Roku spiest un sasveicināties ir IMHO divas dažādas lietas, kas mēdz tikt darītas gan kopā, gan atsevišķi.
"Nesveicinos pāri slieksnim" teica Mary, un sievietes roku sniedz ļoti reti. Tāpēc arī nesapratu, kā izveikt sasveicināšanos sievietes izpildījumā, neatrodoties slieksnim otrā pusē.
Nez, es vados pēc savām izjūtām. Dāvinātājam par zeķēm centu iedošu, pie sevis klusi paraustīšu plecus, bet ja viņam tā vajag, lai ir. Daudz aizspriedumus zinu; ja redzu, ka cilvēkam būtiski (piemēram, norāda, lai naudu nedodu rokās), izdaru kā viņam vajag, man vienalga.
Pat nezinu, ko ņemu vērā. Nelieku apavus ar purniem pret durvīm, to man viena dziedniece teica. Un nekaru žāvēties apģērbu ar kreiso pusi uz āru, tas arī no viņas.
Somas nelikšanu uz grīdas zinu (kolēģe to skrupulozi ievēroja, un metās mani glābt, lai es savējo nelieku uz grīdas), kādu laiku eksperimentēju un ievēroju - naudas vairāk nekļuva. Par to naudas nedošanu rokās man nav viennozīmīgas pārliecības. Šķiet, ka kaut kas tur ir, bet maniakāli nepieķeros. Tiesa, kad dodu rokā naudu (piemēram, tirgū par ogām), jo cilvēks roku ir pastiepis, tad iedošu, lai viņam tā pastieptā roka nav kā noraidīta, bet faktu vienmēr pamanu. Varbūt jāpadomā nopietnāk par to.
Nemuļķošos ar šķīvīti un garu saukšanu, pārāk daudz ir nezināmā un pārāk daudz zināmā, lai man nebūtu pārliecība, ka mūsu 3D pasaule ir izolēta un droša un ka "otrā pusē" nekā nav. No kapiem neko nenesīšu mājās. It kā neredzu jēgu, bet tomēr. Ne velti buras ar kapu smiltīm (to, ka ir cilvēki ar spējām ietekmēt citus jeb "burties" es nenoliedzu, - tādi ir), kaut kas tur ir.
Mēģinu nekāpt uz sliekšņa. Stāsta, ka tur mājas gariņš dzīvojot. Pārbaudīt nevaru, bet man nav grūti pārkāpt. Man ir pārliecība, ka paralēlā pasaule eksistē.
Nepatīk lombardi, tieši tāpēc, ka lietas ir vai nu zagtas vai no grūtībās nonākušajiem.
Lietu enerģētika eksistē. Kas to jūt, kas nejūt, tā cita lieta. Man nojautas un nevēlēšanās kaut ko ņemt vai darīt parasti izrādās ar iemeslu. Citiem neuzspiežu, daru, ko es sev uzskatu par pareizu. Citiem ir citas "pareizības", kas der viņiem. Tajā skaitā neticēt nekam, ko nevar aptaustīt.