Vai tiešām jūs, saviem bērniem piedzimstot un vārdu dodot, prātojāt par iespējamajiem tuvajiem svētkiem, to apvienošanu/ neapvienošanu, vienu dāvanu vai divām, par ballītēm un visu to augšā apspriesto?
Vai nav tā - patīk vārds un bērnam to dod, neskatoties, ka vārda diena Jāņos, Jaungadā vai 8.Martā
Jā, ir, kas plāno.
Es arī, sīčus taisot, rēķināju kad dzims – lai viņi vēlāk var pa lēto svinēt dzimšanas dienas vienmēr siltā laikā, ne rudenī telpās pa dārgo organizēties. Līdz ar to man mazāk problēmu, kamēr zīdaiņi – nav jezga ar kurināšanu, ārā silts; kad sāk staigāt, tad pa zāli, ne sniega šļuru...
Lai nav dzimšanas diena svētkos un vecāku dzimšanas dienās, lai nav kopā ar vārda dienu.
Protams, vienmēr var piedzimt priekšlaicīgi, vienmēr var nesākties grūtniecība "kā mēģina, tā ir", neviens no tā nav pasargāts, bet vismaz ne tīšām tā, ka skaidrs, ka dzims pa Jāņiem vai citiem svētkiem.
Vārdiem, kas patika, tika pārskatīts kad ir vārda diena. Vienam bērnam tuvāk, otram tālāk, bet ir vismaz mēnesis starpā starp dzimšanas un vārda dienu un vienam ar otru.
Bet tie ir mani tarakāni, es nesaku, ka tā ir jādara. Es negribēju savas psihotraumas reproducēt – dzimšanas diena pilnīgā nelaikā, vārda dienas nav... Un ir pietiekami pazīstamo, kam ir tas komplekts, kad viss vienā čupā, un kas par to galīgi nav laimīgi. Vismaz no tā es savējos gribēju pasargāt.
Gan jau viņiem būs citas psihotraumas, bet vismaz no šīm izvairīties, ja to var izdarīt.