Loteriju kā burkānu grasās piedāvāt tieši tiem, kas tādēļ vakcinēsies.

"Vienlaikus VM rosinās diskutēt par dažādiem pasākumiem, kas varētu iedrošināt iedzīvotājus vakcinēties, tai skaitā
rīkot "Latvijas loto" izlozi vakcinētām personām ar balvu fondu līdz 1 000 000 eiro."
(c)
https://www.tvnet.lv/7250253/vakcinetajiem-rosina-laut-brivak-pulceties-iesaka-apsvert-dazadu-labumu-ieviesanu-tostarp-loterijuBet ja reiz par loterijām... [Saīsinātā versija].
Ir savanna, kur dzīvo lauvas. Agrāk lauvu nebija, bet tūristi atveda un palaida savvaļā. Lauvas mēdz uzbrukt cilvēkiem, mēdz neuzbrukt. Veselākajiem neuzbrūk, bet reizēm gadās. Reizēm nobaida, reizēm iekož kājā, reizēm apēd. Lauvas uzbrūk krūmos, klajā vietā gandrīz nekad neuzbrūk. Jo mazāk cilvēku lauvām ir apēšanai, jo ātrāk viņas apsprāgs badā.
Savannā skati ir skaisti, daudziem gribas tur nokļūt, neskatoties uz lauvām. Dažiem turp jāiet, jo jāstrādā.
Uz savannu ved divi celiņi. Viens pa tiešo, otrs caur namiņu. Namiņā ir pilnīga tumsa un bedres. Bedrēs var nebūt nekas, var būt bambusa mieti. Vai cilvēks izies cauri namiņam neiekritis - kā palaimēsies. Ja iekritīs bedrē, varbūt tikai sasitīsies, varbūt salauzīs kāju, varbūt nomirs. Kas būs ilgāku laiku pēc namiņa apmeklējuma, to neviens nezina.
Uz namiņa ir uzraksts, ka lauvas tos, kas bijuši namiņā, it kā aiztiekot retāk. Ir bijuši gadījumi, kad namiņā savainotu cilvēku lauvas noķer ātri vien (tad parasti ziņās aizbildinās, ka viņš jau bijis sakosts, pirms iegāja namiņā).
Nu tad lūk. Aiziet uz savannu un staigāt pa klajām vietām ir diezgan droši. Bet pa tumsu iet starp bedrēm - diezgan liela iespēja iekrist.
Bet ja es uz savannu neeju, un, ja eju, tad reti, īsu brīdi un klajumā - nafig mani spiež iet uz namiņu riskēt?
Kas nesaprata alegoriju - man iespēja noraut kovidu ir praktiski nulle, es apsveru riskus un nelienu tur, kur ir iespēja kovidu dabūt. Kāda sūda pēc man ir jāvakcinējas ar eksperimentālu vakcīnu ar vismaz 50% garantiju, ka būs blaknes (apkopojot cilvēku liecības, nevis oficiālos datus, kuros 3-4-5 dienu draņķīga pašsajūta, nespēja no gultas izkāpt, temperatūra, sāpoša roka, piepampuši limfmezgli utt. utjpr. vispār netiek uzskaitīti - tas esot normāli), turklāt nekas nav zināms par vakcīnas iedarbību ilgtermiņā? Turklāt jāvakcinējas piespiedu kārtā (nu nelejiet par brīvprātību! Nu jau tā kā visiem būtu jāredz, uz kurieni iet "brīvprātīgā" vakcinācija, kaut gan es par to jau pirms gada teicu, ka obligāta būs drīz vien, tikai par mani paņirdza, ka tā nevarot būt demokrātiskā valstī).
Kāda suņa pēc man tīšām ir jāuzprasās uz problēmām? Vot pasakiet reālus argumentus, izņemot bēdīgi slaveno pūļa imunitāti (es joprojām neesmu saņēmusi loģisku atbildi uz šo jautājumu - kas tad pārnēsā slimības, ja lielākā daļa ir potēti, bet nevakcinētie neslimo, vismaz ne tādā daudzumā un ar tādu skaitu slimību, lai tās visas pārnēsātu).