Autors Tēma: pff - par bērnudārzu un Z-svētkiem  (Lasīts 10159 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: pff - par bērnudārzu un Z-svētkiem
« Atbilde #15 : 2014. gada 23. septembris, 22:19:27 »
Varbūt vajag atsevišķu tēmu par kristietību, vērtībām, ar ko mēs atšķiramies no musulmaņiem un vēl citiem.Jo visi ir tik ļoti toleranti, nevērīgi, un tad brēcam, ka mūsu pasauli tik viegli apdraud visādi izdzimteņi

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #16 : 2014. gada 23. septembris, 22:33:46 »
Neesmu pārliecināta, ka gribētu, lai bērnudārzā par to stāsta. Šādā nodarbībā es vēlētos būt klāt, lai netiktu iespaidots vienā vai citā virzienā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #17 : 2014. gada 23. septembris, 23:56:37 »
kādā virzienā?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #18 : 2014. gada 24. septembris, 00:08:15 »
Redzi, mums skolā arī kādreiz nāca par Bībeli, reliģiju stāstīt, bet to darīja nevis vispārīgi, bet propogandējošā veidā, dalīja jaunās derības utt. Paldies dievam, nebija tas sliktākais variants (kā piemēram tie sektanti, kas grāmatas dedzināja). Bet es negribu, ka manam bērnam kāds māca atšķirības vai kopīgo starp reliģijām tik agrā vecumā, kad pats vēl nespēj nošķirt - vajag viņam to vai nē, un ko no visa stāstītā jāpaņem sev, bet kas ir lieks.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #19 : 2014. gada 24. septembris, 00:09:06 »
kaut kā neticās, ka bērniem tur kaut ko sāk borēt pa nopietnam.
ir taču pierasts, ka ja sīkais prasa,- No kurienes rodās bērni? Viņam pietiek ar atbildi, - No tā, ka tētis un māmīņa mīl viens otru. diez vai visi intīmie sīkumi viņam interesē ;o) Droši vien par kristietību arī tas pats.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #20 : 2014. gada 24. septembris, 00:12:19 »
olguc, nezinu kā citi, bet manējais spīdzina ar miljons kāpēc, kas ved aizvien tālāk un tālāk. katra tava atbilde tiks pārvērsta par bet kapēc..(tava atbilde)? lūk tā viņi dara un kaut ko cītīgi apdomā prātiņā, kamēr tu mokies atrast atbildi, kas beidzot finalizētu kāpēcīšu maratonu :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #21 : 2014. gada 24. septembris, 08:51:09 »
Nu mans vecākais visu pamatīgi ņem par pilnu rubli un visus jaunumus iegriež sev kā aksiomu. Labi, ka pastāsta, tad pagaidām vēl varu daudzmaz pārskaidrot pa savam, bet tas prasa ilgu skaidrošanu un kāpēcošanu. Vieglāk ir iemācīt nekā pārmācīt, un darīt to tad, kad rodas jautājums, nevis nesties ar informāciju virsū tad, kad sīkam par to nav ne intereses, ne smadzeņu kapacitātes informācijas pārstrādei.

Jā, negribu, lai sīkam iestāsta kā negrozāmu patiesību 2000-gadīgu leģendu. Man ir cits priekšstats par reliģiju un tās nozīmi cilvēku vadīšanā. Nevajag jau kaut kā īpaši borēt [tas Olgucim], pietiek, ka ar pilnīgu pārliecību stāsta, ka dievs ir un ka tas ir jāpielūdz. Nu nosēžas viss tajos tukšajos bēniņos. Un bieži vien tiek interpretēts pa savam tas, kas no pusvārda ir iesēdies.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #22 : 2014. gada 24. septembris, 08:56:02 »
Reno, skriešana uz baznīcu nepalielina sabiedrības toleranci.
Patērētāju sabiedrības principi būtu jāizravē.

Aber musulmaņi jau nu ar toleranci izceļas, vai ne? :D

Atslēdzies reno

« Atbilde #23 : 2014. gada 24. septembris, 10:06:06 »
es galīgi un absolūti nedomāju skriešanu uz baznīcu. Es pat nezinu, ko ar to domāju -kas tas ir kristīgās vērtības, rietumu pasaule, bet kaut kā to gribētos saglabāt, lai nesaka, man vienalga

Atslēdzies reno

« Atbilde #24 : 2014. gada 24. septembris, 10:08:57 »
nu jā, lai būtu, ko likt pretim musulmaņu "tolerancei" Lai nepiekāptos aizliegumam cept pipark;ūku vīriņus (kā Zviedrijā) vai nēsāt krustiņu, vai bērnudārzā svinēt ziemassvētkus, skolas ēdnīcā pasniegt cūkgaļas kotletes

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #25 : 2014. gada 24. septembris, 13:24:01 »
Man ir cits priekšstats par reliģiju un tās nozīmi cilvēku vadīšanā.
Abet man tak dikti interesē, kas ir tas, ko tādam knēvelim par to stāstīt un arī konkrēti @Trix viedoklis šai jautājumā :)
 :talking:
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Trix

« Atbilde #26 : 2014. gada 24. septembris, 14:46:03 »
Vot tad, kad man būs daudz lieka laika, tad arī uzcepšu filozofisku apcerējumu par šo tēmu.

Tieši tāpat kā es stāstu bērniem,  kas ir reklāma (filmiņa vai bilde, ar ko cilvēki, kas grib nopelnīt daudz naudas, ne pārāk gudriem cilvēkiem iestāsta, lai viņi nopērk lietas, kuras šiem nav vajadzīgas, un ka katram pašam jādomā, vajag viņam cīsiņus "Tīģerīšī", kas pilni ar sliktām vielām, vai tomēr tos, ko nereklamē, bet kas ir par kapeiku mazāk draņķīgi), tā arī nestostos par pārējām dzīves norisēm, ieskaitot dzimšanu un nāvi, kas ir pilnīgi dabīgas norises, nevis kaut kāds bubulis, no kā bērni jāsargā līdz augstskolai.

Bērnu psiholoģiskās problēmas (neirozes no vecmāmiņas nāves, bailes no tumsas un briesmoņa zem gultas, pārlieka kautrība, dzimumorgānu izrādīšana (arī "nedrīkst, bet pacelšu svārkus" līmenī) utt.) ir vecāku pašu problemātiskās psihes atspoguļojums bērnos. Un tā kā lielākajai sabiedrības daļai smadzenes ir saskalotas vienādi, tad arī šīs bērnu uzvedības izpausmes ir līdzīgas, kas ļauj tās smalki klasificēt un par tām rakstīt zinātniskos darbus kā par bērnu uzvedības fenomenu. Citu kultūru bērniem šādu uzvedības problēmu nav (ir citas).

Aber ar "knēveļiem" es runāju kā ar cilvēkiem kopš dzimšanas, un tas ir rezultējies kā bagātā vārdu krājumā un adekvātā runā, kas pamanāmi izceļas uz tāda paša vecuma bērnu fona, tā spējā atšķirt pasakas (kur vilcieni lido) no realitātes (kur vilcieni sabrauc). Vauvas, ņauvas, ninnes, eņģelīši, personificētais dievs un "pacieties, viņsaulē labāk(i) būs" neiederas manā izpratnē par dzīvi.

IMHO bērni man ir, lai nodotu tālāk kā savus gēnus, tā savu izpratni par lietu norisi, nevis noskatītos, kas izaugs, ja viņus audzinās iela, bērnudārzs un skola. Un ja man būtu finansiālas iespējas bērnus bernudārzā un skolā nelaist, viņi mierīgi dzīvotu mājās un apmeklētu visādas interesantas vietas. Tā sauktā socializācija jeb iemācīšanās pagrūst vajāko, pielīst stiprākajam un būt maksimāli lielam draņķim galīgi nav tas, bez kā nevarētu iztikt. Un, starp citu, ar kristietības pamatpostulātiem kopā neiet nekādi. Tā ka mūsdienu realitāte jau pati par sevi ir pretrunā ar reliģijas dogmām, tāpēc čakarēt bērnu psihi, mēģinot savietot nesavietojamo, ir galīgi garām.
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 24. septembris, 14:54:22 no Trix »

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #27 : 2014. gada 25. septembris, 17:55:44 »
Trix- a kas tevi konkreti tik loti satrauc reliģiskā aspektaa???
vai tu pieskaities pie kaadas īpašas religijas ?
Pat pie mums nekas tāāds briesmiigs nenotiek. Nu spēlē beerni ziemsvetkos ainiņas no bībeles stāstiem, par to ka Jazeps & Marija bla bla bla. Bet neko trakoti nosodamu tur neredzu...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #28 : 2014. gada 25. septembris, 18:36:46 »
Trix - izklausās, ka Tev lielāki knēvelīši par manējiem ;)
Kā es nepamanīju :D
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Trix

« Atbilde #29 : 2014. gada 26. septembris, 15:23:31 »
mellen - a nafig uzdot leģendas par patiesību? Vispār vāji panesu reliģisko liekulību un piedalīties tajā balagānā man nu nemaz negribas: skaidrot bērniem, - kam pagaidām nav nekādas intereses par to visu! -, kāpēc cilvēki tic pasakām. Un kamēr tie podiņi ir vēl patukši, jebkas, ko tur ielej, iesēžas dziļāk nekā varētu domāt.

Es, pieņemsim, ticu, ka nevainīgā ieņemšana ir "marsiešu" mākslīgās apaugļošanas eksperiments ar vietējiem bauriem... :D
Un nelienu baznīcā, jo neatzīstu šo institūciju, bet pieņemu, ka katrs tic tam, kam izvēlas ticēt - Brežņevam, Jēzum vai vudū. Ja es iešu baznīcā krutus mest, tad manā izpratnē tā būs zaimošana. Tāpēc neiešu. Un tāpēc vēlos, lai baznīca nelien pie manis.

Ziemassvētki oriģinālā ir ziemas saulgrieži ar pavisam citu jēgu, kam pie datuma pievilkts reliģiskais aspekts, lai asimilētu dabas norišu zināšanas (kas, "raganas" dedzinot, lieliski ir izdevies - cilvēki ir tupi un kurli pret jebko, kas neauro ar 120 decibeliem no TV.).

ipacii - SAPā nebija avataru - punci redzēt nevarēja. :D
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 26. septembris, 15:34:23 no Trix »