Šie ir mūsu svētki, kuriem mēs - te es domāju savu un iepriekšējo paaudzi, esam pielikuši savu roku to tapšanā...nav ne vienas citas valsts svētku dienas, kur mēs paši tieši kaut ko būtu paveikuši...visas pārejās svētku dienas mums ir atstājuši senči, bet 4.maija notikumā ir manas un manu vecāku paaudzes dalība...mēs svinam Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu!...baltie galdauti, kas nav slikta ideja, ir kādas mārketinga firmas ideja...nu, nepatīk, tad nepievērsiet tai uzmanību...bet šodien, 3.maijā, sākt iegrimt domās par balto galdautu jēgu - laikam nav ko darīt....
Es 4.maijā atcerēšos to dienu pirms 31 gada, atcerēšos balsu skaitīšanu pie Saeimas, kaut gan tur neatrados...pieminēšu savu jau aizsasaulē māti, kura Ziepniekkalna iecirknī vēlēšanu laikā apstaigāja visas uzceltās daudzstāvenes un zināja, kuri vēlētāji neieradīsies vēlēt, tāpēc tās balsis var iemest urnā par TF kandidātu...kā "tie" tur izdarījās 1940.gada vēlēšanās, tā tagad dabūja parādu atpakaļ...mēs uzvarējām!
To svinam! ...labāk ar baltu , tīru galdautu, nevis kaut kādu "lupatu"....bet ja nav tas baltais galdauts, tak tas nav galvenais...galvenais, ka mums ir sava valsts un kaut man nepatīk Levits, bet vārds valstsgriba ir foršs...
Svinam!