Autors Tēma: Acu ārsts. Ieteikumi  (Lasīts 3152 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mangusts

Acu ārsts. Ieteikumi
« : 2014. gada 25. novembris, 19:31:19 »
Laiks mainīt brilles, taču laikam pēc ilgiem gadiem (un arī vispār - pēc gadiem) derētu aiziet pie acuārsta nevis iztikt ar optometrista vērtējumu. Tā, lai varētu saņemt arī daudzmaz objektīvu slēdzienu, vai redze pasliktinājusies dēļ datorslodzes, vai varbūt tomēr pie vainas tas, ka pēdējās brillēs viena no lēcām ir tā kā vairāk izvirzīta no rāmja, lai gan pēc receptes nekādas asimetrijas nav. Salonā apgalvoja - tas neko nemainot...

Kādi būtu ieteikumi, vēlams Rīgas labā Daugavas krasta pusē? Vai īpašās nozīmes nav un var rakstīties tajā pašā VC4 (tas vistuvākais) un miers. Par valsts naudu nemaz nepretendēju - zinu, ka tur rindas bezgalīgas jau uz pierakstu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Betons

Re: Acu ārsts. Ieteikumi
« Atbilde #1 : 2014. gada 26. novembris, 08:51:45 »
Principā acu ārsti - tie, kas ir optikās, strādā arī klīnikās, t.sk. "slavenajā" VC4. Pasaules Optika pretī Dailes teātrim, blakus Lauvas namam - pilnīgi noteikti. Bet izvēle Tava, kur ar konkrēto speciālistu tikties - optikā vai veselības centrā. :icon_dance-twist:

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2014. gada 26. novembris, 09:06:25 »
Biju VC4 pie dāmas ar nelatvisku uzvārdu. Apmierināta. Kaut gan tā bija pārbaude OVP vajadzībām.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2014. gada 26. novembris, 09:20:01 »
Bet ko vieni dara savādāk nekā otri? Kad biju Bravo optikā (laikam) Vecrīgā, man tāpat acu spiedienu izmērīja un burtiņus uz sienas rādīja.
Pieņemu, ka konjuktivīts vai tamlīdzīgas sūdzības Mangustam nav?

Atslēdzies alex

« Atbilde #4 : 2014. gada 26. novembris, 09:56:01 »
Man jau arī liekas, ka pie acu ĀRSTA jāiet, ja ir konkrētas sūdzības vai aizdomas par problēmām.
No autora teiktā, šķiet, ka cilvēkam gribas parunāties par "redzes higiēnu (vai kānuturtoštelli sauc),
sajusties aprūpētam un gūt pārliecību, ka ar redzi viss ir kārtībā.
Man šķiet, ka neviens acu ārsts, pirmo reizi satiekot pacientu, nevarēs pateik vai un kāpēc redze pasliktinājusies.
Es domāju, ka parunāties par dzīvi var arī ar to cilvēku, kas strādā veikalā. Un vēl man šķiet, ja būs acīmredzamas
problēmas, tad veikala ārstam arī būtu jābrīdina, ka jaiet izmeklēties pie cita ārsta.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #5 : 2014. gada 26. novembris, 12:07:07 »
Spiedienu arī mēra? Manuprāt, kad pēdējo reizi pirms gadiem 2 biju PO, to nemērīja gan...

Gribas brilles taisīt vienā konkrētā PO salonā Tērbatas ielā, jo tur strādā dāma, kas, manuprāt, lieliski piemeklē rāmjus. Taču tieši tajā salonā arī nesimetriski lēcas iepriekšējās brillēs ielika, tāpēc domāju, cik objektīvu atbildi šajā lietā dos turpat strādājošais ārsts.

Par to ko vieni dara citādāk, nekā otri, nezinu, jo ļoti sen neesmu bijusi citur kā pie optometrista. Tāpēc arī tāda galvas kasīšana. Nosaukumi ta atšķiras - otrs tiek dēvēts par oftalmologu  :)

Parunāt par dzīvi ar ārstu vēlēšanās maz. :P Man gan piemīt saasinātas bažas par veselību, taču tās spiestas sadzīvot ar lielu nepatiku pret jebkāda veida medicīniskām iestādēm (pat literatūru, seriālus par/ar medicīnas tēmu neciešu, izņēmums - noziegumu izmeklēšana). Ceru tas beigās noved pie saprātīga līdzsvara.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #6 : 2014. gada 26. novembris, 14:41:13 »
Piezvani uz to Pasaules Optikas salonu un pajautā, vai tur ārsts arī pieņem. Parasti viņiem ir noteiktas dienas un stundas, kad ir tur. Pirms dažiem gadiem tieši Pasaules Optikā steidzami atradu ārsti, kas mani pieņēma un izrakstīja zāles.

Optio, kas Marijas ielā, ārste manas acis izmeklēja tikpat rūpīgi kā šopavasar ARSā Stabinge.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #7 : 2014. gada 27. novembris, 00:30:33 »
Nezinu, kā izmeklē optikas salonos, eju pie ārsta. Amerikas acu centrs, tā laikam saucas, netālu no Deglava tilta. Pēdējo reizi biju Diplomātu veselības centrā uz Elizabetes. Vizīte gara, ar pilieniem, dažādām mērierīcēm utt.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2014. gada 27. novembris, 01:09:15 »
Vienmeer eju uz Pasaules Optiku Rainja bulvaarii, acu aarste Puuce. Ruupiigi izmeklee ar visiem iespeejamajiem aparaatiem, paskaidro, nopietna un lietishkja.

Ieprieksh jaazvana uz salonu un jaapiesaka viziite, rindas nav garas