Par Delfu rakstu.
"Tā daudzos aspektos sakrīt ar maldu ziņu vēstītāju feisbuka profilos jau lasītajām sazvērestībām un maldiem: Covid-19 pandēmija ir iepriekš plānota"
Lai cik tas dīvaini nebūtu, bet patiešām tie no mutes mutē staigājušie paredzējumi, ar kuru datumu aizliegs to un ar kuru datumu aizliegs šito, kaut gan oficiālā nostāja bija, ka to un šito neaizliegs, izrādījās patiesi. Tajā skaitā jau jūlijā bija runas, ka ar oktobra vidu šogad visu aizklapēs. Bet jūlijā tauta vakcinējās, nebija īpaša pamata domāt, ka šogad būs sliktāk kā pagājušajā gadā. Jo tuvāk nāk oktobris, jo vairāk izskatās, ka arī šīm ziņām, ko nosauca par fake news, izrādīsies taisnība kā daudz kam citam. Kā neticēt, ka šis process ir plānots, ja feikās ziņas ik pa laikam, izrādās, bijušas patiesas?
jau lasītajām sazvērestībām un maldiem: [..] Latvijā noteiktie ierobežojumi, "no epidemioloģiskā viedokļa" bezjēdzīgi, "
Vai tiešām epidemioloģiski jēdzīgi bija aizliegums ieiet veikala telpā vairāk par vienu vai divām personām, bet tie, kuri gaidīja uz savu kārtu, turpat ārpusē gaitenī drūzmējās? Ka nevarēja ātri ieiet veikalā, paņemt vajadzīgo un iziet, bija jāpasūta prece, jāsamaksā internetā, turpat veikalā jāsagaida pavadzīme, jāpaņem prece, un vēl jāizstāv kasē rinda, lai atrādītu pavadzīmi, ko tikko iedeva veikala darbinieks? Ka meklējot un skaidrojoties, vai drīkst nopirkt nepieciešamo lietu, veikalā tiek pavadīts ilgāks laiks nekā to lietu paņemot un izejot. Tie veikalu ierobežojumi tiešām no epidemioloģiskā viedokļa bija bezjēdzīgi. Tāpat kā sabiedriskajā transportā aizliegums izmantot katru otro sēdvietu, kamēr ejā stāvēja cilvēki viens pie otra, jo reisu skaits bija samazināts. Tādu "ierobežojumu" bija daudz.
Par šo"Tāpat arī raidījums kā faktus uzdod nepatiesu informāciju arī par sadzīviskiem jautājumiem, piemēram, apgalvo: atbilstoši jauniem normatīviem aktiem: ja mājās ir XIX gadsimta dzimtas mantas, tas būšot pamats kriminālai apsūdzībai, ja par to iedzīvotāji neziņos. [..] Šī informācija portālā "Delfi" jau tikusi atspēkota, proti, likums neattiecas uz privātpersonu vai juridisku personu likumīgā īpašumā esošiem objektiem un lietām, tajā skaitā senām gleznām, mēbelēm, traukiem, grāmatām, monētām,
arī Delfos ir puspatiesība, es to informāciju lasīju, kad parādījās ziņās. Tajā likumā ir teikts, ka tev ir jābūt likumīgi pierādāmai tiesībai uz šo īpašumu. Bet manas sen mirušās vecmāmiņas gredzenam nav un nevar būt nekādi rakstiski pierādījumi, ka tāds man ir ticis nodots. Līdz ar to šim portālam ir tikai daļēja taisnība - tāds gredzens ir nelikumīgs, jo es nevaru pierādīt tā izcelsmi. Tie, kas pērk jaunas vērtslietas ar sertifikātiem (un tie nav tie nabagi, kuriem ir pāris vecmāmiņas gredzenu), tiem jā, nekādu problēmu.
"vakcīnu pret Covid-19 tehnoloģija varot izmainīt DNS. "Elite zina daudz ko vairāk nekā zinām mēs," tā raidījumā. Šādu daudzu dezinformatoru izplatītu ziņu atspēkoja Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", norādot, ka vakcīnai nav spēju iejaukties cilvēka gēnos, jo injicētais RNS nevar nonākt šūnas kodolā."
Man pazīstams medicīnas students bija papētījis šo sīkāk un diezgan dīvainā neģīmī, pats šokā par atklāto, teica, ka ietekmē gan, ka gēnus var mainīt un ka tiešām ir teorētiska iespāja, ka tev, piemēram, izaugs aste, tiesa, šī iegūtā mutācija nenododas bērniem. Es nemeklēju dziļāk ģenētikas līkločos, man nav ne tā entuziasma, ne zināšanu, bet cilvēks, kurš meklēja apstiprinājumu, ka neko vakcīna neietekmē, sev par pārsteigumu atklāja pretējo.
Tas ir tas, par ko man ir zināms. Par globālās elites plāniem man nav zināms, nevaru komentēt, vai tas ir izdomāts vai reāls plāns. Šī publikācija ir konkrēti vienos vārtos, turklāt ne pārāk korekta, kā jau teicu, līdz ar to nerosina ticēt arī visam pārējam.
Ar šo es gribēju teikt, ka viss nav tikai melns un balts. Turklāt mūsu senčiem bija tāds labs teiciens " nav dūmu bez uguns", un par to, ka viss ir tā kā izskatās un kā tiek parādīts, arī man dažos aspektos ir lielas šaubas.