Autors Tēma: Vjačeslavs Dombrovskis  (Lasīts 730 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies LVSNor

Vjačeslavs Dombrovskis
« : 2021. gada 29. marts, 18:11:16 »
Citāts

Politiķis uzsvēra, biedrības dibinātāji uzskata, ka piedalīties Latvijas politikā, iestājoties kādā no nišām – labējiem, kreisie, krievi, latvieši utt. - ir strupceļš, tāpēc topošā organizācija plāno nešķirot cilvēkus ne pēc viņu tautības, ne arī ideoloģiskās pozīcijas. Galvenais kritērijs būs cilvēku paveiktais, jo tieši to, kā akcentēja Dombrovskis, topošā biedrība un partija vēlas iedibināt kā kritēriju pašu darbībai.
Topošā partija būs centriska, stāstīja Dombrovskis, apgalvojot, ka tā būs pirmā partija Latvijā, kas balstīsies tikai misijā un vīzijā, nevis aicinājumos par to balsot tikai tāpēc, ka "esam tādi, kā mūsu vēlētāji". Organizācijas moto būs "Latvija var labāk, un mēs varam labāk!".
Topošā politiskā spēka vīzija ir 20 gadu laikā panākt to, ka Latvija kļūst par vienu no pasaules attīstītākajām valstīm ar Zviedrijai līdzīgu ienākumu līmeni. "Ja turpināsim tā, kā ir tagad, tad Zviedrijas līmeni nesasniegsim pat 100 gadu laikā. Tāpēc aicināsim tos sabiedrības locekļus, kam vīzija ir noteicošā, neatkarīgi no tautības un ideoloģijas," pauda politiķis. Tāpat topošā organizācija uzskata, ka Latvijā ļoti nepieciešams veikt valsts pārvaldes un valsts konstitucionālās uzbūves reformu, kas nozīmētu ieviest tautas vēlētu prezidentu, viena mandāta vēlēšanu iecirkņus, nostiprināt valdības lomu, vienlaikus palielinot ministru atbildību, kā arī pārskatīt ministriju kompetences un prasības ierēdņiem.
Biedrības dibinātāju lokā ir 11 cilvēki: Dombrovskis, deputāte, bijusī Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts sekretāra vietniece Evija Papule, kādreizējais satiksmes ministrs Anrijs Matīss, kādreizējais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs un SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" kādreizējais valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Antonovs, kādreizējā Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, bijusī Valsts datu inspekcijas vadītāja Signe Plūmiņa, Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieks Raimonds Rublovskis, kādreizējais SIA "Rēzeknes satiksme" vadītājs Jevgēnijs Koršenkovs, konsultants, mūziķis un kādreizējais laikraksta "Diena" galvenais redaktors Sergejs Ancupovs, ekonomikas doktors Sergejs Gubins un kādreizējais Centrālās finanšu un līgumu aģentūras darbinieks Artūrs Grigorjevs.
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/vjaceslavs-dombrovskis-augusta-plano-dibinat-centrisku-partiju.a398538/
Citāts
Dombrovskis pārliecināts, ka topošā organizācija spēs cilvēkiem piedāvāt partiju, kurai ir vīzija un labi izstrādāts, izdiskutēts redzējums, kas jādara nākamajos 20 gados.
https://lv.wikipedia.org/wiki/Vja%C4%8Deslavs_Dombrovskis
Hmzs, ko var gaidīt no centriskas partijas? Neko, bez spēcīga oligarha aiz muguras ;) Bet ja ļaujas sazvrestības teorijam - tā kā jenoti ir izmetuši savas satelītu partijas, tad arī "krievisko izlīgsnas partiju" blokam vajag radīt savas satelīt partijas. 
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies daddy

Atb: Vjačeslavs Dombrovskis
« Atbilde #1 : 2021. gada 30. marts, 11:20:50 »
Manuprāt tukšs numurs. Ja viņam izdotos savākt Saskaņas elektorātu, tad varbūt. Šleseram, tas pats, nevar vienā ūdenī 2x iekāpt... (sūdos var).
No "jaunajām partijām" Gobzems varētu savākt "viss-ir-slikti" elektorātu.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #2 : 2021. gada 30. marts, 11:31:17 »
Man vislabāk "patīk" biedrības dibinātāju apraksts: "bijušie", "kādreizējie". Varbūt lai uzraksta ar ko pašlaik nodarbojas, kā rūpējas par sabiedrību,  kādus kalnus gāž, citādāk rodas iespaids, ka nedara neko, tikai gaida kārtējos amatus.

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #3 : 2021. gada 30. marts, 14:00:03 »
Man vislabāk "patīk" biedrības dibinātāju apraksts: "bijušie", "kādreizējie". Varbūt lai uzraksta ar ko pašlaik nodarbojas, kā rūpējas par sabiedrību,  kādus kalnus gāž, citādāk rodas iespaids, ka nedara neko, tikai gaida kārtējos amatus.
Bet nu ja šādu kriterijus izvirza, tad jautājums ir par partiju sistēmu vispār - tā sakot, ko mums vajaga vajag Latvijas vīriesu futbola izlase vai partiju sistēma?
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #4 : 2021. gada 30. marts, 14:52:36 »
tas Vjačeslavs Dombrovskis ir pametis Lībiņu-Egneri? ...mīla, kura uzplauka "oligarhu bērēs" ir beigusies? ....ak , tad tāpēc Saskaņa nebalsoja par Inesi kā Satversmes tiesas tiesnesi?

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #5 : 2021. gada 22. jūlijs, 20:43:39 »
Citāts
Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis plāno augusta beigās dibināt savu politisko partiju, kas būs veidota uz nesen dibinātās biedrības "Republika 2030" "paveikto darbu pamata", aģentūrai LETA pastāstīja politiķis.

Es nedomāju , ka aiz Vjačeslava ir reāla sociāla grupa, vairāk jau izskatās pēc "partiju biznesa" ;)