Autors Tēma: plastmasas preces - 2.jūlijs  (Lasīts 791 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

plastmasas preces - 2.jūlijs
« : 2021. gada 27. maijs, 11:25:13 »
 :thinking: Palasijos internetā ... Ar 2 jūliju aizliegtas tirgot vienreizējas lietošanas preces

https://nra.lv/latvija/348230-vienreizejai-plastmasai-ne-latvija-vairs-nevares-iegadaties-dazadas-plastmasas-preces.htm?utm_source=inboxlv&utm_campaign=inboxlvNews&utm_medium=button

Šai sakarā, mani uztrauc iepakojuma celofāna maisiņu liktenis. Vai tie skaitās plastmasa, vai neskaitās? Nu tie paši, kuros mēs  veikalos saberam visādus dārzeņus un ko tur vēl. Jo tekstā kaut kas bija arī par iepakojumu... Lieta tāda, es tādus aktīvi lietoju. Tai nozīmē, ka līdz ar šādu aizliegumu tiek aizskartas mana kaķa tiesības!!!!
:murmur: . Regulāri kopjot šamā granulu kasti, ķipa tualeti, saberu košaka mēslus , celofāna maisiņos, kas paliek pāri. Ja tā valdība iejauksies šamā procesā, nevaru pat iedomāties, kā turpmāk utilizēt visu to lietu. Nu labi, ja šamie vēlās nahrenizēt plastmasa dakšiņas, balonu "kociņus" un cigarešu filtrus, lai viņiem tiek tas prieks. Bet rokas nost no mana košaka saimniecības!!!!  :fryingpan: :fryingpan: :fryingpan:

Atslēdzies Trix

Atb: plastmasas preces - 2.jūlijs
« Atbilde #1 : 2021. gada 27. maijs, 11:33:21 »
Ekoloģiskos papīra maisiņos. Īpaši pirktos. :D Vai lina drāniņās. :D Vai vecās zeķēs. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #2 : 2021. gada 27. maijs, 11:35:41 »
 :( a mistkastes maisiņi?!!!! Varbūt tos arī jāiepērk lielos vairumos? Nu ķipa, arī vienreizējas lietošanas un "iepakojums"... ?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2021. gada 27. maijs, 11:38:43 »
No ķīmijas viedokļa celofāns un plastmasa ir divas dažādas lietas.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2021. gada 27. maijs, 11:41:43 »
Interesanti gan, iekš kamā sabiedriskā ēdināšana, kurai atļauts pārdot ēdienu tikai līdzņemšanai, to pakos?! Katram būs jānāk ar savu bļodu? Jo pašlaik visu liek tieši polistirola un putu polistirola traukos. Un katru bulku plēvē tin.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #5 : 2021. gada 27. maijs, 11:45:03 »
man bija tāda aizdoma. Bet mēģini to pierādīt jaukām meitenēm, kas kontrolēs to procesu. Uzliks kaķim sodu ap 35 naudas vienībām (175 euro), un kur šams skries tiesātie un meklēt taisnību? Tagad vispār, nav jēgas tiesāties, ja runa iet par summām zem 500 euro. Cik vien prasības iesniegšanā maksā!!

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #6 : 2021. gada 27. maijs, 11:55:13 »
Nu ja, tagad lai kaut ko iegādātos līdz nešanai, būs jāstiepj līdz visādus paša traukus, kamēr sabiedriskā ēdināšana neatrisinās problēmu. Tak, jau gadu atpakaļ brīdināja, ka kaut kas līdzīgs notiks. Varēja pakāpeniski, lēnītēm nomainīt pierastās preces uz līdzvērtīgu piedāvājumu, kas neapdraud vidi. Protams, kad paskatās tos video gabalus, kas notiek ar dabu - mati stāvus. Bet vai nu viena Eiropa to pasaules problēmu atrisinās.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2021. gada 27. maijs, 13:02:48 »
Ir jau pēc izskata plastikai līdzīgi (nezinu, kā radīts materiāls, neesmu pētījusi), kas speciāli domāti biomateriālam un sadalās. Protams, tas maksā. Mums jau kādu laiku kā maisiņi pazuduši no veikaliem, tā vietā maisiņi, ko augstāk minēju, 3 centi gabalā. Un papīra turzas par brīvu.

Un tiek veicināta tāda prakse, ka pircējs nāk ar savu trauciņu, un pārdevējs tur ieliek sagriezto desu vai sieru, vai ko jau pēc vēlmes.

Protams, paralēli tāpat jau it kā pretrunīgas situācijas un veidi, bet tomēr ir vismaz kkāda kustība saprāta virzienā

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #8 : 2021. gada 27. maijs, 15:25:18 »
a salvetes? Tās taču arī, vismaz tehniskie ruļļi, nav nekāds papīrs. Būs atkal jācako nēzdodziņi un jāservē auduma salvetes?

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #9 : 2021. gada 27. maijs, 15:46:50 »
Atbalstu, sen bija laiks. Bet Olgucis gan jau atradīs alternatīvu, tik pirms tam būs jāpakasa pakausis un jāpadomā. Galvenais pakausi ar plastmasu nekasīt.