Autors Tēma: Vai un kāpēc..  (Lasīts 2243 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Vai un kāpēc..
« Atbilde #30 : 2021. gada 01. augusts, 15:15:04 »
Nez, vai mēs tik labi zinām un pazīstam, lai tik kategoriski spriestu....

Atslēdzies tuk

« Atbilde #31 : 2021. gada 01. augusts, 15:28:26 »
Kvadra, protams, spriežu vien pēc autora tekstiem. Nevaru iedomāties, ka mans vīrs sāktu dot pa seju kādam manam radiniekam un es to vēl atbalstītu vai kāds mana radinieka dzīvesbiedrs sistu man. Ja kas tāds kā par brīnumu notiktu, nekāds " konstruktīvisms" tur vairs nebūtu iespējams.
Ko var panākt ar vardarbību, pilnīgi neko.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #32 : 2021. gada 01. augusts, 15:34:40 »
Varbūt "iedot pa seju" ir metafora  :?:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #33 : 2021. gada 01. augusts, 15:39:35 »
Broms, sakreņķējies, emocionāli izteicās, bet kā tur bija vai nebija ar to
"sišanu", mēs jau nezinām.
Katrā gadījumā, man gribētos ticēt labākajam variantam - ka cilvēki spēj izrunāties un pie kkāda kopsaucēja nonākt. Vismaz ar izrunāšanās mēğinājumu varētu sākt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #34 : 2021. gada 01. augusts, 15:55:19 »
Kvadra, es taču neapgalvoju, ka zinu kā bija. Rakstīju jau, ka spriežu vien pēc rakstītajiem tekstiem.

Nav arī izprotams, kurš tajā tēva mājā dzīvo, tēvs viens pats, tēmas autors, vai kāds no tiem sliktajiem bērniem, kuri par tēvu nerūpējas.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 01. augusts, 16:02:12 no tuk »

Atslēdzies dille

« Atbilde #35 : 2021. gada 02. augusts, 11:48:11 »
Bet es visu sapratu, jo šī man jau 2 gadus aktuāla tēma.
Ja kāds nesaprata, kas par "laivu", tas ir  "redzēt dzīvajā", apciemot.

Diezgan tipiska situācija, kad lielāko rūpju daļu uzņemas tas, kurš dzīvo kopā - vienā mājā, vienā dzīvoklī vai netālu.
vai arī tas, kuram, pēc pārējo domām, viss nākas viegli - vairāk spēka, spara, izturības, vairāk naudas, vairāk sirdsapziņas utt.

Laikam Olgucis ieteica visjēdzīgāko variantu - jārunā bērnu starpā, ka arī citiem jāuzņemas kādas rūpes.
Bet tas nav vienkārši. Ja kāds atnāk palīgā uz 1 dienu, tad ir tā nopūlējies, pārguris, uz sabrukuma robežas, bet tas, kurš kopj katru dienu ir - norūdījies, pieradis, zin, ko darīt , ar stipru nervu sistēmu un lielu sparu, kāda citiem nabadziņiem nav.

Atslēdzies true detective

« Atbilde #36 : 2021. gada 02. augusts, 12:06:47 »
tur jāzin visas nianses, lai spriestu kāpēc bērni nepalīdz. iespējams tēvs nebija tas labākais, iespējams kādu bērnu mīlējis un lolojis vairāk kā citus, varbūt testaments jau uzrakstīts tikai uz vienu vai 2 bērniem...bērnības traumas, aizvainojumi varbūt par iemeslu. ne vienmēr pienākums rūpēties, palīdzēt ir nosakāms ar to, ka tas taču ir viens no vecākiem. jāzin vairāk, lai sniegtu sakarīgu ieteikumu.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies dille

« Atbilde #37 : 2021. gada 02. augusts, 12:18:01 »
tur jāzin visas nianses, lai spriestu kāpēc bērni nepalīdz. iespējams tēvs nebija tas labākais, iespējams kādu bērnu mīlējis un lolojis vairāk kā citus, varbūt testaments jau uzrakstīts tikai uz vienu vai 2 bērniem...bērnības traumas, aizvainojumi varbūt par iemeslu. ne vienmēr pienākums rūpēties, palīdzēt ir nosakāms ar to, ka tas taču ir viens no vecākiem. jāzin vairāk, lai sniegtu sakarīgu ieteikumu.

Principā nav jāzin nekādsa nianses. Ne vienmēr tas, kurš bijis mīļāks vai privileģētāks, vairāk rūpējas. Vienkārši pienāk mirklis, kad vecāki kļūst veci un nespējīgi, bet cilvēka(bērnu) dabā ir "dzīvot viegli" un tad nu katrs mēģina atkratīties no liekiem pienākumiem. Viss.

Atslēdzies true detective

« Atbilde #38 : 2021. gada 02. augusts, 12:21:50 »
Principā nav jāzin nekādsa nianses. Ne vienmēr tas, kurš bijis mīļāks vai privileģētāks, vairāk rūpējas. Vienkārši pienāk mirklis, kad vecāki kļūst veci un nespējīgi, bet cilvēka(bērnu) dabā ir "dzīvot viegli" un tad nu katrs mēģina atkratīties no liekiem pienākumiem. Viss.

tas ir kārtējais pieņēmums, mēs nezinām kā patiesībā ir, varam izteikt tikai minējumus.

“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies tuk

« Atbilde #39 : 2021. gada 02. augusts, 13:44:50 »
Principā nav jāzin nekādsa nianses.

Nepiekrītu. Niansēm ir gan nozīme. Piemēram kolēģei mamma, ar kuru kopā dzīvoja, ilgus gadus bija gan dārzniece, gan pavāre, gan bērnaukle vienā personā. Vecumā bija vien loģiski, ka pārējiem bērniem nekāda uzturnauda netika prasīta.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #40 : 2021. gada 02. augusts, 14:18:41 »
Mandomāt, ir starpība, vienkārši uzturnauda vai līdzekļi intensīvai rehabilitācijas terapijai. 
Gan jau Broms neiespringtu par uzturlīdzekļiem opim, kurš šiverētos pa dārzu un vāktu mazbērnus.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 02. augusts, 14:30:22 no kvadra »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #41 : 2021. gada 02. augusts, 15:26:55 »
Kvadra, katram pienāk vecums, slimības, kad vairs nepašiverēsi. Kolēģe neuzskatīja par vajadzīgu materiāli iesaistīt pārējos bērnus, kuri ar mājsaimniecību tikuši galā bez mammas palīdzības un uzskatīja, ka tā ir pareizi, jo mamma ļoti daudz palīdzēja, kamēr viņa mierīgi veidoja savu karjeru.
 Runāju par to, ka situācijas ir dažādas. Nevar visu vērtēt pēc vienas mērauklas.