Autors Tēma: Vai un kāpēc..  (Lasīts 2264 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

Atb: Vai un kāpēc..
« Atbilde #15 : 2021. gada 31. jūlijs, 14:53:38 »
ņihuja nesapratu :alt:

izgulies un atvēsis uzraksti 5us sakarīgus teikumus. tad dabūsi sakarīgu ietekumu...šādi varam tikai muldēt...
es sapratu,ka Broms ir tas,kas reizi gadā garām ejot savāc laivu..un par to dabū pa muti(pelnīti) jo sieveitei(meitai) tak nesitīs) karoč man slinkums šādu rēbusu risināt, savejo pietiek .

Piedošan.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #16 : 2021. gada 31. jūlijs, 15:22:52 »
ņihuja nesapratu :alt:

Tieši tā - Tu nesaprati, ka Broms ir labais, un visi citi ir sliktie.
Jautājums, ko labajam darīt attiecībā uz sliktajiem?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #17 : 2021. gada 31. jūlijs, 15:27:35 »
Krimson. to es sapratu..un tie 5i citi domā, ka katrs no viņiem ir labs.

es gribēju teikt,ka nesapratu neko no realās bildes..kas tur īsti notiek. :scratch:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #18 : 2021. gada 31. jūlijs, 17:50:58 »
Pazīstu vienu ģimeni, kur šo problēmu atrisināja savādāk. Omei 92 gadi, guļošs mammis - gadu atpakaļ līdz celim amputēta kāja (liekas cukura slimības dēļ). Mammucis pie pilna prāta dzied dziesmas un regulē visu pagastu. 3 meitas un viens dēls. Lietas nokārtotas tā, ka mammis  trīs mēnešus "ciemojās" pie vienas ģimenes, tad viņai pakaļ atbrauc nākošais bērns un visu atlikušos 9 mēnešus pārējie var atvilkt elpu. Un tā jau trīs gadus. Bet Bromam tas variants diez vai derētu. Cik sapratu, sievas tēvam pašreiz ir aktīva reabilitācija. Bet piekrītu visam, ko tauta iepriekš ir rakstījusī. Visiem bērniem jāņem dalība. Ja nevar citādi, tad jāatbalsta materiāli. Sieva piekrīt, ka kaut kas ir jāmaina. Ja viņa runās ar radiem, tad piekāpsies jau pie pirmā "nevaram, mums pašiem nav viegli un t.t.". Jārunā Bromam savas ģimenes vārdā. Vienkārši jānoliek fakta priekšā, ka tā vairs turpināties nevar un uzturēšana kaut kādā reabilitācijas  vietā visiem izmaksās daudz vairāk. Te neviens nav "sliktais". Visi ir bērni un  šoreiz ir pienācis tas brīdis, kad tas jāatceras.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #19 : 2021. gada 31. jūlijs, 18:25:34 »
Stāstu, ka viss šis "prieks" /aprūpe, logopēds, fizio un ergoterapija,  utt/ vidēji sanāk ap EUR 30/diena.
-Nu jaaaa... Ā, paklau,  tos daźus simtus, ko aizņēmos- varu atdot pēc mēneša?!
nu, labi, parēķināsim materiālo pusi....30 x 30 = 900 eiro mēnesī...nu, kaut ko slimnieks arī ēd, tad vēl 100 un noapaļojam summu uz 1000 eiro mēnesī!   
...ja tas ir Broma sievastēvs, tad pieļauju, ka pensionārs un ap 70+ gadiem, tātad pensijai jābūt...nu, 300 eiro? ...tos laikam jau jātērē šajā procesā?   
Paliek deficīts 700 eiro...ja pareizi izprotu, tad diagnoze ir insults, un tad laikam ar pusgadu (?) ir jārēķinās...  700 x 6 = 4 200 eiro 
Nu, tad jāsauc visus kopā un jāizrunā, kā tos segs...   
Ja ir 5 dalībnieki, tad nav viegli vienoties...man personīgi nav tādas pieredzes ar radiem...mantojuma pārdale? ...ja kāds no pieciem ir pilnīgs bankrots un nevar dot naudu, jo nav, tad varbūt atsakās no savas mantojuma daļas nākotnē ?   
Koroče, visiem jānāk kopā un jālemj kā šie izdevumi tiks segti! 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2021. gada 31. jūlijs, 18:52:03 »
Jākārto invaliditāte un aprūpētāja pabalsts.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #21 : 2021. gada 31. jūlijs, 19:19:11 »
Es te gudri sarakstīju un...tiku līdz nakata kunga teksta beigām. Jā, ko tad, ja ne visi līdzīgi situēti?  :?:
Un atcerējos savu pieredzi - smieklīgi, bet es izrādījos bagātā (ok, naudīgākā) ārzemniece, nu tad viss kkā tā salikās - es varu, citi nevar. Bet ko darīt? Principa pēc ieņemt pozu? Lai arī kkad tā nevienlīdzīgā situācija sāk maku un, galvenais, sirdi spiest. Un kāda tur apelēšana pie mantojuma, ja tāda nav. Ok, mums atrisinājās tā, ka gala beigās mamma nokārtoja invaliditāti un pēc pusgada aizgāja.

Protams, nav zināms, kā ar materiālo stāvokli Broma sievas brāļu, māsu pusē. Re, svainis jau aizņēmies.

Olguča variants man draudzenes ģimenē - vecome "kristīgi ceļo" pa savu 3 bērnu mājām, bet tāpat jau sanāk zem deguna pakurnēt- "kurš vairāk, labāk, sātīgāk..."

Atslēdzies tuk

« Atbilde #22 : 2021. gada 31. jūlijs, 20:37:55 »
Man sanāca vecopi kopt pēc insulta 6 gadus. Pensija + invaliditātes pensija + kopšanas pabalsts, naudas ziņā pat palika nedaudz pāri. Ar invaliditāti slimnīcas maksas nebija, vēl visādas atlaides, pamperi, utt.
Dārgākais bija funkcionālā gulta, ratiņi u.c. palīgierīces.
Radu naudu vienkārši krāju un tad izmantoju bēru rīkošanai.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #23 : 2021. gada 31. jūlijs, 20:47:49 »
Rehabilitācijas laikā, šķiet, invaliditāti gan nepiešķir, jo bojājumi var būt aŗī atgriezeniski. Tikai pēc tam ģim.ārsts un komisijas pieņem lēmumu

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2021. gada 31. jūlijs, 20:58:06 »
Jā, pēc 6 mēnešiem. Bija arī valsts apmaksāta rehabilitācijas programma mājās, kamēr gaidīja rindu uz Līgatni, Vaivariem.
Varbūt tagad arī ir. Tur gan pārsvarā apmācīja mūs, kas un kā jādara un jāvingrina. Bija vērtīgi, jo man iepriekš pieredzes nebija.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 31. jūlijs, 21:04:14 no tuk »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #25 : 2021. gada 31. jūlijs, 20:58:22 »
...es vēl padomāju, ka piecu bērnu ģimenē gadās ir mīlulīši..tēvam mīļākas meitas, bet ar dēliem konfliktē...lūk, Broma sieva iespējams tēvam bijusi mīlulīte, bet tas brālis, ar kuru konflikts Bromam, iespējams bijis karastāvoklī ar tēvu...un tad attieksme - lai mīļā meitiņa noņemas ar šo...   
Jāsanāk kopā un jāizrunā, tur cita varianta nav....vismaz būs skaidrs uz ko var paļauties un uz ko nē...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #26 : 2021. gada 31. jūlijs, 21:06:57 »
Nav ko runāt caur puķēm. Ģimenes sapulce. Pārējie domā, ka jums naudas i ņe sasčitaķ, ka kopšana tāds sūds un 5 vien ir. Aprēķini. Priekšlikumi. Mierīgi, bet cieti.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #27 : 2021. gada 01. augusts, 14:04:08 »
Vēl pastāv variants - prasība tiesā par uzturlīdzekļu piedziņu vecākam no visiem bērniem. Protams, ar visiem pamatojumiem un pierādījumiem.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #28 : 2021. gada 01. augusts, 14:24:22 »
Kad jau līdz tiesai nonāk, tad attiecības pagalam... Jāaprunājas vispirms. Varbūt tiem radiem tiešām i prātā nav nācis, ka jūs tik daudz tērējat visādām rehabilitācijas procedūrām. Nu guļ tēvs un guļ. Ko tad viņam daudz vajag?  Paēdis būs, un tabletēm kādām ar pensiju tak pietiek... Un, iespējams, jūsu ğimene radu lokā tā situētākā skaitās. Tad jau nav nekādu problēmu bik kaut ko tēvam piestiķēt... Nu, es te iespējamo radu domu gājienu modelēju.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #29 : 2021. gada 01. augusts, 15:08:27 »
...iedot pa seju "dēlam"...
Viņa manu rīcību atbalsta.

Par kādām konstruktīvām sarunām var būt runa, ja attiecības radu starpā šādā līmenī. Konstruktīvi šādus jautājumus atrisina, ja piemīt daudzmaz kāda inteliģence.