Autors Tēma: Vienkārši sīks prieciņš  (Lasīts 29809 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Atb: Vienkārši sīks prieciņš
« Atbilde #15 : 2022. gada 26. maijs, 07:40:11 »
Kur Tu nopirki Antiprokrastinīnu?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #16 : 2022. gada 26. maijs, 08:14:37 »
Kur Tu nopirki Antiprokrastinīnu?
Ek, ja vien es zinātu, kur tādu pārdod   :(   :mrgr: 
Ar pašārstēšanos nodarbojos. Nu, Tu jau zini - pašiedvesma, placebo....  :rofl:

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #17 : 2022. gada 08. jūlijs, 16:02:40 »
Mani pārsteidza fakts ka Fredijs Merkurija no "Karalienes" ir dzimis Zanzibarā (es domāju kā tā ir izdomāta vieta)! 

"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Pieslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2022. gada 08. jūlijs, 21:19:34 »
Internātskolā Indijā

Atslēdzies Trix

« Atbilde #19 : 2022. gada 11. oktobris, 12:24:36 »

:tea: :tea: :tea:

Sīks prieciņš...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2022. gada 12. novembris, 21:04:40 »
Neskatoties uz laulībā pavadītajiem gadiem, vīrs vēl aizvien atbild ideāli. ;)  :ng:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #21 : 2022. gada 30. novembris, 19:20:54 »
A man šodien bija ilgi gaidītie skursteņslauķi! Izbirstēja veselu kultūrslāni šmuces! Toties tagad kamīnkrāsniņa kurās un omulīgi smaržo pēc dūmiņa!
  :go_go:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #22 : 2022. gada 30. novembris, 22:03:48 »
A es šodien salāpīju trīs segas pārvalkus, kam gali bija skrandās sadriskāti. Rīt vēl pārīti reanimēšu. :) Apnika, ka rīta agrumā jāmazgā un jācer, ka līdz vakaram izžūs tas pats vienīgais uz deguna.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #23 : 2022. gada 01. decembris, 09:33:16 »
aizdomājos, cik reizes es esmu pats tītījis savai mājai skursteni. Sanāk laikam kādas 40 reizes. Agrāk vajadzēja 2x gadā, tagad pietiek ar 1x, jo granulu katls.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #24 : 2022. gada 01. decembris, 09:46:22 »
aizdomājos, cik reizes es esmu pats tītījis savai mājai skursteni. Sanāk laikam kādas 40 reizes. Agrāk vajadzēja 2x gadā, tagad pietiek ar 1x, jo granulu katls.

draņķīga jums malka, vai skurstenis, ja 2x gadā jātīra... man puiks nodzīvoja 3 ziemas, kurinot kamīnkrāsni rītā-vakarā, domāju jāpatīra beidzot (nu kad rokas aizsniedzās)... izsaucu meistarus, a šie ņēmās pus dienu un labi ja sauju izdedžu izkasīja... sapratu, ka nav ko čakarēties tik bieži...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #25 : 2022. gada 01. decembris, 09:48:45 »

draņķīga jums malka, vai skurstenis, ja 2x gadā jātīra... man puiks nodzīvoja 3 ziemas, kurinot kamīnkrāsni rītā-vakarā, domāju jāpatīra... izsaucu meistarus, a šie ņēmās pus d8ienu un labi ja sauju izdedžu izkasīja... sapratu, ka nav ko čakarēties tik bieži...

no way, - ko tad viņš tur kurināja, vecās avīzes vai. Man gāja bērzs/alksnis 50/50 Atmos katlā, protams, bez akumulācijas tvertnes. Pa pussezonu kādi 8 l spainī sodrēju

Atslēdzies daddy

« Atbilde #26 : 2022. gada 01. decembris, 10:03:55 »

no way, - ko tad viņš tur kurināja, vecās avīzes vai. Man gāja bērzs/alksnis 50/50 Atmos katlā, protams, bez akumulācijas tvertnes. Pa pussezonu kādi 8 l spainī sodrēju

WOW!  :f-palm:
mums - nu nekas tāds īpašs - alksnis, bērzs, egle, pa kādam ozolam  un apsei. Vasarā sastrādāts un šķūnītī sanests, sauss.
Skurstenis metāla čaulas ar 50mm siltumizolāciju. 
Kamīnkrāsni darbinam zema skābekļa režīmā, ar zilo liesmu, dūmi no skursteņa kūp tikai kamer iekuras, pārējā laikā dūmus neredz...   

Atslēdzies Trix

« Atbilde #27 : 2022. gada 01. decembris, 10:05:16 »
Es daddy pulciņā. Kuras malka (egles, bērzi, logu rāmji, krēslu kājas – viss, kas pa rokai), briketes, pa kādai skaidenei, ja trāpās, papīri kaudzēm (sīkie var piezīmēt vagonu pa mēnesi), parasti diezgan ierobežots degšanas ātrums, lai viss siltums neaiziet trubā, - bet knaps pusspainis sodrēju pēc 4 gadiem izkasīts. Un arī tad tāpēc, ka man nervozi sāka niezēt nagi principa pēc pakasīties, jo galu galā kaut kad taču jātīra.

Tēmas uzturēšanai - man prieciņš, ka nav jāgaida un jāmaksā skursteņslauķim - ja to pašu var izdarīt paši tad, kad ir iedvesma un laiks, turklāt par velti.
Vienīgais mīnuss - nav oriģinālās pogas, kur pieķerties. :D

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #28 : 2022. gada 01. decembris, 10:17:22 »
iespējams, kamīnkrāsnij ir veselīgāks degšanas režīms. Tie dūmgāzu degšanas katli nav nekāda paradīze - uzdzen flammi un tad gruzd pie apslāpētas gaisa padeves, kamēr nokrīt temperatūra, tad atkal uzdzen flammi utt. Darva katlā, skurstenim arī tiek sava tiesa. Malka sausa, protams.
Tagad granulniekam - tīrs skurstenis, praktiski tur nav ko meklēt, tikai principa pēc iztīru.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #29 : 2022. gada 01. decembris, 10:30:24 »
Trix  :yes:

Laikam degšanas režīms baigi svarīgs!!  Kamīnkrāsnij ļoti svarīgi, lai visas tās auklu blīves būtu kārtībā, lai nerauj lieku gaisu garām, tad uzreiz ir dzeltenā liesma, afigennais malkas patēriņš un nekāda siltuma...  papildus ērtība, ka malku sazāģē 50-55cm un skalda tikai tāpēc, ka 25+ cm diametra bluķus grūti nēsāt un kurtuvē dabūt, tb 1 "pagale" nedeg...
nu protams ar visiem kamīna plusiem - ir pie kā ar vīna glāzi padēdēt, bet nekādas automātikas... :D   
OI! bet vienā jaukā dienā puiks (pareizāk sakot ciemiņi) UZSPRIDZINĀJA manu kamīnu!!  :rat:
- no rīta salēja uz oglēm degšķidrumu, sameta malku un aizvēra durtiņas - ai, gan pats aizdegsies. MHM. degšķidrums tvaikoja-dūmoja, kamēr uzsprāga, durtiņu stikls izsprāga, stikli pa visu istabu... par laimu neviens necieta, arī krāsniņa un skurstenis ne... jauns stikls durtiņām 100eur... kurinātāji... :banhead: