Autors Tēma: Es un antivakseri  (Lasīts 43404 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Atb: Es un antivakseri
« Atbilde #90 : 2021. gada 06. jūnijs, 18:31:02 »
Dīvains tēmas nosaukums. Kas tie mēs? Sf planktons, izņemot kādus 3? :D
Ieteiktu nomainīt pret Pokemoni un antivakseri, jo ārzemēs un tīklā vakcinētos dēvē par pokemoniem :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #91 : 2021. gada 11. jūnijs, 09:13:53 »
Kāpēc antivakseriem ir tik vājas zināšanas matemātikā, konkrēti varbūtības teorijā?   
"Varbūtību teorijas zināšana nepieciešama, lai varētu izzināt apkārtējo pasauli, dot vienu no zinātniski pamatotiem šīs pasaules attēlojumiem"
A. Renji (matemātiķis)   
Bet esmu novērojis, ka šīs teorijas nezināšana ir visaptveroša Latvijas iedzīvotāju iezīme...nu, kaut vai "simtgades loterija"...uz 1 miljona biļešu ir tikai 4 laimesti ar 100 000....varat sarēķināt kāda ir iespēja izcelt šo laimestu? ...ok, protams, tur ir arī mazāki laimesti, bet tie ir domāti makšķernieku terminoloģijā "zivju iebarošanai"...ja latvju cilvēks pērk šo biļeti, tad pie varbūtības 1:250 000 viņš sevi uzskata par izredzēto?   ....nu, gandrīz kā ar trombozi AstraZeneca  ...tur gan vēl 4 reizes grūtāk noķert kā "simtgadē izcelt simtnieku"!  :mrgr:
Nu, cik mūsu antivakseri ir laimējuši 100 000 šajā loterijā?   

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #92 : 2021. gada 11. jūnijs, 09:31:39 »
Kā var pieaudzis cilvēks tos divus P neatšķirt, nesaprotu. Un vēl iztēlojas sevi baigi izglītoto esam.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #93 : 2021. gada 11. jūnijs, 09:49:13 »
Kā var pieaudzis cilvēks tos divus P neatšķirt, nesaprotu.
nu, no kurienes viedoklis par P ? 
...es zinu ar ko atšķiras slimība no loterijas, taču visiem procesiem, kas notiek ir varbūtība un izglītots cilvēks vienmēr var izvērtēt riskus un ieguvumus....   
 Ja cilvēkam, atverot savas mājas durvis,varbūtība ieraudzīt uz sliekšņa Dzordžu Klūniju ir 1 no 7 miljardiem, tad blondīnes no anekdotēm saka, ka 50% - vai nu būs vai ne būs! :D   
Kāpēc antivakseri vadās pēc "blondīņu" matemātikas?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #94 : 2021. gada 11. jūnijs, 10:27:25 »
Labi, skaidroju uz pirkstiem.Lai da jebko rēķinātu, ir jābūt skaidriem sākotnējiem datiem. Simtgades loterijā tie ir skaidri - tik un tik biļešu, tik un tik tādu un tādu laimestu. Tik, cik solīts, un vairāk neuzradīsies.

Par šo "krievu ruleti" nav nekādu datu. Šaujam un skatāmies, kas notiks. Nu, pagaidām izsniegti ir tikuntik tādiuntādi "laimesti" (un arī tikai "oficiāli reģistrētie" un par tādiem atzītie. A cik vēl tādu, kam "saistība nav noteikta", ta hvz). Bet nav zināms, cik to tur vēl ir, jo, atšķirībā no īstās krievu ruletes, "laimestus" var neizsniegt uzreiz, bet ilgākā laika periodā. Varbūt "pilnās lozes" ir 1/6, varbūt 5/6, a varbūt visas. Un arī "pilnās lozes" var būt dažādas - ar specefektiem un pārsteiguma balvām. Varbūt uz mākoņa maliņu neaizsūtīs, bet citas vairāk vai mazāk smagas sekas atstās... Turklāt nav zināms, vai maz pašiem "loterijas organizatoriem" ir skaidrs, cik un kādu munīciju viņi tajā aptverē sabāzuši... A varbūt viņiem ir skaidrs, tikai mums tas nav jāzin...
Nav zināms pilnīgi NEKAS, lai būtu no kā rēķināt.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #95 : 2021. gada 11. jūnijs, 10:37:42 »
atkal aizgāja "fakenews" vecā dziesma!  :mrgr: ...par vakcīnu saturu viss ir zināms, tur nav nekā, kas varētu kaitēt cilvēka organismam!...ir dažas alerģijas ļoti retam gadījumu skaitam, bet tad otra vakcīna ir jāpamaina uz citu   

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #96 : 2021. gada 11. jūnijs, 10:43:37 »
Nu, pirms pusgada par fakenews Tu sauci arī manas runas par vakcīnpresingu un bērnu vakcinēšanu  :mrgr:

Bet vispār es negribu vairāk kult te tukšus salmus. Izklaidējies pats ar sevi, kā māki.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #97 : 2021. gada 11. jūnijs, 11:22:15 »
Loteriju kā burkānu grasās piedāvāt tieši tiem, kas tādēļ vakcinēsies. :D

"Vienlaikus VM rosinās diskutēt par dažādiem pasākumiem, kas varētu iedrošināt iedzīvotājus vakcinēties, tai skaitā
rīkot "Latvijas loto" izlozi vakcinētām personām ar balvu fondu līdz 1 000 000 eiro."

(c) https://www.tvnet.lv/7250253/vakcinetajiem-rosina-laut-brivak-pulceties-iesaka-apsvert-dazadu-labumu-ieviesanu-tostarp-loteriju

Bet ja reiz par loterijām... [Saīsinātā versija].

Ir savanna, kur dzīvo lauvas. Agrāk lauvu nebija, bet tūristi atveda un palaida savvaļā. Lauvas mēdz uzbrukt cilvēkiem, mēdz neuzbrukt. Veselākajiem neuzbrūk, bet reizēm gadās. Reizēm nobaida, reizēm iekož kājā, reizēm apēd. Lauvas uzbrūk krūmos, klajā vietā gandrīz nekad neuzbrūk. Jo mazāk cilvēku lauvām ir apēšanai, jo ātrāk viņas apsprāgs badā.
Savannā skati ir skaisti, daudziem gribas tur nokļūt, neskatoties uz lauvām. Dažiem turp jāiet, jo jāstrādā.

Uz savannu ved divi celiņi. Viens pa tiešo, otrs caur namiņu. Namiņā ir pilnīga tumsa un bedres. Bedrēs var nebūt nekas, var būt bambusa mieti. Vai cilvēks izies cauri namiņam neiekritis - kā palaimēsies. Ja iekritīs bedrē, varbūt tikai sasitīsies, varbūt salauzīs kāju, varbūt nomirs. Kas būs ilgāku laiku pēc namiņa apmeklējuma, to neviens nezina.
Uz namiņa ir uzraksts, ka lauvas tos, kas bijuši namiņā, it kā aiztiekot retāk. Ir bijuši gadījumi, kad namiņā savainotu cilvēku lauvas noķer ātri vien (tad parasti ziņās aizbildinās, ka viņš jau bijis sakosts, pirms iegāja namiņā).

Nu tad lūk. Aiziet uz savannu un staigāt pa klajām vietām ir diezgan droši. Bet pa tumsu iet starp bedrēm - diezgan liela iespēja iekrist.

Bet ja es uz savannu neeju, un, ja eju, tad reti, īsu brīdi un klajumā - nafig mani spiež iet uz namiņu riskēt?

Kas nesaprata alegoriju - man iespēja noraut kovidu ir praktiski nulle, es apsveru riskus un nelienu tur, kur ir iespēja kovidu dabūt. Kāda sūda pēc man ir jāvakcinējas ar eksperimentālu vakcīnu ar vismaz 50% garantiju, ka būs blaknes (apkopojot cilvēku liecības, nevis oficiālos datus, kuros 3-4-5 dienu draņķīga pašsajūta, nespēja no gultas izkāpt, temperatūra, sāpoša roka, piepampuši limfmezgli utt. utjpr. vispār netiek uzskaitīti - tas esot normāli), turklāt nekas nav zināms par vakcīnas iedarbību ilgtermiņā? Turklāt jāvakcinējas piespiedu kārtā (nu nelejiet par brīvprātību! Nu jau tā kā visiem būtu jāredz, uz kurieni iet "brīvprātīgā" vakcinācija, kaut gan es par to jau pirms gada teicu, ka obligāta būs drīz vien, tikai par mani paņirdza, ka tā nevarot būt demokrātiskā valstī).

Kāda suņa pēc man tīšām ir jāuzprasās uz problēmām? Vot pasakiet reālus argumentus, izņemot bēdīgi slaveno pūļa imunitāti (es joprojām neesmu saņēmusi loģisku atbildi uz šo jautājumu - kas tad pārnēsā slimības, ja lielākā daļa ir potēti, bet nevakcinētie neslimo, vismaz ne tādā daudzumā un ar tādu skaitu slimību, lai tās visas pārnēsātu).
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #98 : 2021. gada 11. jūnijs, 12:07:04 »
Trix, Tev ir pilnīga taisnība, ka ar Covid un vakcīnu jautājumu ir vairāk nekā atbilžu - gan vīsuss aizdomīgs, gan vakcīna.... Vienlaikus es apbrīnoju Tavu pārliecību, ka "man iespēja noraut kovidu ir praktiski nulle, es apsveru riskus un nelienu tur, kur ir iespēja kovidu dabūt."  - varbūt padalies KĀ tas Tev izdodas??...  Tu uz veikalu neej? pati ar citiem cilvēkiem netiecies, vīrs, bērni arī.... ja tā var tad OK...

man tā nesanāk, mums plaša mājsaimniecība, tāpēc pēc vakcīnas jūtos mazliet drošāk (tikai mazliet) piem. vakar pēc teh apskates ar dezinfekcijas šķidrumu auto stūri mazgāju :D

dēls un znots iet uz darbu, tur ik pa brīdim kādam kovids uzkrīt... mājā meistari strādā, viens maita palielījās, ka juties slims, rijis antibiotikas, bet nācis strādāt, lai laikā pabeigtu  :rat:   
ja ar cilvēkiem tiecies, tad nekad nezini kāds slims idiots var ceļā trāpīties... 

arī daži tuvinieki - mammas māsa un sievmātes brālis no Covid aizgājuši... trakākais, ka mūsu mājsaimniecībā es pašreiz vecākais... jau tikpat kā kapa malā arī bez Covid... :D
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 11. jūnijs, 12:14:07 no daddy »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #99 : 2021. gada 11. jūnijs, 12:20:14 »
Man tikai tādas filozofiski psiholoģiskas, psiholoģiski filozofiskas pārdomas.

Kādēļ cilvēki izceļ salīdzinoši ne tik daudzos gadījumus, kad Covids kādu nomocījis, bet reti piemin to vairumu, kad viss noritējis ļoti viegli, viegli vai ne tik smagi, ne smagāk par parastu gripu?  :scratch:

Kur tad pazūd uz precīzajām zinātnēm pamatotais racionālisms?  :scratch:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #100 : 2021. gada 11. jūnijs, 12:23:48 »
Trix, Tev ir pilnīga taisnība, ka ar Covid un vakcīnu jautājumu ir vairāk nekā atbilžu - gan vīsuss aizdomīgs, gan vakcīna.... Vienlaikus es apbrīnoju Tavu pārliecību, ka "man iespēja noraut kovidu ir praktiski nulle, es apsveru riskus un nelienu tur, kur ir iespēja kovidu dabūt."  - varbūt padalies KĀ tas Tev izdodas??...  Tu uz veikalu neej? pati ar citiem cilvēkiem netiecies, vīrs, bērni arī.... ja tā var tad OK...

Dzīvoju laukos. Slimoju un nestrādāju, ja neskaita dārzu vai paretam kaut ko virtuālu, vācu māju un bērnus, jo cita neviena nav, kas to darīs. Ne ar vienu netiekos, ja neskaita kaimiņus pēr sētu. Bērni attālināti kopš vismaz marta (vairs neatceros, cik nedēļas viņiem vispār bija dzīvā skola). Vīrs nopotējies (darbs tāds un pārliecība, ka vajag), noizolējies, lai mēs viņam netraucējam (darbs un mācības), redzu pagalmā. Uz veikalu braucu max 1x mēnesī, no rīta pēc atvēršanas, kad cilvēku vēl ļoti maz, un vakardienas vīrusi nosēdušies. Pēc veikala rokas nodezinficēju. Bērni skraida savvaļā pa āru, tur pārītis tādu pašu, kas nekur nebrauc (viņiem gan pieaugušie braukā, bet tie dezinficējas iekšķīgi). Maksimums, kādu geokešu apstaigājam, tuvāk vai tālāk. Ar bērniem vēlāk vasarā pabraukāsim pa Latviju, te geokešu vēl daudz, telts ir.

Nu kur man to kovidu izraut? Vējš atnesīs? Vai eži?

Bet riskēt dabūt kaut kādas komplikācijas no potes? Tak lai viņi visi iet pa trasi. Es šo epopeju izlaidīšu, visi vīrusi pāriet.

Man tikai tādas filozofiski psiholoģiskas, psiholoģiski filozofiskas pārdomas.

Kādēļ cilvēki izceļ salīdzinoši ne tik daudzos gadījumus, kad Covids kādu nomocījis, bet reti piemin to vairumu, kad viss noritējis ļoti viegli, viegli vai ne tik smagi, ne smagāk par parastu gripu?  :scratch:

Es piemetu aiz auss visus gadījumus. Kam pēc potes nekas, kam kaut kas, - cik nu nāk priekšā. Apmēram 50/50.
Varbūt man pazīstami tādi, kas ar kovidu neslimo (dažus tikai zinu), bet no potēm blaknes, - kas zina.
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #101 : 2021. gada 11. jūnijs, 12:28:59 »
Citāts: Minne
SPK centra ziņās katru dienu ir dalījums - inficēti tik, slimnīcā tik, vidēji smagi tik, smagi tik. Izrakstīti tik, miruši tik. Attiecīgi - inficētie mīnus slimnīcā bijušie un mirušie ir tie, kas vidēji, viegli un bezsimptomu (tur gan jārēķina ar kaut kādu relatīvu laika nobīdi).
Ja Tu domāji par žurnālistiem, tad "šodien bija mierīga diena" nav nekāda ziņa :mrgr:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #102 : 2021. gada 11. jūnijs, 12:30:40 »
Trix, biju domājusi slimošanu un sarežģījumus ar Covid, ne vakcinēšanās peripetijas

Atslēdzies Minne

« Atbilde #103 : 2021. gada 11. jūnijs, 12:34:35 »
Spārka, jā, tieši par to runāju, un mani tie smagie skaitļi kkā neuzrunā, nepārliecina, nešķiet tik daudz. Vrb tomēr esmu optimiste?  :mrgr:

Piem., mana kolēģe slimošanas sākumā 2x sauca ātros, bet slimnīcā konstatēja, ka tās bijušas veģetatīvās distonijas izpausmes psiholoģisku baiļu ietekmē. Var traktēt, ka viņai slimība noritēja smagi, bet var - ka diezgan parasti ;)

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #104 : 2021. gada 11. jūnijs, 12:45:27 »
Citāts: Minne
Var traktēt, ka viņai slimība noritēja smagi, bet var - ka diezgan parasti ;)
Slinkums pārbaudīt, bet šķiet, ka "smagi" mediķu valodā nozīmē, ka jau plaušu ventilācija jāveic un tml.