Autors Tēma: Grozījums Latvijas Republikas Satversmē  (Lasīts 1801 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies LVSNor

Grozījums Latvijas Republikas Satversmē
« : 2021. gada 29. jūlijs, 13:54:37 »
Citāts
Parakstu vākšanai reģistrēts likumprojekts “Grozījums Latvijas Republikas Satversmē”, kas paredz mainīt Satversmes 110. pantu. Parakstu vākšana sāksies 2021. gada 30. jūlijā un ilgs 12 mēnešus.
https://www.cvk.lv/lv/jaunumi/cvk-registre-parakstu-vaksanai-grozijumus-satversmes-110-panta-860
Mja, ši ir tehnoloģija kā pārgudrie latvieši panāca brīvvalsts laikā autoritāru režīmu. ;) "Partnerattiecību atbalstītājiem" varu tik iepriecināt - Latvijas sabiedrība ir tik sašķelta, ka nespēs vienoties ne par ko, vienalga, lai kas tas būtu. Personīgi es kaut pēc gara un aizrautības esmu republikānis un gatavs atbalstīt gandrīz jebkādu tautas gribas izpausmi, šoreiz es ignorēšu šo aktivitāti. ;)         

"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies kvadra

Atb: Grozījums Latvijas Republikas Satversmē
« Atbilde #1 : 2021. gada 29. jūlijs, 22:22:29 »
Ja izdosies caur eLatviju, tad šito es parakstīšu.
Domāju, ka par šo varētu vienoties pat sašķeltā Latvijas sabiedrība. Cita lieta, ka var pietrūkt informācijas. Kāds nepamanīs, kādam parakstīšanās procedūra būs par sarežģītu... Neba nu tādēļ pie notāra iet... Cita lieta būtu iekš manabalss.lv nobalsot.

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #2 : 2021. gada 30. jūlijs, 07:27:02 »
Jā, šo nu beidzot vajadzētu gan atbalstīt.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2021. gada 30. jūlijs, 10:16:09 »
a) nerūp,
b) nevajag gramstīties gar Satversmi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2021. gada 30. jūlijs, 12:32:41 »
Man gan šķiet labs jebkas, kas ierobežo varavīkšņainību.

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #5 : 2021. gada 30. jūlijs, 13:09:51 »
Parakstu iesniegšana jau ir https://latvija.lv/pv un uz šobrīd ir savākti 2 660 paraksti. Vienlaikus varat parakstīt "Saeimas atsaukšanas ierosināšana", "Likums par 2012. gada 8. novembra likuma "Grozījumi likumā "Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu"" atcelšanu", ko es esmu parakstījis, un kas nav lūgumraksts Saeimas locekļiem un pretējam dzimumam, kā manabalss.lv. ;)

"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #6 : 2021. gada 30. jūlijs, 15:53:15 »
Katrā gadījumā parakstu vākšana ir sākusies:

Saeimas atsaukšanas ierosināšana - 6 868
Grozījums Latvijas Republikas Satversmē - 3 516

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #7 : 2021. gada 30. jūlijs, 15:56:25 »

Redziet, meklēt Satversmes oriģinālu ir tāpat kā meklēt Ceļu satiksmes noteikumu oriģinālu. Vai nekustamā īpašuma nodokļa likuma oriģinālu. Vai jebkura likuma oriģinālu. Nu nav tie likumi iesieti zelta vākos tajā pašā oriģinālākajā eksemplārā. Redziet, likumus pieņem parlaments. Nu gandrīz katru nedēļu. Vasarā tikai laiž luni. Nu principā, ja neesat pamanījuši, tad deputāti balso. Viņi neparaksta to oriģinālāko no oriģinālākajiem likuma eksemplāriem un neiesien grāmatā ar zelta vākiem. Nospiež pogu vai paceļ roku. Un likums gatavs. Bet kur ir oriģināls, ja nav paraksta? Jūs sapratāt? Atrodiet katras ceturtdienas pieņemto likumu oriģinālus! Parakstu taču nav. Tātad likumu nav. Bet tās taču ir muļķības, vai ne?
Es ceru, ka šis piemērs izbeigs to līdz mielēm mazizglītoto oriģinālu meklēšanu. Satversme ir, valsts ir. Vismaz es esmu Latvijas pilsonis. Un man šķiet, ka vairums no Jums arī.

Loģiski, ka es to nerakstīju. Autoru nesaukšu, tad Bobis pat nelasīs :D

Atslēdzies Broms

« Atbilde #8 : 2021. gada 30. jūlijs, 17:11:28 »

Lūk!
Tā izskatās "iekļaujoša" sabiedrība. Šajā virzienā tiek vilkts pilnīgi atklāti.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2021. gada 30. jūlijs, 18:16:55 »
Ļoti labs.  :yes:

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #10 : 2021. gada 30. jūlijs, 18:31:23 »
Šobrīd galvenais zināmais modernisma labums - līdz praidam un vēl kādu mēnesi pēc Latvijā nebūs jaunu kovida ierobežojumu. Praids ir "pārāk svēta" lieta mūsdienās...
Neviens neuzdrošināsies paaugstināt saslimstības statistiku sakarā ar praidu.
Ātrākais no septembra vidus, bet tad gan ar joni.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #11 : 2021. gada 01. augusts, 08:00:38 »
Man šī tēma neliekas aktuāla, piekrītu ka nav ko ķēpāt pamatlikumu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2021. gada 02. augusts, 09:12:50 »
Man tādas divējādas domas...

Protams, ka visa šī "varavīkšņainība" nepatīk, bet manuprāt - viņi palosīsies un aprims, paaudzes nomainīsies... ne tādi vien brīnumi 50+ gadu laikā pieredzēti. 

No otras puses lasu esošo 110. panta redakciju "Valsts aizsargā un atbalsta laulību — savienību starp vīrieti un sievieti, ģimeni, vecāku un bērna tiesības. Valsts īpaši palīdz bērniem invalīdiem, bērniem, kas palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības. (15.12.2005. likuma redakcijā, kas stājas spēkā 17.01.2006.)" pirms tam bija "110. Valsts aizsargā un atbalsta laulību, ģimeni, vecāku un bērna tiesības. Valsts īpaši palīdz bērniem invalīdiem, bērniem, kas palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības."

un domāju jau 1x šo pantu grozīja. UN?? - kā valsts aizsargā un atbalsta laulību — savienību starp vīrieti un sievieti, ģimeni? konkrētus piemērus lūdzu, kas mainījies pēc 2006 gada?? 
Un ar ko jaunais vārduļojums būs labāks??Un vispār - paskatījos, ka mēs pamanāmies ik pa 2 gadiem Satversmi grozīt 2018, 2016, 2014, 2013, 2009, 2007, 2006  utt. varē teikt, ka tauta, kas tik bieži groza savu Pamatlikumu, pati nezina ko grib...

Moš jāierosina grozījumi, ka Satversmi nedrīkst grozīt biežāk kā 1x10 gados? :)

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #13 : 2021. gada 06. augusts, 12:54:42 »

Tā sakot reklāmas materiāls, lai nevarētu teikt ka nezinājāt. Personīgi es esmu tik laipns cilvēks, ka nejauši pat zinu divus vīrus no "vīru biedrības" ;) 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2021. gada 06. augusts, 13:41:18 »
Tufta tas viss.

Tauta ir kūtra un pašapmierināta. Es ar lielu degsmi piedalījos iepriekšējā (2019.g.) Saeimas atsaukšanā (toreiz tur mediķus uzmeta, vēl visādi brīnumi bija) - rezultātā savācās 54k no vajadzīgajiem 154K parakstiem.  https://www.cvk.lv/lv/iniciativas/veletaju-iniciativas/iniciativas-par-kuram-parakstu-vaksana-noslegusies/saeimas-atsauksanas-ierosinasana-15-11-2019

Tāpat grozījumi Satversmē par tautas vēlētu prezidentu (07/03/2020) un 50 galvu Saeimu vispār smieklīgi, nobalsojuši vien daži tūkstoši - iniciatori+viņu radinieki