Autors Tēma: aplausi  (Lasīts 6968 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

aplausi
« : 2021. gada 16. jūlijs, 22:22:00 »
Čatā jau apsaukāju lohus, kas aplaudē starp skaņdarba daļām. Šovakar -vismaz puse zāles. Ir bijuši koncerti Dzintaros, kad zālei to pasaka. Iespējams, ka tā ir bijusi solista prasība, lai nepārtrauc. Vienkārši tā ir pieņemts, ka skaņdarbs ir viens veselums. Bet esmu arī dzirdējusi, ka mūziķi ir atmetuši ar roku, sak, lai plaudē, ja nevar izturēt.

Pie tam jocīgi -baletnieki un operisti baigi apvainotos, ja viņiem NEaplaudētu pēc kaut kāda pa-de-dē vai ārijas

Šovakar bija mazliet neērti, Marisa Jansona Festivāla orķestris starptautisks un te mēs, kā tādi pāķi. Bet gan jau citur arī tā notiek

Aģents 0.7

• Viesi
Atb: aplausi
« Atbilde #1 : 2021. gada 16. jūlijs, 22:35:51 »
Nu i problēmas. Labāk lai lieku reizi aplaudē, kā paliek vispār bez aplausiem, jo bail no kanoniem.

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2021. gada 16. jūlijs, 22:41:11 »
Nepareizi.
Šoreiz aplaudēja bariem. Bet jau tu esi vienīgais lohs, kurš sāk plaukšķināt, uz tevi pavēršas izsmējīgi un nosodoši skatieni, tava pavadone kaunā sastingst un sagrābj un nospiež lejā tavas plaukšķinošās plaukstas -tad tā jau ir problēma :mrgr:

« Atbilde #3 : 2021. gada 16. jūlijs, 22:49:15 »
Ai, atzīstos, ka es nevienam klasikas gabalam nezinu, cik viņiem daļas. Kad citi plaukšķina, tad es ar  :mrgr:
Bet sašutumu saprotu, es tā jūtos, kad kretīni no VIP zonas, kas var to atļauties, bet atnākuši uz to koncertu tikai tāpēc, ka "visi iet", tinas prom pēc "pēdējās dziesmas", jo nezina, ka pēc tam grupa atgriežas uz skatuves uz piedevām.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #4 : 2021. gada 16. jūlijs, 23:05:48 »
Kādreiz baznīcā koncertos nedrīkstēja vispār aplaudēt, tagad drīkst.
Sen neesmu bijusi uz klasiku, bet kādreiz atceros, ka kaut kā varēja saprast, ka nav jāaplaudē vai ka ir  :scratch:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #5 : 2021. gada 17. jūlijs, 10:59:50 »
Kad sāku regulāri apmeklēt klasiskos koncertus, bija visādi. Pat, ja saproti, ka skaņdarbam ir vēl kāda daļa, bet zālē daudzi sāk aplaudēt, gribas pievienoties. Tāpēc cenšos ar sapratni izturēties pret starpdaļu plaudētājiem, taču reiz koncertā Melngalvju namā jutos  :f-palm: - pilns ar visādiem čiekuriem, tā plaudē, tā plaudē... Tiešām labāk, ja pirms koncerta atgādina, ka nevajag tā darīt.
Protams, bieži nevar saprast, kura daļa, cik vēl palicis, bet var vadīties pēc mūziķiem, un aplaudēt, kad viņi noņem rokas no instrumenta vai, kad jau ceļas kājās.

No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #6 : 2021. gada 17. jūlijs, 12:37:01 »
kad viņi noņem rokas no instrumenta vai, kad jau ceļas kājās.

Visdrošāk, kad jau mēteli uzvelk.

P.S.
atvainojos, man kaut kā vieglāk iesmaidīt, jo nekad neesmu bijis un laikam nebūšu klasikas koncertā.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #7 : 2021. gada 17. jūlijs, 13:29:25 »
hmm...tad šī ir SF tēma nr.6666?  ;)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2021. gada 17. jūlijs, 13:48:19 »
Es arī no tiem, kurus besī tie plaudētāji. Bieži tā skaņa vēl gaisā, bet jau tiek pazaudēta aplausos. Nu nav tas džeza mūzikas koncerts, nav. Vienreiz biju uz koncertu dzimtajā pilsētā, viena dāma pat pa vidu izbļāva " bravo!".  :rat: Beigās izrādījās tā bija vietējās mūzikas skolas pedagoģe, iespējams savulaik skolojusi, bet nu... o my got!

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #9 : 2021. gada 17. jūlijs, 14:23:11 »
....bet vai nav tā , ka ja latvietim Šimkum nevietā klavierkoncertā sauksi bravo, viņš var apvainoties, jo ir latvietis....kamēr kāds dienvidnieks pianists tik gaida tos bravo, jo tad viņš aizraujas un kļūst vēl emocionālāks un labāks pianists?...bet ja zālē klusums, tad viņš sanīkst?

Atslēdzies dip

« Atbilde #10 : 2021. gada 17. jūlijs, 14:45:08 »
Plebejisks spriedelējums. Manējais.

Neko nesajēdzu no klasiskās mūzikas. Patīk, nepatīk līmenī. Esmu raudājusi, klausoties dažu labu skaņdarbu. Ja man tajā brīdī gribas iesaukties Bravo, aplaudēt, baiga izgāšanās, ja? Bet man tajā brīdī gribas.

Nu ja, plebejs.

Starp citu, izskaidrojiet, kas tā par fišku, ka nedrīkst plaudēt starp skaņdarba daļām?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #11 : 2021. gada 17. jūlijs, 14:50:23 »
Skaņdarbs jāuztver kā viens vesels, aplaudēšana starp daļām tam traucē. Kaut kā tā... :?:
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2021. gada 17. jūlijs, 15:04:32 »
Dip, nu ko tik cilvēkiem negribas, fočēt, blenzt ekrānos, saņemt zvanus un atbildēt... Gribas.  :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2021. gada 17. jūlijs, 15:28:20 »
Ja aktieris runā kādu monologu, apstājas, lai būtu emocionālā pauze -neienāktu tak prātā iekliegt bravo.
Tāpat ir ar daudzdaļīgajiem skaņdarbiem, tie ir viens veselums. Izpildītājs koncentrējas, noskaņojas, bet te -plaukšķinātāji. Un piedevām tas nav no spontānas sajūsmas, bet tādēļ, ka neviens nav to mācījis. Un nevajag par snobismu.

Šo situāciju gan var norakstīt uz vasaras koncertzāli, kur daudz nejaušāka publika savācas

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2021. gada 17. jūlijs, 15:41:26 »
Tā klusuma pauze ir skaņdarba sastāvdaļa, tādēļ nav jāaizpilda ar plaukšķināšanas skaņu. Kā rindkopas atkāpe tekstā.