Autors Tēma: pff - par bērnudārzu un Z-svētkiem  (Lasīts 10151 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

daddy

• Viesi
Re: pff - par bērnudārzu un Z-svētkiem
« Atbilde #45 : 2014. gada 27. oktobris, 09:00:38 »
arī par ziemassvētku vecīti svēto Nikolaju http://lv.wikipedia.org/wiki/Sv%C4%93tais_Nikolajs nevarēs pastāstīt pilnībā izvairoties no kristietības pieminēšanas. :) 
sovjetizētais ģed moroz vai amerikanizētais kokakolas dzērājus nez vai būtu labākā izvēle :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #46 : 2014. gada 27. oktobris, 09:39:37 »
Es nesatraucos, es gatavojos. :D

Nomade pareizi piefiksēja sākotnējo impulsu. Z-svētku vecītis ir dažādi interpretējams, ar reliģiju šamam galīgi nekādas saistības nav.

Vnk. es savu susliku mazliet pazīstu. Šis var ar asarām un kulakiem aizstāvēt, ko iedomājies vai padzirdējis. Pārmācīt ir grūti. Kaut vai - sīks skatās filmiņas ar angļu bērnu dziesmiņām. Tiktāl labi. Stāstu, ko katrs vārds nozīmē, kas tur notiek un kāpēc. Trāpās filmiņa, kur sivēns lasa pa sliedēm akmentiņus, brauc vilciens un šo notriec utt. Ar tekstu "Down came the engine and broke piggys bones". Ij viss, sīks ieņēma galvā, ka "down" ir vilciens. Nekādi skaidrojumi, ka citā filmiņā, kur "down came the rain" vilciena tak nav, tikai lietus līst lejā un ka citās filmiņās lokomotīves sauc "engine' nestrādā - sīks gandrīz histērijā " Nē!!!!!!! Down ir vilciens!!!!!!!!!!!"
Nu i man vajag karot par reliģiju?
Es visu atceros, Ričard...

daddy

• Viesi
« Atbilde #47 : 2014. gada 27. oktobris, 09:58:55 »
māci bērnam ieraudzīt "sakni"... ka ziemsvētkos galvenais ir miers un labestība, otra iepriecināšana caur dāvanām, un pofig (to gan bērnam nesaki!) :) kurš tās dala, santa klauss, salavecis vai sniegbaltīte... ja pazaudē šo dāvināšanas un iepriecināšanas noti, tad ziemsvētki pārvēršas par kliedzieniem VAAU! OH! drudžainu iesaiņojuma noraušanu, dāvanu izsaiņošanu ....un LIELU VILŠANOS, ka nav to mantu, ko tik ĻOOOTI gribējās, vai tās ir tādas pašas kā pagājšgad...  jo ir pazaudēta šo svētku būtība...   

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #48 : 2014. gada 27. oktobris, 09:59:08 »
Trīsgadnieka kategorisms nav mūžīgs.
Bet filtrētu info dot vajag, lai bērns pats izvēlas, ko pieņemt, ko ne. Z-svētku laiks jau vispār tāds sajaukums - aiziesiet pastaigāt pirsziemsvētku periodā pa vecrīgu i visu ieraudzīsiet - pretī nāks Z-vecis, bat gabalu tālāk būs ierīkota dekorācija ar jaundzimušo Jēzu, un kur tad vēl ievazātā Lūcijas diena....
Manuprāt, ir labāk stāstīt par visu, bet piebilst, ka katrā ģimenē ir savas tradīcijas.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #49 : 2014. gada 27. oktobris, 10:01:08 »
Lūcijas diena man šķiet, ka nav tik populāri ievazājusies. Vismaz man neviens pazīstamais par to neko nezina.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #50 : 2014. gada 27. oktobris, 10:42:45 »
IMHO Ziemassvētki nav dāvināšanas svētki, un arī ar t.s. labestību tiem maz sakara [jo tam postulātam kājas aug jau no reliģijas], labestībai ir jābūt katru dienu, nevis pa svētkiem. Ziemassvētki ir Saulgrieži, kad diena sāk kļūt garāka un pamazām sāk tuvoties pavasaris. A dāvanas ir tā, starp citu. Nevis primārais ir dāvana, vēlams, i-pods divgadniekam un pusaudzim BMW X5 [vai kas nu tur ir].
Tāpat kā dzimšanas diena ir diena, kad tu kļūsti vecāks, vari forši pavadīt dienu ar sev interesantiem cilvēkiem, nevis gaidīt no visiem dāvanas. Nabagi ir tie cilvēciņi, kas bez dāvanas nespēj sajust prieku.

Es neatbalstu patērētāju sabiedrības filozofiju. Tā ļoti mērķtiecīgi nozog cilvēkiem prieku, kas dara dzīvi vieglāku.

daddy

• Viesi
« Atbilde #51 : 2014. gada 27. oktobris, 11:33:28 »
Trix, kāpēc tad Tu saulgriežus nesvini tajos datumos, kad viņi ir, bet dažas dienas vēlāk?  :)   
saistībā ar dāvanām - dāvināšanas prieks ir daudz lielāks un paliekošāks nekā dāvanu saņemšanas prieks

Atslēdzies Trix

« Atbilde #52 : 2014. gada 27. oktobris, 11:42:42 »
A kas Tev teica, ka nesvinu?
Tikai tas neatceļ jautājumus "dažas dienas vēlāk".

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #53 : 2014. gada 27. oktobris, 11:47:51 »
Mans māšuks reiz gribēja sīkajiem  skaidrot, ka Ziemassvētku vecītis ir vienkārši labs onka, kas mīl bērnus un tāpēc šamiem dod kompektes un  visādas rotaļļietas, bet laicīgi aprāvās ;o)))  sāks vēl no visādiem  aizdomīgiem večiem kompektes ņemt pretīm. Bet vispār, kad man bija, liekas 7 gadi un es pēkšņi reāli sapratu, ka visi tie pasaku tēli ir figņa un nemaz neeksistē, tas man  bija TĀDS stress,- ar viņiem dzīve likās tik forša! Man liekas, ka tas sašutums, ka visi man meloja dienas trīs turpinājās... Tomēr cerēju, ka kaut kas taču eksistē, nu ja  ir princeses , kāpēc nevarētu kaut kur būt kāds maziņš  maziņš ruķītis un kāda ragana. ;o)) Tāda putra galvā! Tagad nav nekādu ilūzīju - bet ...putra palika ;o)))

daddy

• Viesi
« Atbilde #54 : 2014. gada 27. oktobris, 11:53:24 »
nez kāpēc tā šķiet, ka nesvini gan :)

...tomēr jāsaprot, ka arī saulgriežu "svinēšana" ir saistīta ar reliģiju, konkrēti - dabas spēku pielūgsmi, OK, tā ir senāka reliģija nekā kristietība, bet tas jau principu nemazina... daži vēl nēsā vecās nokijas, kamēr citi jau ar jaunajiem aifoņiem drāgā :D

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #55 : 2014. gada 31. oktobris, 10:19:35 »
:)

[attachment deleted by admin]
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #56 : 2014. gada 03. novembris, 14:19:08 »
Es laikam sāktu tieši ar dabisko pusi - saulgrieži, diena- nakts, un tā... un tad paskaidrotu, ka dažādas tautas dažādos laikos to lietu mēdz traktēt dažādi. Taisni tiem, kam nosliece būt ļoti kategoriskiem, labak jau laicīgi izskaidrot tolerances principu attiecībā pret citu cilvēku uzskatiem :)