Autors Tēma: Rūjas veldze  (Lasīts 1276 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Rūjas veldze
« : 2021. gada 10. aprīlis, 16:15:51 »

Raksts vairāk par Rūjienas salātiem, bet ir pieminēts arī agrāk (vismaz man nedzirdēts) dzēriens: Rūjas veldze
"Tā, piemēram, ābolu sulas un kafijas kokteili “Rūjas veldzi” savulaik lielīja gan grādīgo dzērienu mīļotāji, gan pretalkahola frontes cīnītāji."

Man grūti iedomāties, kā šī kombinācija varētu izskatīties un garšot  :scratch:  Izklausās pēc kaut kā no Krimsona repertuāra - savienojam nesavienojamo, tipa jogurtu ar šnabi
https://jauns.lv/raksts/maja-un-darzs/437210-gastronomiskais-detektivs-ka-radas-legendarie-rujienas-salati-un-to-ista-recepte
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Nāra

Atb: Rūjas veldze
« Atbilde #1 : 2021. gada 10. aprīlis, 17:49:50 »
Izlasīju un pilnīgi atcerējos Rūjas Veldzes garšu. Sīmanītī (kafe) vidusskolas laika gardākais padzēriens.
Kāpēc Tevi šis raksts tā ieinteresēja?Esi no Rūjienas? Rūjienas salāti jau nu nav tik  populāri tkā Valmieras
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 10. aprīlis, 17:55:09 no Nāra »

Atslēdzies magda

« Atbilde #2 : 2021. gada 10. aprīlis, 18:49:23 »
Es ar šo lasīju un pabrīnījos- kā man tāda kokča garām gājusi?! :shock:  Neatceros tādu.  Mūsu mazpilsētas vienīgajā kafenē, arī bija feins kokteilis "Jaunība"- saldējums, ābolu sula un kādi 10 grami konjaka! Vidusskolas meiteņiem dikti garšoja! :coffee:
Rūjienas salātus gan, joprojām bieži gatavoju.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2021. gada 10. aprīlis, 20:46:02 »
Rūjienas salāti ir zināma lieta. Bet tādu Rūjas veldzi pirmo reizi dzirdu. Un izklausās tik neiedomājama kombinācija, ka pat mēģināt negribās  :mrgr:

« Atbilde #4 : 2021. gada 11. aprīlis, 17:40:27 »
Nē, aiz gara laika lasīju par Rūjienas salātiem un tai Veldzei uzdūros, izbrīnīja kombinācija. Nār, pastāsti - to kafiju tak laikam aukstu ābolu sulai lej klāt, ne? Un kādās proporcijās, kā izskatās un garšo? Vienkārši ziņkāro - man garšo gan ābolu sula, gan kafija.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #5 : 2021. gada 11. aprīlis, 20:40:12 »
Auksts bij tas dzēriens un tāds gaiši gaiši brūns. Garšoja labi, atspirdzinoši. Kā es varu zināt proporcijas? Man liekas, rakstā bija kafijas dzēriens, ne kafija minēta.
Gan jau visi vecie valmierieši , kuri staigāja pa kafe, atceras šo dzērienu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2021. gada 15. aprīlis, 12:46:02 »
Liekas, ka salej atliekas no kafijtasītēm, piešauj ābolu sulu un  -voila!   Rūjas veldze!

Atslēdzies Milka

« Atbilde #7 : 2021. gada 15. aprīlis, 13:57:13 »
Nu tā, atradu "Rūjas veldzi", kuru Regīna Devīte taisījusi pie Roberto:

Dzērienam nepieciešams:
- glāze melnas kafijas;
- glāze jāņogu sulas;
- cukurs;
- ūdens.
Uzvāra stipru melno kafiju, pieber vairākas karotes cukura. Tikpat daudz, cik kafija, pielej jāņogu sulu. Pēc garšas pievieno arī ūdeni, lai dzēriens nebūtu tik koncentrēts.

Bet oriģinālā ir bijusi ābolu sula, ja?

« Atbilde #8 : 2021. gada 15. aprīlis, 14:45:33 »
gandrīz varētu pamēģināt, tik ar ābolu sulu, kur es jāņogu sulu raušu

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2021. gada 15. aprīlis, 15:01:13 »
dažreiz viesībās kafijkannā atdzisusi, to varētu mēģināt purgāt. Rūgtenums, cukurs, skābums -var būt laba kombinācija