Autors Tēma: Slimnīcas, kopšana, aprūpe  (Lasīts 14867 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broms

Atb: Slimnīcas, kopšana, aprūpe
« Atbilde #15 : 2021. gada 01. jūnijs, 21:19:08 »
.. dažu cilvēku fantāzijās
Lai Tev nekad nebūtu iemesla mainīt domas....

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #16 : 2021. gada 01. jūnijs, 22:03:08 »
Kad mana mamma uz gultas gulēja, nācu diendienā, palīdzēju apmazgāties, tīru veļu pārvilkt, ko garšīgāku par slimnīcas ēdamo nesu... Ja tuvinieki klāt netiek, ir traki. Es negribu nevienu vainot tīšā bezsirdībā, pati esmu pieredzējusi arī iejūtīgu attieksmi, kas pat pārsniedza personāla pienākumu līmeni, bet saprotu realitāti - sanitāriem darba daudz, alga, par kādu es to darbu nedarītu, rokas tikai divas... Nu nesagaidīsi, ka sanitāri, kam aprūpējamo vesels gaitenis, tavam tuviniekam veltīs tikpat rūpju un uzmanības, kā tu pats to izdarīsi. Ja šodien mamma gulētu slimnīcā, kur es klāt netiktu, man nebūtu miera, vai apkopta, apmazgāta, paēdināta kā pienākas...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #17 : 2021. gada 01. jūnijs, 23:15:23 »
godigi sakot, esmu šokā, ja augstākminētais tiešām notiek LV slimnīcās. kā medpersonāls spēj paiet garām pacientam, kas ir neapkopts vairākas stundas, pagriezts uz to pašu sānu pusdienu, nepabarots, nepadzirdīts

Svaigs ieskats realitātē - medpersonāls ierodas tikai pēc pacienta (pacienti pārsvarā nestaigājoši) zvana (kas viņiem tur pie gultas). Nu, izņemot kaut kādus ārstu apmeklējumus un ēdiena izsniegšanu. Pacients var gulēt pārpilnā pamperā, un gaidīt izgulējumus. Spriežot pēc pacienta iebaidītās izturēšanās - redzams, ka jau ir sapratis, ka labāk nevienu cik vien iespējams nesaukt. Spriežot pēc cita pacienta, nevienu īpaši neinteresē, vai tas pacients vispār kaut ko ir ēdis.

Ir, protams, arī normāls medpersonāls. Kā jau visās jomās. Bet tās darvas pavārnīcas ir pārāk daudz. Ja ir veicies ar medpersonāla ieinteresētību, - lieliski. Bet nevajag apsaukāt tos, kam nav veicies, vai kas redz to virtuvi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies true detective

« Atbilde #18 : 2021. gada 02. jūnijs, 10:27:41 »
Svaigs ieskats realitātē - medpersonāls ierodas tikai pēc pacienta (pacienti pārsvarā nestaigājoši) zvana (kas viņiem tur pie gultas). Nu, izņemot kaut kādus ārstu apmeklējumus un ēdiena izsniegšanu. Pacients var gulēt pārpilnā pamperā, un gaidīt izgulējumus. Spriežot pēc pacienta iebaidītās izturēšanās - redzams, ka jau ir sapratis, ka labāk nevienu cik vien iespējams nesaukt. Spriežot pēc cita pacienta, nevienu īpaši neinteresē, vai tas pacients vispār kaut ko ir ēdis.

Ir, protams, arī normāls medpersonāls. Kā jau visās jomās. Bet tās darvas pavārnīcas ir pārāk daudz. Ja ir veicies ar medpersonāla ieinteresētību, - lieliski. Bet nevajag apsaukāt tos, kam nav veicies, vai kas redz to virtuvi.

man šķita, ka izgulējumi ir tālā psrs pagātne. skumji, ja ne ārsti, ne citi meddarbinieki nesaprot, ka izgulējumi pasliktina pacienta vispārējo stāvokli un pagarina izveseļošanos, un ka primārai aprūpei ir ļoti liela nozīme pacienta atlabšanā ( pietiekošs uzturs, šķidruma uzņemšana utml)
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #19 : 2021. gada 02. jūnijs, 12:17:51 »
man šķita, ka izgulējumi ir tālā psrs pagātne. skumji, ja ne ārsti, ne citi meddarbinieki nesaprot, ka izgulējumi pasliktina pacienta vispārējo stāvokli un pagarina izveseļošanos, un ka primārai aprūpei ir ļoti liela nozīme pacienta atlabšanā ( pietiekošs uzturs, šķidruma uzņemšana utml)
lasot rodas sajūta, ka esi tuva šai jomai...kādas ir algas sanitāriem, apkopējiem u.c FI? ...daudz igauņu šeit strādā šajā jomā?

« Atbilde #20 : 2021. gada 02. jūnijs, 14:49:00 »
lasot rodas sajūta, ka esi tuva šai jomai...kādas ir algas sanitāriem, apkopējiem u.c FI? ...daudz igauņu šeit strādā šajā jomā?

hmm...pēc somu domām alga ir nesamērīgi maza, brutto ap 2600 medmāsa, 2300 sanitārs, apkopējs ap 1900,  plus piemaksas visiem par vīkenda, vakara, svētku, nakts darbu. atceramies, ka FI ir lieli nodokļi, uz rokas ir krietni mazāk. igauņi strādā daudzās sfērās FI, arī medicīnā, ārsti, medmāsās, slimnīcu apkopēji, virtuves darbinieki....
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #21 : 2021. gada 02. jūnijs, 20:14:53 »
bet cik tad uz rokas? ...cik tie nodokļi?

« Atbilde #22 : 2021. gada 02. jūnijs, 22:35:19 »
bet cik tad uz rokas? ...cik tie nodokļi?

FI ir progresīvais ienākuma nodoklis ar algu 2600 būs ap 22%, pie 1900 krietni mazāk.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 02. jūnijs, 22:41:59 no true detective »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #23 : 2021. gada 03. jūnijs, 09:29:52 »
iespējams, ka Latvijā pietiktu ar 1000 eiro uz rokas, lai pacientiem nebūtu izgulējumi....taču mūsējie baidos, ka risinātu to ar štatu samazināšanu...kur bija divi apkopēji ar 500 eiro, paliks viens ar 1000, bet pie tik daudz pacientiem izgulējumi būs vēl vairāk, jo nevar iespēt...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #24 : 2021. gada 03. jūnijs, 09:41:16 »
iespējams, ka Latvijā pietiktu ar 1000 eiro uz rokas, lai pacientiem nebūtu izgulējumi....taču mūsējie baidos, ka risinātu to ar štatu samazināšanu...kur bija divi apkopēji ar 500 eiro, paliks viens ar 1000, bet pie tik daudz pacientiem izgulējumi būs vēl vairāk, jo nevar iespēt...

LV to risina ar kopjamo skaita mazināšanu....

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #25 : 2021. gada 03. jūnijs, 09:49:51 »

jo vecās Eiropas valstis sen ir samazinājušas stacionāros ārstējamo personu daudzumu, novirzot guļošos, kam nav nepieciešama dzīvības uzturēšanas aparatūra uz ambulatoro aprūpi mājās. Mums joprojām tautā dzīvs ir jēdziens - "pagulēt slimnīcā". Nu nav jāguļ slimnīcā tad, ja tikai jāsaņem zāles noteiktās stundās vai injekcija pakaļā.
Tur arī, iespējams, atalgojums veidojas..

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #26 : 2021. gada 03. jūnijs, 10:03:04 »
airBaltic stjuartēm vēl maksā tos pabalstus, ka nevar lidot/strādāt?...valsts varētu nosūtīt viņas strādāt uz pansionātiem?...viņām tak jāmāk sniegt pirmo palīdzību un būt iejūtīgām pret klientiem?...pabarot? ...ja tagad vienkārši sēž mājās, tad valstij maz labuma...

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #27 : 2021. gada 03. jūnijs, 10:30:53 »

Palielinot krematorijas apgrozījumu, ja pareizi izlasīju..

« Atbilde #28 : 2021. gada 03. jūnijs, 10:44:15 »
airBaltic stjuartēm vēl maksā tos pabalstus, ka nevar lidot/strādāt?...valsts varētu nosūtīt viņas strādāt uz pansionātiem?...viņām tak jāmāk sniegt pirmo palīdzību un būt iejūtīgām pret klientiem?...pabarot? ...ja tagad vienkārši sēž mājās, tad valstij maz labuma...

nakats sasapņojās, ka viņu kāda stjuarte tagad nāks aprūpēt  :mrgr:
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #29 : 2021. gada 03. jūnijs, 12:59:09 »
nakats sasapņojās, ka viņu kāda stjuarte tagad nāks aprūpēt  :mrgr:

uzreiz slims paliktu.. :D