Autors Tēma: virtuves tvaika nosūcējs  (Lasīts 3270 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

virtuves tvaika nosūcējs
« : 2021. gada 30. marts, 12:26:30 »
Jūtu, ka ir laiks iegādāties to tvaika nosūcēju. Kādu jūs ieteiktu? Gluži jau nav tā, ka man nav pieredzes. Iepriekšējā dzīves vietā bija, lietoju un man patika. Šeit nav. Ir 50 cm plata šķirba starp skapīšiem un kontakta ligzda pa vidu un ap 50 cm līkumā pa kreisi izgriezts "apaļš" !!!! 12 cm plats caurums ventilācijai ( tik vien, cik vajag lai iespraust gofru). Kur es redzu problēmu. Ja ventilācijas lūka neatrodas virs plīts virsmas, tātad parasti no tā novadam gofru un iespraužam atbilstošā ventilācijas restītē. Manā gadījumā , tad pazūd dabīgā ventilācijā. Cik saprotu jālauž sienā vecais pierastais ventilācijas šahtas kvadrāts, jāpiestiprina ventilācijas reste ar caurumu gofrai un resti dabīgai ventilācijai. Drausmīgi neko negribās lauzt. Ieraudzīju, ka tiek piedāvāti tvaika nosūcēji ar oglekļa filtriem. Cik sapratu, tos nav vispār jāstiprina pie ventilācijas. Tā būtu visforšākā iespēja. Vai kādam ir pieredze? Cik bieži tie filtri ir jāmaina? Vai tie vienmēr ir  pieejami, ķipa, man vajadzēs, bet tādus vairs neražo un citiem modeļiem domātie neder. Kādu jūs pirktu manā gadījuma? Varbūt varat kādu ieteikt? man patiktu, lai izskatās interesants, nebojā kopējo skatu, lai nebūtu pārāk sarežģīts. Kaut kā tā ...

Atslēdzies Milka

Atb: virtuves tvaika nosūcējs
« Atbilde #1 : 2021. gada 30. marts, 14:04:54 »
Oi, Olguci, man kā reiz ir tāds nopirkts, stāv pat vēl neizpakots. Man nemaz nav ventilācijas lūkas virs plīts, tā ir virtuves otrā galā, gandrīz pie durvīm.
Kopā ar nosūcēju uzreiz pasūtīju arī ogļu filtrus. Galvenais, lai ir recirkulācijas režīms. Ja daudz cep, vai kaut kas piedeg, labi noder arī intensīvais režīms, bet es neņēmu ar tādu, jo neko daudz negatavoju.
Gribēju baltu un slīpo.

https://220.lv/lv/tv-un-sadzives-tehnika/liela-sadzives-tehnika-virtuvei/tvaika-nosuceji/vlano-neo-600-wh?id=8751150&feat=search&keyword=vlano+neo+600+wh

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #2 : 2021. gada 30. marts, 14:24:39 »
Aha... recirkulācijas režīms, ogļu filtri, intensīvais režīms... Protams, ka man vajag visu, ka nepieciešams. Nekad taču nevar zināt, kas pēkšņi noderēs.  Es vispār biju pārsteigta, kad pirmo reizi ieraudzīju kādai paziņai to nosūcēju bez pievienojuma ventilācijai. Likās, ka viņa kaut ko ... nu , pārprata, maigi sakot. Tagad, man jāizveļas modeli un kā to visu noformēt. Gribās, lai skaisti, nu lai nav vienkārši tāds horizontāls dēlis, piesprausts kontaktam.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #3 : 2021. gada 30. marts, 14:32:15 »
Pie atlases kritērijiem es vēl pievērsu uzmanību:
Enerģijas klasei, trokšņa līmenim, lai apgaismojumam nav tikai viena vārga lampiņa, lai tauku filtrs ir no alumīnija un ir automātiska izslēgšanās.
Vēl skatījos platumu, lai nav milzonīgs. Gribēju 40-50 cm, bet tādi nebija slīpie.

Vēl svarīga ir jauda:
"Ļoti svarīgi pievērst uzmanību ierīces veiktspējai. Jo lielāka tās jauda, jo augstāka arī  veiktspēja. Lai saprastu, cik jaudīga ierīce ir nepieciešama konkrētai virtuvei, telpas apjoms ir jāreizina ar 10."
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 30. marts, 14:39:43 no Milka »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2021. gada 30. marts, 14:32:54 »
Man tāpat - stāv neizpakots, gaida uz virtuves remontu un jaunajām mēbelēm. Pirku ar filtriem, jo pie ventilācijas jau tagad nav atļauts pievienot.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #5 : 2021. gada 30. marts, 14:33:07 »
Milka, a ko nozīmē - "skursteņa nosūcējs" ? Nu tas, kuram tu linku iemeti. Tas taču nenozīmē, ka viņu ventilācijas šahtai jāpievieno, nu ķipa skurstenim?  Vispār, man liekas, ka būtu labs - vispirms balts- man balta virtuve, tad forma tāda inčīga, man vienmēr patīk  kaut kas savdabīgs.  Vienīgais, kā jau virs plīts, baltam ir baigā kopšana. Jāpaskatās, vai nav kas balts, bet ar melnu darba virsmu- nu kur iesūc. Nebūs slikti, man melna elektriskās plīts virsma, galdam melna stikla virsma ( arī kvadrāts) un ja vēl nosūcējs būs ... Meklēsīm

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2021. gada 30. marts, 14:34:01 »
Aizmirstiet tos nosūcējus "recirkulācijas ar oglekļa filtriem".
Neko tie nenosūc, tad vienkāršāk ir logu atvērt... visas smakas dabūsiet atpakaļ, drusku tauki uz restītēm nosēdīsies, tas arī viss ieguvums.

Olguc, ja Tev gāzes plīts un gāze nāk pa trubām, tad slikti - dabīgai ventilācijai jāpaliek, lai gāzes noplūdes gadījumā gāze aiziet prom. Ja balongāze, tad viss OK. Vēl, uzzini kāda ir ventilācijas uzbūve - ja vnk kanāls, tad Tavs nosūcējs visu smaku pie kaimiņiem sapūtīs...   

Dzīvoklī man tādā ziņā labi, elektriskā plīts un kanāli laikam kādi 4 uz 12 st māju. 600m3/h ventilators bet kaimiņi nenāk :)  pašam trubā pretvārsts, ja nu kas :D

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #7 : 2021. gada 30. marts, 14:37:55 »
Vēl, uzzini kāda ir ventilācijas uzbūve - ja vnk kanāls, tad Tavs nosūcējs visu smaku pie kaimiņiem sapūtīs...
un tad pēkšņi zvans pie durvīm, kur stāv velsietis pelēkās apenēs ar pudeli vīna - pie jums te jauki smaržo! :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #8 : 2021. gada 30. marts, 14:39:06 »
un tad pēkšņi zvans pie durvīm, kur stāv velsietis pelēkās apenēs ar pudeli vīna - pie jums te jauki smaržo! :mrgr:

a ja nu arābs ar beisboleni - TE SMIRD PĒC CŪKAS!!! :)

Atslēdzies Milka

« Atbilde #9 : 2021. gada 30. marts, 14:42:30 »
Nu, daddy, Tu jau tur zivis nonstopā gatavo, iespējams, ka tām ogļu filtri varbūt nederēs.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #10 : 2021. gada 30. marts, 14:46:07 »
Milka, a ko nozīmē - "skursteņa nosūcējs" ? 
Te vari palasīt par nosūcēju veidiem: https://www.1a.lv/kp/ka-izveleties-tvaika-nosuceju/bj

Baltu ir vieglāk kopt, nekā melnu (katru putekli var redzēt) vai nerūsējošā tērauda (pirkstu nospiedumi u.c. štrunti nav viegli likvidējami, paliek pēdas vienalga)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #11 : 2021. gada 30. marts, 15:00:20 »
man pašreiz ir šāds variants (sk. foto) un vēlme pēc iespējas saprātīgāk aizpildīt to šķirbu. Plīts elektriskā, ventilācijā, pieņemu, kā jau visām 103 sērijas mājām - katram dzīvoklim sava šahta līdz bēniņiem. Pieci stāvi, tātad piecas šahtas, kas bēniņos apvienotas vienā sarkofāgā un vienā, jau kopējā šahtā aiziet līdz jumtam. Ja kāds dzīvoklis pa 35 gadiem remonta laikā ir bojājis savu šahtu, lai elpo citu garaiņus - tā ir viņa problēma. Vai ne? ;o)))
Par to aizliegumu uz nosūcējiem, tas bija tajos gadījumos, ja ir gāzes plīts un nav paredzētas iespējai dabīgai ventilācijai. Bet par nosūcēju ar oglekļa filtriem nezinu, tā paziņa pie kuras es redzēju tādu pirmo reizi ir ļoti saimnieciska un viņai virtuves rosība ļoti patīk... nu nav sūdzējusies. Vot, interesanti, ja ir oglekļa filtri, tad  ir arī metāla siets pret tauku šļakatām, kuru var regulāri tīrīt, vai tāds, tāda tipa nosūcējiem nav paredzēts? Ķipa, kad vairs nelaiž  gaisu cauri, filtrs metams un viss no jauna?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #12 : 2021. gada 30. marts, 15:03:25 »
 :blushing: , jā tās nav rozā  flīzes - tā  telefons nobildēja. Vairāk smilšu dzeltenas. Nu kādas te bija ar tādām pašreiz jādzīvo. Pie foto tā ciparu rindiņa ... to neņemiet galvā, vispār nesaprotu, kādā veidā tā parādījās, ta ir no pēdējās grāmatv. atskaites

Atslēdzies Milka

« Atbilde #13 : 2021. gada 30. marts, 15:37:10 »
Man liekas, ka tauku filtri ir visiem nosūcējiem, un pārsvarā visiem laikam bija metāla, kurus var nomazgāt, nevis tādi, kuri jāmaina. Pietiks jau ar ogļu filtru mainīšanu.

Kādas ir metāla un ogles filtru funkcijas?
Metāliskie tauku uztveres filtri ir paredzēti izgarojumos esošo tauku daļiņu, kas veidojas ēdiena gatavošanas laikā, aizturēšanai. Tas tiek panākts, pateicoties vairākiem metālisko šūnu slāņiem filtru iekšienē, kas izvietoti īpašā veidā. Galvenā aktivizētās ogles filtru funkcija ir uzsūktā gaisa attīrīšana no nepatīkamām smakām, kas rodas ēdiena gatavošanas laikā.

Cik bieži jāmazgā metāla filtri?
Metāla filtru mazgāšanas biežums ir atkarīgs no tvaika nosūcēja ekspluatācijas biežuma, taču jebkurā gadījumā filtrus vēlams mazgāt ne retāk kā reizi mēnesī. Tos var mazgāt ar karstu ūdeni un mazgāšanas līdzekli, kas labi notīra taukus, vai trauku mazgājamajā mašīnā, kas ieprogrammēta saudzīgai mazgāšanai. Filtrs jānoņem uzmanīgi, lai nedeformētu tā alumīnija struktūru.

Cik bieži jāmaina ogles filtri?
Ogles filtri, kas uzstādīti tvaika nosūcējam, kas darbojas recirkulācijas režīmā, nav mazgājami, un tos nepieciešams periodiski mainīt. Nomaiņas biežums ir atkarīgs no tvaika nosūcēja ekspluatācijas biežuma, tomēr rekomendēts tos mainīt aptuveni vienreiz 3-4 mēnešos.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #14 : 2021. gada 30. marts, 15:38:53 »
Man tāpat, kā dadyy - elektriskā plīts, truba šahtā un pretvārsts.
Jauda 750m3/h. Par visu aromu dzīšanu kaimiņiem pārdevējs teica, bet laikam arī kaimiņiem ir pretvārsti.

Pēc virtuves rekonstrukcijas ventilācijas šahta vairs nebija virs plīts, bet ap 40cm blakus.
Gofrētais gaisa vads ir skaļāks, tāpēc izmantoju plastmasas ūdens noteku trubas. Stingra un neļurinoša konstrukcija.