Autors Tēma: Linu apģērbs  (Lasīts 4236 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies LVSNor

Linu apģērbs
« : 2021. gada 26. jūlijs, 14:16:55 »
Skatos reserved ir linu apģerba kolekcija. https://www.reserved.com/lv/lv/woman/inspired/linen-products
Kādam ir pieredze ar linu apģebrbu mūsdienās, kāds viņš uz miesas ir un vai vispoār kāds viņu vēl nesā? Jo man no bērnības palicis iespaids, ka linu audums ir gana kodīgs un pie viņa ir jāpierod ;)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Mangusts

Atb: Linu apģērbs
« Atbilde #1 : 2021. gada 26. jūlijs, 14:22:34 »

Lina apģērbi jau sen masveida produkcijā nopērkami, nekā jauna. Kodīgs, manuprāt, nē, bet tas atkarīgs no auduma. Varbūt vevvecmāmiņu pašaustais bija asāks, ar spaļiem.
Ļoti burzīgs gan un sviedru pleķi labi manāmi. Sajūtās vēss, patīkams.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2 : 2021. gada 26. jūlijs, 14:23:07 »
linu audums ir gana kodīgs un pie viņa ir jāpierod ;)

nemiez!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2021. gada 26. jūlijs, 14:35:42 »
Linkā ir sieviešu apģērbi. Tiešām Snor ko tādu taisās valkāt? :D

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #4 : 2021. gada 26. jūlijs, 14:41:36 »
Lins burzās gan...ļoti. Esmu ievērojusi, ka ir divu veidu augumi. Vieniem piestāv tāds sabuzīts, nedaudz nevīžīgs izskats. Otriem - ne pārāk..

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2021. gada 26. jūlijs, 14:49:14 »
ja kārna, vismaz 1,78, tad var

Bet varbūt vajag tikai pašapziņu un pārliecību

Modernajos linos ir klāt viskozes diegs, necik neburzās. Tīru linu laikam tikai tautastērpos

Atslēdzies Milka

« Atbilde #6 : 2021. gada 26. jūlijs, 14:51:03 »
Tagad arī var būt kodīgi lina izstrādājumi, bet tie nav 100% lina. Tādiem ir kaut kāds piejaukums.
Pirms vairākiem gadiem biju nopirkusi lina/viskozes bikses.
Bože moj, kādas kodīgas bija, lai gan pēc sastāva tur nekam nebija jākož. Un pēc mazgāšanas karstākā ūdenī sarāvās garumā par kādiem 10 cm vismaz.

Ja godīgi, es neriskētu pirkt veikalā lina apģērbu, ja vien nebūtu īpaši norādīts, ka pirms šūšanas audums ir izmazgāts. Tādu norādi redzēju vienā lietuviešu lina apģērbu i-veikalā.

Un vēl biju blūzi nopirkusi, bet nebija mana izmēra, paņēmu lielāku, domāju iešūšu, būs ok.
Aga, izmazgāju un knapi derēja. No tiem laikiem uz veikala lina apģērbu skatos ar lielām šaubām.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #7 : 2021. gada 26. jūlijs, 15:04:25 »
Nekādu siltu pieredžu ar lina apģērbiem nav, man ļoti patīk. Ar to, protams, rēķinos, ka burzelīgs. Bet nu lins no lina ļoti atšķiras, gan kodīgumā, gan burzīgumā utt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2021. gada 26. jūlijs, 15:37:51 »
 ir viena kleita, plāns lins ar piejaukumu, super. Šuvu slīpajā diegā, tad arī burzīšanās nav tik izteikta
Ar saraušanos var būt problēmas, ja pats šuj tad jau standarts jebkuru kokvilnas, lina audumu izskalot un taisni izlikt, lai raujas un stiepjas, kā iedomājies

Atslēdzies true detective

« Atbilde #9 : 2021. gada 26. jūlijs, 17:29:16 »
ir bikses un žakete no h&m, nekas nekož, it kā 100% lins. bikses jau pāris x mazgāju ar spec.mazg.līdzekli, lai gan rakstīts, ka jānes uz ķīm.tīrīšanu. uz atlaidi pirkts, izmaksās tīrīšana dārgāk kā apģērba gabals, sākumā likās sarāvušās, bet uzvilku un pēc stundas pakaļzonā izstiepās kā vajag. lins vēss audums, vasarā labi, bet burzās gan. bet tās maisveidīgās linu kleitas, kas visos vasaras tirgos ir, tās gan man nepatīk.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2021. gada 26. jūlijs, 17:36:46 »
Laikam no apstrādes atkarīgs -ir tāds lins, kas spīd kā zīds, norullēts

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #11 : 2021. gada 27. jūlijs, 02:38:38 »
jā, pirms šūšanas, lina audumu vēlams izmazgāt vai vismaz iemērkt ūdenī uz pusstundu. Vispirms, tas paliks mīkstāks, jo pirms aušanas diegs tiek apstrādāts stiprumam. Otrkārt sarausies un tad būs redzams ar kādu platumu būs jāstrādā. Kaut kādu sintētisku šķiedru linam protams piejauc, tieši stiprumam un mīkstumam... Bet parastais lina audums dod vēsumu karstā dienā. Kā būs ar sintētiku kopā nezinu, liekas, ka sintētika neelpo un uzkarst, vai ne? Kaut gan, ķīmiskais sastāvs mēdz būt dažāds, droši vien, ražotāji izvēlēsies lētāku...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2021. gada 27. jūlijs, 08:49:26 »
Šovasar, cik nu iespējams, esmu pārgājusi uz linu, esmu apmierināta. Tie apģērba gabali, kas man ir, nav sarāvušies pēc mazgāšanas, un ir arī tādi, ko true detective pieminēja - pēc mazgāšanas uzvelkot, tie atkal ieņem ķermeņa formas.

Bet pie sliktākas kvalitātes apģērba vai nezināmāka ražotāja var gadīties, ka lins pirms šūšanas nav mazgāts, un sanāk, ka ražotājs šujot ir ietaupījis

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2021. gada 27. jūlijs, 12:12:58 »
Ja apģērba ražotājs mazgās, tad ietaupījis būs auduma ražotājs. ;)
Man patīk lins un tā burzīšanās veids. :) ne vien apģērbi, arī palagi, aizkari, galdauti, dvieļi.

Atslēdzies magda

« Atbilde #14 : 2021. gada 27. jūlijs, 16:44:32 »
Es otro vasaru staigāju lina drēbēs. Nekas nekož, neberž, nesviedrē. Jā, burzās, bet kura drēbe tad neburzās? - Krimplēns, trikotāža un vēl kāda 100% sintētika. Nekas mazgājot nav sarāvies vai formu zaudējis. Jā, nepērku tirgus vai leišu ražojumus, bet kvalitatīvas drēbes vairākām sezonām- atmaksājas! :yes:  Māsa pirms pāris gadiem leišos, eko/šmeko tirdziņā nopirka sev linu kreklblūzi- līdz pirmajai mazgāšanas reizi bij smuka- pēc tās, pārvērtās par mazizmēra lupatiņu.