Autors Tēma: Ticējumi, aizspriedumi  (Lasīts 2678 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Ticējumi, aizspriedumi
« Atbilde #30 : 2021. gada 14. jūlijs, 18:11:35 »
Iespējams, ka pārpratu. Jo man radies iespaids, ka esi izteikti māņticīga. Nezinu kādēļ.  :?:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #31 : 2021. gada 14. jūlijs, 18:47:04 »
par tām lietotām lietām... Ja tādas tiek dāvinātas, tad iesaka iedot pretim kādu kapeiku jeb santīmu.
Vo, atcerējos. Mana māte teica, ka dzīvnieku vai stādu nevar dāvanā pieņemt, kaut kas pretim jādod, kaut simbolisks. Citādi neaugs/neiedzīvosies. Vai arī stāds labi augs, kurš nozagts. Nu ne jau tā, ka izrakts un tukša vieta, bet nokniebta atvasīte vai sauja sēklu. Tātad vai nu pērc/maini vai zodz, bet dāvanā neņem  ;)

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #32 : 2021. gada 14. jūlijs, 20:08:23 »
Šinī sakarā man nāk prātā atgadījums ar puķēm. Padomju laiku beigās tikām pie dzīvokļa. Jāgādā arī istabas puķes. Ir tādas vīteņveidīgas, ieaudzē, iespraužot nolauztu galīņu. Toreiz vienā iestādē gāju pēc pararaksta aktiem, kāpņu telpā auga tas augs. Nolauzu zarinu, bet kāds nāca, pamatīgi izbijos, iznāca īsta zagšana. Un tiešām izrādījās, ka šis augs aug krietni labāk kā otrs, ko iedeva kolēğa. Tāds mans piedzīvojums ar zagtu augu.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #33 : 2021. gada 14. jūlijs, 20:27:01 »
tuk-
 :faint: :n+: :smoker:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Trix

« Atbilde #34 : 2021. gada 15. jūlijs, 13:16:05 »
"nesveicinos pāri slieksnim"

Vot šito paskaidrojiet, lūdzu!
Es piezvanu pie durvīm, cilvēks atver. Tad man ne labdien, ne sveiki, uzreiz jāsaka, lai iznāk ārpusē, jo es gribu sasveicināties? Vai jāsperas iekšā neaicinātam, lai var sasveicināties un pateikt, kālab esi ieradies?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #35 : 2021. gada 15. jūlijs, 13:18:36 »
Tas domāts atvadoties, kāpēc, nav ne jausmas.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #36 : 2021. gada 15. jūlijs, 13:20:36 »
Tas domāts - spiest roku. Ne jau teikt labrīt.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #37 : 2021. gada 15. jūlijs, 13:21:43 »

Es piezvanu pie durvīm, cilvēks atver. Tad man ne labdien, ne sveiki, uzreiz jāsaka, lai iznāk ārpusē, jo es gribu sasveicināties? Vai jāsperas iekšā neaicinātam, lai var sasveicināties un pateikt, kālab esi ieradies?
Nesniedz roku pāri slieksnim. "Sveiki" jau var pateikt, tas neskaitās.
Tāpat priekšmetus nesniedz pāri slieksnim.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #38 : 2021. gada 15. jūlijs, 13:25:13 »
Vienā filmā bija, ka centās nestāvēt durvju ailā, jo tad redz (vismaz tā filmas varone redzēja) tur esošos ļaunos rūķus, un viņi laikam varēja kaut kā kaitēt.
Tagad reizēm to atceros un cenšos tur nestāvēt.  :smej:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #39 : 2021. gada 15. jūlijs, 13:44:52 »
Roku spiest un sasveicināties ir IMHO divas dažādas lietas, kas mēdz tikt darītas gan kopā, gan atsevišķi.

"Nesveicinos pāri slieksnim" teica Mary, un sievietes roku sniedz ļoti reti. Tāpēc arī nesapratu, kā izveikt sasveicināšanos sievietes izpildījumā, neatrodoties slieksnim otrā pusē.

Nez, es vados pēc savām izjūtām. Dāvinātājam par zeķēm centu iedošu, pie sevis klusi paraustīšu plecus, bet ja viņam tā vajag, lai ir. Daudz aizspriedumus zinu; ja redzu, ka cilvēkam būtiski (piemēram, norāda, lai naudu nedodu rokās), izdaru kā viņam vajag, man vienalga.
Pat nezinu, ko ņemu vērā. Nelieku apavus ar purniem pret durvīm, to man viena dziedniece teica. Un nekaru žāvēties apģērbu ar kreiso pusi uz āru, tas arī no viņas.

Somas nelikšanu uz grīdas zinu (kolēģe to skrupulozi ievēroja, un metās mani glābt, lai es savējo nelieku uz grīdas), kādu laiku eksperimentēju un ievēroju - naudas vairāk nekļuva. Par to naudas nedošanu rokās man nav viennozīmīgas pārliecības. Šķiet, ka kaut kas tur ir, bet maniakāli nepieķeros. Tiesa, kad dodu rokā naudu (piemēram, tirgū par ogām), jo cilvēks roku ir pastiepis, tad iedošu, lai viņam tā pastieptā roka nav kā noraidīta, bet faktu vienmēr pamanu. Varbūt jāpadomā nopietnāk par to.

Nemuļķošos ar šķīvīti un garu saukšanu, pārāk daudz ir nezināmā un pārāk daudz zināmā, lai man nebūtu pārliecība, ka mūsu 3D pasaule ir izolēta un droša un ka "otrā pusē" nekā nav. No kapiem neko nenesīšu mājās. It kā neredzu jēgu, bet tomēr. Ne velti buras ar kapu smiltīm (to, ka ir cilvēki ar spējām ietekmēt citus jeb "burties" es nenoliedzu, - tādi ir), kaut kas tur ir.
Mēģinu nekāpt uz sliekšņa. Stāsta, ka tur mājas gariņš dzīvojot. Pārbaudīt nevaru, bet man nav grūti pārkāpt. Man ir pārliecība, ka paralēlā pasaule eksistē.
Nepatīk lombardi, tieši tāpēc, ka lietas ir vai nu zagtas vai no grūtībās nonākušajiem.
Lietu enerģētika eksistē. Kas to jūt, kas nejūt, tā cita lieta. Man nojautas un nevēlēšanās kaut ko ņemt vai darīt parasti izrādās ar iemeslu. Citiem neuzspiežu, daru, ko es sev uzskatu par pareizu. Citiem ir citas "pareizības", kas der viņiem. Tajā skaitā neticēt nekam, ko nevar aptaustīt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #40 : 2021. gada 15. jūlijs, 14:12:43 »
Paldies, Trix. Par drēbēm uz kreiso pusi. Nezināju. Jā, kurpes arī nelieku ar purniem uz durvīm.

Atslēdzies reno

« Atbilde #41 : 2021. gada 15. jūlijs, 14:26:30 »
par naudas došanu rokā -tirgū pati savām acīm redzēju, kā pārdevēja smuki pabīdīja monētu zem īkšķa spilventiņa un vīrietim (protams, tos vienmēr šmauc)rāda plaukstu un saka -jums te 20 santīmi pietrūkst

Atslēdzies tuk

« Atbilde #42 : 2021. gada 15. jūlijs, 14:42:24 »
Oi, man vesela kastele ar 1santībniekiem no tirgus sakrājusies, nekad neskatos, ko un cik man izdod :D 

Man ar zināmu regularitāti, īpaši rudens/pavasara sezonā,  tikai viens ticējums piepildās - nepaņemsi lietussargu, būs lietus, paņemsi, nebūs.  :mrgr:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #43 : 2021. gada 15. jūlijs, 15:00:39 »

varētu domāt, ka vienīgā iespēja satikt cilvēku durvju ailē ir tikai tad, ja zvana pie durvīm  :mrgr:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #44 : 2021. gada 15. jūlijs, 15:03:49 »
Reāli kaitina paradums, ka naudu nevar dot rokās, jānoliekot uz galda un otrs tad paņem.

a kāds skaidrojums, ka naudu nedrīkst dot rokā? Es galīgi neesmu lietas kursā, visu dzīvi neesmu pievērsis tam uzmanību