15 »
Ai, es vispār pārāk daudz nesaprotu. Arī to, kādēļ siltajā periodā tā saslimstība pie mums mazinās, bet dienvidu zemēs pie vēl augstākām gaisa temperatūrām nē...  :?:

da tāpēc, ka tas ir karmiskais vīruss, vai tad neesi vēl sapratusi?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #162 : 2021. gada 25. oktobris, 10:44:58 »
Es jau rakstu, ka nesaprotu...  :?:  Paskaidro sīkāk.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #163 : 2021. gada 25. oktobris, 10:45:32 »

nu jau Tu kā Mirttante :  ".. vai tad es par to... aprunāties vajadzēja.. "  :rofl:

Bob, pļerkstēt virtuvē ir viens. Parādīt kļūdas un meklēt risinājumu, ir cits. Piemēram, tagad var nopirkt zeķenes :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #164 : 2021. gada 25. oktobris, 10:49:25 »
Tajā krievu rakstā pavīdēja, ka RU gandrīz puse (precīzi neatceros) sertifikāti ir viltoti. Ka esot gandrīz vai stilīgi, nopirkt un klusām palielīties
Uk esot etniskās grupas, kas nevakcinējas...Izraēliešie po žizņi vājas plaušas.  Nu tā kaut kā

Un nevis pilienu, bet aerosola izplatība Deltai, Un  patīkot tai auksts, sauss gaiss -it kā. Vai auksts un slapjš :faint: