Autors Tēma: Siena. Trūkst ideju.  (Lasīts 1711 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Maruu

Siena. Trūkst ideju.
« : 2021. gada 22. jūnijs, 12:42:05 »
Ceru, ka te būs pareizā vieta, kur šo likt.
Meitiņai interesēja, kas ir zem tapetēm un, kamēr mamma aizņemta, viena siena tika padriskāta zinātkāres dēļ.
Nopirkt tapetes un uzlīmēt tās, protams, ir variants, bet pēkšņi sāk likties, ka tur vajadzētu ko interesantu uztaisīt.
Ir kādas idejas kam interesantam? Gribas kaut ko tādu, ko var uztaisīt pats un kas nav dārgi, jo aug taču vēl viens, kam var sagribēties reģipsi apskatīt.

Pieslēdzies Trix

Atb: Siena. Trūkst ideju.
« Atbilde #1 : 2021. gada 22. jūnijs, 12:52:11 »
Apliec ap caurumu gleznas rāmi. Lielu. :) Un abas pabeidziet gleznu atkarībā no tā, pēc kā tas plēsums izskatās - kāds dzīvnieks, augs, mākonis... Remonts būs tik un tā kādreiz jātaisa. :D
Var vairākus rāmjus ap visiem defektiem. Ja vairāk defektu nav, citiem rāmjiem ielieciet savas "gleznas", var uz to pašu tapešu fona.
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2021. gada 22. jūnijs, 15:08:17 »
ka tik tas caurums nav 50 cm no grīdas :faint:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2021. gada 22. jūnijs, 15:18:38 »
Baltu papīru uzlīmē, nevis tapeti.
 Lai ir kur izpausties

Pieslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2021. gada 22. jūnijs, 16:05:01 »
nokrāso, bet tā, lai raksts spīd cauri

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2021. gada 22. jūnijs, 16:23:58 »
Bobam laba ideja par baltu papīru. Piemēram, Ikea var nopirkt zīmēšanas papīra rulli un statīvu:
https://www.ikea.lv/lv/rooms/bernistaba/mazuliem/mazu-bernu-radosajam-izpausmem/mala-zimesanas-papira-rullis-art-70461088
Gan caurumu sanāktu piesegt, gan varētu turpināt izpausties.

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #6 : 2021. gada 22. jūnijs, 16:37:01 »
Tāfeli parasto.To, uz kuras raksta ar nepermanento marķieri.Lielu.

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2021. gada 22. jūnijs, 17:23:32 »
ka tik tas caurums nav 50 cm no grīdas :faint:

Tāpēc teicu - vairākus. Vēl pārītis adekvātā augstumā būs pat ļoti ok kompozīcija, ja viens ir zemu.

Pie viena iemācīsi, ka mākslinieki neglezno uz sienas (to, ka glezno gan, lai uzzina mazliet saprātīgākā vecumā. :D )

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #8 : 2021. gada 22. jūnijs, 22:36:46 »
Man trūkst 2 loksnes pilnīgi garumā un vēl viena līdz pusei. Meitas dēļ nekas, kur var zīmēt uz sienas, neder. Sāks zīmēt arī uz citām. Izskatīju versiju salīmēt avīzes krustu šķērsu un lakot, īsti nekur nav instrukcijas kā.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2021. gada 22. jūnijs, 22:51:19 »
Nekādu alternatīvu piedāvāšana neder? Kkad jau tas vecums paies  :scratch:

Vrb viņai vajag speciālu molbertiņu, lai vertikālā zīmēšana, un īpaša motivācija, lai pamainītu apzīmējamās plaknes. Kkas tajās sienās viņai tāds īpašs. Es aŗī biju sienu apzīmētāja, bet vēlāk tomēr pārgaju uz papīru ;)

Vispār tagad rakstu un samulsu, jo no sākuma tapešu plēšanas tēma kkā aizgājusi uz zīmēšanu kā problēmu  :?: Kas tad tur īsti par skādi - plēš vai apzīmē?

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #10 : 2021. gada 22. jūnijs, 23:09:14 »
Nekādu alternatīvu piedāvāšana neder? Kkad jau tas vecums paies  :scratch:

Vrb viņai vajag speciālu molbertiņu, lai vertikālā zīmēšana, un īpaša motivācija, lai pamainītu apzīmējamās plaknes. Kkas tajās sienās viņai tāds īpašs. Es aŗī biju sienu apzīmētāja, bet vēlāk tomēr pārgaju uz papīru ;)

Vispār tagad rakstu un samulsu, jo no sākuma tapešu plēšanas tēma kkā aizgājusi uz zīmēšanu kā problēmu  :?: Kas tad tur īsti par skādi - plēš vai apzīmē?
Noplēsa, jo gribēja uzzināt,  kas apakšā.  Uz sienām nezīmē, te bija ieteikumi uztaisīt zīmējamo laukumu, kas, diemžēl, ar viņas autismu neder, nesapratīs, ka var tikai uz tās sienas. Ja teiktu, ka var tikai uz baltās daļas, sāks apzīmēt baltas sienas visur, ne tikai to vienu mājās,  jo nesapratīs atšķirību.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2021. gada 23. jūnijs, 00:43:26 »
Varbūt tos tapešu plēsumus bērnistabā var aizklāt ar krāsainu līmplēvju palīdzību. Izgriezt un uzlīmēt  kādus ziedus, tauriņus, putnus, piemēram, vai ko citu, kas bērnam patīk.

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2021. gada 23. jūnijs, 08:00:19 »
Divarpus loksnes maina situāciju. Es pieņēmu, ka sīkākas vienības.

Avīzes līmē vienkārši - ar to pašu tapešu līmi ņem un salīmē, kā vēlies. Viss. Lako ar speciālu laku, lai nedilst, tad, ja avīzes līmē uz grīdas. Sienai - kā tapetei - nelako neko. Ja gribi spīdīgu virsmu, pārkāj ar PVA līmi (sākumā būs blāvi balta, bet kad nožūs, būs caurspīdīga). Varētu būt interesanti (ja maza istaba, neņem avīzes ar lieliem uzrakstiem, būs ļoti aktīvs tas dekors).

Bet vai tas atrisinās problēmu "ja var avīzi līmēt uz sienas, tad salīmēšu visur citur arī?" Es nezinu par autistu uztveri, Tev noteikti ir daudz vairāk informācijas. Tad varbūt vienkārši noplēst to trešo arī un ielīmēt vietā? Ar vienu rulli pietiks.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #13 : 2021. gada 23. jūnijs, 13:34:45 »
Divarpus loksnes maina situāciju. Es pieņēmu, ka sīkākas vienības.

Avīzes līmē vienkārši - ar to pašu tapešu līmi ņem un salīmē, kā vēlies. Viss. Lako ar speciālu laku, lai nedilst, tad, ja avīzes līmē uz grīdas. Sienai - kā tapetei - nelako neko. Ja gribi spīdīgu virsmu, pārkāj ar PVA līmi (sākumā būs blāvi balta, bet kad nožūs, būs caurspīdīga). Varētu būt interesanti (ja maza istaba, neņem avīzes ar lieliem uzrakstiem, būs ļoti aktīvs tas dekors).

Bet vai tas atrisinās problēmu "ja var avīzi līmēt uz sienas, tad salīmēšu visur citur arī?" Es nezinu par autistu uztveri, Tev noteikti ir daudz vairāk informācijas. Tad varbūt vienkārši noplēst to trešo arī un ielīmēt vietā? Ar vienu rulli pietiks.
Es plānoju vaininieci iedot paaudzināt saviem vecākiem uz to brīdi.  Ja viņa neredzēs, kā tas tapa, atkārtot nemēģinās. Ienāca prātā nedaudz ieguldīt, saprintēt lapas, kas būtu kā avīzes vecajā drukā, tikai kā tad panākt to efektu, ka vecas? Ar kādu laku?
Tapetes, ja līmē, jāmaina visā istabā. Tādas vairs nedabūt.

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2021. gada 23. jūnijs, 13:38:59 »
kā tad panākt to efektu, ka vecas? Ar kādu laku?

Pārkrāso ar melno tēju (paeksperimentē ar tējas stiprumu, novērtē rezultātu). Tonis būs, bet caurspīdīgs. Ja krāsosi ar akvareli, tas dod dūmaciņu pa virsu drukai, nebūs labi. Vienīgais, es nepateikšu, kā tēja darbosies, līmējot klāt ar tapešu līmi (vai nemērcēsies un neplūdīs). Bet ja krāsosi jau uzlīmētas, tad iekrāsosi arī tapetes, būs neglīti.
Jāeksperimentē.