Autors Tēma: Nord Stream  (Lasīts 768 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies LVSNor

Nord Stream
« : 2021. gada 21. jūlijs, 13:52:09 »
ASV un Vācija esot vienojušās par nostāju «Nord Stream 2» jautājumā

ASV un Vācija esot panākušas vienošanos saistībā ar Baltijas jūrā būvēto gāzesvadu “Nord Stream 2”. Vienošanās paredz, ka ASV atcels sankcijas pret topošo Krievijas gāzesvadu apmaiņā pret aktīvu Vācijas palīdzību Ukrainai enerģētikas projektos un diplomātijā.   
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/arzemes/asv-un-vacija-esot-vienojusas-par-nostaju-nord-stream-2-jautajuma.a413726/
>>>>

Hmzs, vecais Džo nav Putina draugs? ...     Vai tā ir dāvana Merkelei pensijā aizejot? 
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies LVSNor

Atb: Nord Stream
« Atbilde #1 : 2021. gada 22. jūlijs, 21:01:52 »
Citāts
Ukrainas un Polijas valdības paudušas satraukumu par ASV un Vācijas vienošanos, kas paredz nelikt šķēršļus Krievijas gāzes cauruļvada “Nord Stream 2” pabeigšanai un iedarbināšanai. Kijeva un Varšava uzskata, ka šis solis kaitēs Eiropas drošībai
Hmzs, Polija draud ... vai tik tas nepalielinās POlexit aktivitātes un vēl lielāku pretnostatījumu Polija vs Vācija, Francija ;)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #2 : 2021. gada 22. jūlijs, 21:56:41 »
Ir aizdomas, ka Eiropai nav kur likties. Krātuves pustukšas, bet Gazprom ar nodomu nerezervē pārvadi Ukrainā (sak' nebūs Nordstrīms, sēžat pie skaliņiem). Bet Džo nav palīdzētājs, jo LNG pēc pērnā gada cenu krituma netika veiktas pietiekamas investīcijas ieguvē. Putinam apstākļi sakrita un viņš nekautrējas izmantot situāciju.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3 : 2021. gada 23. jūlijs, 07:34:07 »
Nav jau nekāds brīnums, jo individuālās (valstu) intereses vienmēr būs augstākas par kolektīvajām (visādu savienību) interesēm.

NS1 palaida 2011-2012. gadā. Krievijai ar to bija "atsietas" rokas nedaudz paplosīties, jo Vācija bija uzsēdināta uz adatas(trubas). Kas notika 2014.g. mēs labi zinām (Krim naš)... USA un UK atbildes reakcija Ukrainas aizstāvībai bija maigi sakot nekāda (lai gan bija Budapeštas memorands), un nekas nav atrisināts līdz šai dienai.

Nebrīnīšos, ka gadus 3 pēc NS2 palaišanas atkārtosies līdzīgs scenārijs kādā citā kaimiņvalstī...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #4 : 2021. gada 23. jūlijs, 11:09:57 »
No vienas puses, es vienmēr esmu par Krievijas ekonomiskajām aktivitātēm, kuras samazina krievu interesi par mūsu ostām, jo vienmēr esam iekaroti no austrumiem dēļ ostām...ja naftu, gāzi var piegādāt Eiropai bez mums, tad arī tīri ekonomiski zūd jēga mūs iekarot...bet vienmēr jau pastāv lielvalsts ambīcijas kaut ko iekarot pat ja nevajag...nu, kaut vai uz nedēļu sadot pa muti mazskaitlīgajiem amerikāņiem šeit, bet kad tuvojas galvenie spēki, tad fiksi prom uz Pleskavu...tagad pēc NS2 pabeigšanas, krieviem būs vairāk naudas ...kur to izlietos?...cels savas tautas labklājību vai arī bruņosies?

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #5 : 2021. gada 23. jūlijs, 13:17:23 »
Nu Latvijai ar gāzes transporta nozarē bija intereses - proti, Latvijā ir pateicīgs ģeoloģiskie veidojumi lielu pazemes gāzes krātuvju izveidei, līdzīgi kā Inčukalnā. Savādāk uz šo brīdi ir tā, ka Sibīrijā atver krānu un Vācijā ieplūst gāze, un ja Sibīrijā aizver - Vācija ar vairs nav. Mākslīgi šādas krātuves izveidot ir ļoti dārgi. Tā kā, nakata kngs, sāc bīties - nevelti Gazprom atbalsta Latvijas hokeja meistarkomandu. ;) Tiklīdz Kremlis izrēķinās, ka ir izdevīgi - Pleskavas tankiem tiks dota komanda "pārkrāsoties par puķu mašīnām".  ;) 

Otra Krievijas stratēģiskā interese ir Suvalku koridoris uz Kaļiņingradas cietoksni. ;) Pagaidām ir līgums par bezmaksas transporta koridori ar Lietuvu, bet es saprastu, ja Maskavā kādam iepatiktos atjaunot padomju Lietuvu ;)   

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2021. gada 23. jūlijs, 13:34:09 »
Vācijā kāreiz gāzes glabātavu ir pietiekami, vecās raktuvēs, turklāt tās esot "ātrās" - ātri iekšā, ātri ārā. Inčukalnā leni iekšā, lēni ārā...
Vo Somijai gan esot tā, ka ja kas tad gāze ir 2 dienām tik cik trubās.

bet vispār gāzi tā nevarot, krāniņu ciet un viss... tad raktuvju galā jālaiž gaisā... patiesībā gāze plūst savā ātrumā (vasarā ātrāk, ziemā lēnāk)... cenu nosaka patēriņš. gāzes pietrūkst, ceļas cenas un otrādi. Kad cenas nokrīt, tad glabātavām paliek interesanti un šīs pumpē iekšā, kad cena ceļas, glabātavas tirgo ārā