Autors Tēma: Es un antivakseri  (Lasīts 43454 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Es un antivakseri
« Atbilde #120 : 2021. gada 12. jūnijs, 11:34:26 »
Epidēmijai bija jāatbilst noteiktiem keitērijiem, lai tā varētu saukties par pandēmiju. Nu tur - izplatība, infekciozitāte, mirstība...Kas advancētāks jūzeris par mani un grib rakt - sameklējiet paši netā. Kaut kur izskanēja arī infa, ka akurāt pirms covida šie kritēriji ir pamazināti. (Ļaunās "sazvērnieku" mēles melš, ka speciāli, citādi sikspārņepidēmija par pandēmiju nekvalificētos :mrgr: )

Atslēdzies Minne

« Atbilde #121 : 2021. gada 12. jūnijs, 11:35:53 »
nakat, es ar savu provokāciju vnk pavilku uz to, ka pandēmijai tomēr ir izvērstāka definīcija nevis tikai  vispasaules izplatības pazīme

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #122 : 2021. gada 12. jūnijs, 11:41:22 »
Lai nesacītu, ka ņemta izmainīta infa no neta.
Pandēmija - epidēmija, kas izplatās ļoti plašā teritorijā (visā valsti, vairākās valstīs, visā kontinentā). Svešv. v-ca, 1999.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #123 : 2021. gada 12. jūnijs, 11:50:31 »
Tā tāda valodnieku definīcija. Bet bija precīzāki kritēriji, statistiski, medicīniski. Atrast, sorry, nemācēšu.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #124 : 2021. gada 12. jūnijs, 14:25:48 »
Tikko svaiga infa. Sīkajam jātaisa steidzami operācija, slimnīcā uztaisa testu, a tur atbildē, ka esot neskaidrs. Taisa otro un trešo, atbildēs ar 1 minūtes starpību atbildes ir: pozitīvs un negatīvs. Uztaisa operāciju, nākamā dienā zvana no spk centra vecākiem, saka, ka bērnam esot pozitīvs tests u.t.t.
Vakarā uztaisa vēl vienu testu, jo bērns būs ik pārdienas jāved uz pārsiešanām un ja ir pozitīvs, jādomā, kā to vispār realizēt, jo visur jau pozitīvos pretī neņem, kā arī pārējiem mājiniekiem tad jāsēž karantīnā. Pēc pusnakts atnāk atbilde, ka tests negatīvs.
Skaisti, ne? Bet kopējā statistikā pie pozitīvajiem testiem jau ir ieskaitīts un neviens to ārā vairs nedzēsīs.
Nu ja, ir lieli meli, mazi meli un statistika.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #125 : 2021. gada 12. jūnijs, 14:30:54 »
Vienkāršunā - pandēmija skaitās tad, kad PVO to izsludina. Un izsludina tad, kad konstatē - nu būs sū@i.
Tālāk katra valsts var pieņemt to kā vērā ņemamu un rīkoties, bet var arī atgaiņāties - pie mums nekādas pandēmijas nav.

Garais teksts:
"Pandēmijas kritēriji ir samērā izplūduši. Parasti kritērijs ir slimības biežums noteiktas populācijas grupu, valstu un globālo reģionu robežās noteiktā laika posmā, proti, ja tas pārsniedz sagaidāmo jeb paredzamo lielumu.

No tā izriet šāds sarindojums: endēmija (caurmērā stabils biežums); uzliesmojums (saslimstības pieaugums ierobežotā specifiskā populācijā); epidēmija (uzliesmojums plašākā populācijā, teritorijā) un pandēmija (saslimstība ietver vairākus kontinentus vai Pasaules Veselības organizācijas (PVO) reģionus).

Šie jēdzieni ir arī saistīti ar konkrētām slimībām un slimību grupām. Piemēram, attiecībā uz respiratorajiem vīrusiem PVO pandēmiju izsludina pēc ekspertu lēmuma, ja tiek sasniegta problēmas attīstības 6. fāze: saslimstības pieaugums ir valstīs, kuras pārstāv vairākus PVO reģionus.

Jāpiezīmē, ka PVO ir negatīva pieredze ar pārsteidzīgu gripas varianta pandēmijas izsludināšanu 2009. gadā, tādēļ šoreiz eksperti bija ļoti uzmanīgi un pat nedaudz vilcinājās.

Taču PVO ir organizācija, kurai nav likumdošanas tiesību. Valstis, balstoties uz ekspertu ieteiktajiem labākajiem iespējamajiem zinātniskajiem kritērijiem, pieņem deklaratīvus dokumentus, kuri kalpo kā vadlīnijas."

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #126 : 2021. gada 14. jūnijs, 08:25:57 »

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #127 : 2021. gada 14. jūnijs, 11:34:30 »
nu šo dzēsīsim ārā vai nē?

Žurkas foršas, lai dzīvo!

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #128 : 2021. gada 14. jūnijs, 11:37:52 »
Žurkas foršas, lai dzīvo!
protams, ka foršas, bet runa šoreiz par vienādu attieksmi no moderatora lumbergas...

Atslēdzies Bobs

Atslēdzies reno

« Atbilde #130 : 2021. gada 26. jūnijs, 16:48:37 »
Draudzene strādā  iestādē, samērā nelielā, kādi cilvēki 25. Lielākā daļa pa vienam savā kabinetā. Nupat visi ir pilnībā vakcinēti, izņemot 3 gab. -principa pēc, neļaus sevi piespiest, šķiet, ka līdz Bila Geits čipiem nav tikuši, bet uz to pusi. Rezultāts -šo 3 muļķu dēļ visiem pārējiem sapulcēs tā arī jāsēž ar maskām, gaitenī jāvelk maska.

Kurš te kuru apspiež? Bezalgas atvaļinājumā, kā Pēterburgā, vēl nesūta. Bet paldies par principialitāti nesaka

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #131 : 2021. gada 26. jūnijs, 17:02:02 »
Reno, nevar jau zināt, kas tiem cilvēkiem kaiš. Ja nu cilvēkam tiešām ir paniskas bailes kā Kundalim un Kvadrai, tad vakcinēties nav iespējams. Tas būtu kā cilvēku ar klaustrofobiju iespundēt šaurā, tumšā telpā. Vai cilvēku ar bailēm no augstuma dzīt kāpt augšā tornī. To, ka tādi cilvēki ir un būs, ar to jārēķinās.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #132 : 2021. gada 26. jūnijs, 17:12:52 »
Manà darbà tas pats. Pàris cilvèku dèļ jàturpina bùt maskà. Bet kà tad ar manàm cilvèktiesìbàm? Kàpèc ar mani nerèķinàs?! Bet man ir jàsaprot, jàatbalsta..! Kàda suńa pèc?!

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #133 : 2021. gada 26. jūnijs, 17:16:09 »
Reno, nevar jau zināt, kas tiem cilvēkiem kaiš. Ja nu cilvēkam tiešām ir paniskas bailes kā Kundalim un Kvadrai, tad vakcinēties nav iespējams. Tas būtu kā cilvēku ar klaustrofobiju iespundēt šaurā, tumšā telpā. Vai cilvēku ar bailēm no augstuma dzīt kāpt augšā tornī. To, ka tādi cilvēki ir un būs, ar to jārēķinās.
tad viņiem jānēsā tie respiratori, kurus var redzēt uz mediķiem, kuri strādā ar kovida slimniekiem....tas ir droši un aerosola pilieni tur netiek cauri....nu, 22 cilveki sēž zālē bez maskām, bet tie 3 ar respiratoriem 

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #134 : 2021. gada 26. jūnijs, 17:25:06 »
Šos cilvēkus arī maskas biedē, jo ir veselībai kaitīgas.. Vai arī cilvēka cieņu aizskarošas..