Autors Tēma: bērna vārds  (Lasīts 11892 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

Atb: bērna vārds
« Atbilde #105 : 2026. gada 26. jūnijs, 17:38:45 »
Man abiem bērniem samērā tuvu dz d un vārda d., mēnesis, divi starpība. Tiešām, vārdi tādēļ, ka tā gribējām. Bet noteikti neieliktu, ja tik ļoti sakristu, kur nu vēl vienā dienā. Ne viens, ne otrs īpaši neaizraujas ar svinēšanu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #106 : 2026. gada 26. jūnijs, 22:01:10 »
Vai tiešām jūs, saviem bērniem piedzimstot un vārdu dodot, prātojāt par iespējamajiem tuvajiem svētkiem, to apvienošanu/ neapvienošanu, vienu dāvanu vai divām, par ballītēm un visu to augšā apspriesto?  :scratch: 
Vai nav tā - patīk vārds un bērnam to dod, neskatoties, ka vārda diena Jāņos, Jaungadā vai 8.Martā  :?: 

Jā, ir, kas plāno.
Es arī, sīčus taisot, rēķināju kad dzims – lai viņi vēlāk var pa lēto svinēt dzimšanas dienas vienmēr siltā laikā, ne rudenī telpās pa dārgo organizēties. Līdz ar to man mazāk problēmu, kamēr zīdaiņi – nav jezga ar kurināšanu, ārā silts; kad sāk staigāt, tad pa zāli, ne sniega šļuru...

Lai nav dzimšanas diena svētkos un vecāku dzimšanas dienās, lai nav kopā ar vārda dienu.

Protams, vienmēr var piedzimt priekšlaicīgi, vienmēr var nesākties grūtniecība "kā mēģina, tā ir", neviens no tā nav pasargāts, bet vismaz ne tīšām tā, ka skaidrs, ka dzims pa Jāņiem vai citiem svētkiem.

Vārdiem, kas patika, tika pārskatīts kad ir vārda diena. Vienam bērnam tuvāk, otram tālāk, bet ir vismaz mēnesis starpā starp dzimšanas un vārda dienu un vienam ar otru.

Bet tie ir mani tarakāni, es nesaku, ka tā ir jādara. Es negribēju savas psihotraumas reproducēt – dzimšanas diena pilnīgā nelaikā, vārda dienas nav... Un ir pietiekami pazīstamo, kam ir tas komplekts, kad viss vienā čupā, un kas par to galīgi nav laimīgi. Vismaz no tā es savējos gribēju pasargāt.

Gan jau viņiem būs citas psihotraumas, bet vismaz no šīm izvairīties, ja to var izdarīt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #107 : 2026. gada 27. jūnijs, 01:35:56 »
Es pavisam nesen ar kko diskutēju,ka izaugt bez psicho traumām nav lemts. Tas jau iestatījumos paredzēts -psihotraumām būs būt !  Tad nu labāk, lai tā ir psihotrauma par figņu..aļa dzimene ziemassvētkos nekā kas nopietnāks.  :?:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Trix

« Atbilde #108 : 2026. gada 27. jūnijs, 14:26:36 »
Domā, ir definēta vieta, piemēram, 2 psihotraumām? Ja iedosi divas par vārda un dzimšanas dienu, tad citu nebūs?
Interesanta filozofija.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #109 : 2026. gada 27. jūnijs, 15:17:58 »
Oi nu, zinu cilvēku kurš dzimis 29. februārī, kā nekāda trauma par to nav manīta. Drīzāk iesmej, ka par mums jaunāks un pat lepojas ar šo. Svin 28. vai 1. kā saorganizējas... Uz dzimenēm jau tāpat nāk vien aicinātie viesi pretstatā vārda dienām kad var sveikt jebkurš. Un svinības jau ja iekrīt nedēļas vidū, darbdienā, tāpat atliek uz brīvdienām pārsvarā. Kāda nu tur trauma, kad dzimis tad dzimis.  :?: 

Atslēdzies Trix

« Atbilde #110 : 2026. gada 27. jūnijs, 17:08:31 »
Un atkal - stāsts ir ne par to. 29. februāris ir normāla dzimšanas diena. Protams, ja vārda diena nav iepriekšējā vai nākamajā dienā.

Atbilstoši problēmai būtu, ja tas 29. februārī dzimušais ir Skaidrīte ar vārda dienu 28. februārī, viņai ir 1. martā dzimis brālis, vienmēr svētki ir kopā un vienmēr radi atved vienu dāvanu uz diviem, parasti konstruktoru - helikopteru.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #111 : 2026. gada 27. jūnijs, 17:32:40 »
Mēģinu atcerēties, man bērnībā līdz kādiem 10 gadiem vispār dzimenes tika svinētas vien ģimenes lokā, tādas radu balles mums bērniem nemaz netika rīkotas... Psihotraumas tādēļ nav. Par dāvanu esamību, neesamību arī īpaši neesmu pārdzīvojusi, iespējams tādēļ, ka dāvanas varēja saņemt arī tāpat vien, tādēļ ka kāds sagribēja ko uzdāvināt vai pats sagribēji kādam ko dāvināt sagādājot prieku, nebija jāgaida kādi īpaši svētki. Arī tagad jau pieauguši esot mēdzam tā darīt, ja ziņu ka iepriecinātu, kādēļ gan ko neuzdāvināt tāpat bez iemesla...

Atceros, biju šausmīgi slima, nezinu ar ko, bet atceros tās sajūtas un tad vecāki vēlu vakarā pēc darba uzdāvināja man lelli Daci un brūnu plīša apvilktu lāci kuru uzvilka ar atslēdziņu un tad tas ar skaņu urrr, urrr kustināja priekšējās ķepas uz augšu un leju pie purna. Tajās ķepās kaut kas bija, bet neatceros kas īsti. Kādi gadi četri man bija, šo dāvanu ļoti spilgti atceros. Laikam tas kontrasts ka ļoti grūti un tas prieks kopā...
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 27. jūnijs, 17:46:22 no tuk »

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #112 : 2026. gada 27. jūnijs, 18:06:10 »
Tuk, to lāci es laikam zinu :) Medus pods ķepās.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #113 : 2026. gada 27. jūnijs, 18:38:30 »
Pods ne, šķiet balta plastmasas pudele, piens varbūt domāts, bet tā ātri pazuda un cilāja vien ķepas. Kamēr nepazuda arī uzvelkamā atslēga...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #114 : 2026. gada 27. jūnijs, 18:39:16 »
Man bērnībā tika nosvinēta tikai viena vienīga vārda diena ar uzaicinātām draudzenēm, dzimšanas diena neviena.

Vrb dzimšanas dienās kādas dāvanas arī bijušas, bet, visdrīzāk, kādas skolai vajadzīgās lietas vai apģērba gabals, kas tāpat būtu jāiegādājas.

Ļoti dziļā bērnībā dabūju leļļu trauku komplektu, un viens mazītiņš zupas kausiņš pat tik ļoti patika, ka ēdu ar to un naktī ņēmu līdzi gultā. Tā laikam ir bijusi manu dāvanu dāvana

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #115 : 2026. gada 29. jūnijs, 01:17:46 »
Trix..nu filosofija vai ne filosofija..bet TTA labāk redzams cik pēc skaita kuram kas pienākas.
Un jā, es palieku pie tā, ko jau teicu. Nu nav taču tā,ka vienam cilvēkam ir visas pasules kaites... tajā pat laikā, vai kāds zin kādu pilnīgi veselu cilvēku???Joprojām palieku pie tā,tad labāk kāda huiņas kaite(nevaru neko iedomāties kā piemēru,jo katram sava kaite liksies nozīmīga), nekā nopietna saslimšana ,jo bez nekā, tāpat neviens nebūs..jā dīvainas man tās filosofijas  :smoker: :?: bet šīs filosofijas es jau 14.gadu vecumā izdomāju...tā kā sooryki...
IG- mellenessniega

Atslēdzies Trix

« Atbilde #116 : 2026. gada 29. jūnijs, 03:46:41 »
Mellen, to Tu nekad neuzzināsi, kuram TTA, ieraudzījis trīs kaites, vairāk nedos, sak', šim jau gana, bet kuram pie tām trim piebērs vēl kaudzi - ka jau, ta jau, kur ir, tur rodas.

Varbūt tās pāris psihoproblēmas ir limits, bet varbūt tas it kā sīkums no tavas kā vecāka kolokoļņas ir lavīnas sākums.
Nebūtu šo sīkumu jau sākumā, nebūtu lavīnas.

Atliek tikai ticēt, ka tu esi izdarījis labāko, ko varēji, un ka katram pēc viņa ticības.
Es izdarīju labāko, ko varēju pēc sava ģīmja un līdzības (jo cita ģīmja man nav), izvairoties no Annas-Pannas-Vannas, Sabīnes-Kabīnes un Jurkas-Burkas.
Un no dāvanu koncentrāta svētku apvienošanas dēļ.
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 29. jūnijs, 03:55:34 no Trix »

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #117 : 2026. gada 29. jūnijs, 17:48:17 »
 :?: Zināt gan neko nevar ,tam jāpiekrīt .

« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 29. jūnijs, 17:58:13 no mellene88 »
IG- mellenessniega