Autors Tēma: svešvalodu prasme  (Lasīts 1071 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

svešvalodu prasme
« : 2021. gada 09. augusts, 14:54:36 »
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9876047/Latvian-factory-worker-wins-10-000-payout-racism-bosses-told-speak-English.html

Alīnai, protams ir tiesības. Darba laikā sarunāties tikai angliski laikam prasa visur, bet 10 gadu laikā neiemācīties valodu, lai piedalītos sapulcēs -nu, tur jābūt īpašam stulbumam

Atb: svešvalodu prasme
« Atbilde #1 : 2021. gada 10. augusts, 13:14:28 »
Nekā pārsteidzoša - nu jau pirms vairākiem gadiem Rīgā satiku kaimiņmājas meiteni, ar kuru kopā mācījos pamatskolā. Viņa nu jau cik tur tos gadus strādājot Anglijā par istabeni viesnīcā, atbraukusi uz dzimteni tikai paviesoties. Es prasu: tad jau tu tagad angliski labi proti? Viņa nosmējās - nē, mums supervaizors ir polis, mēs krieviski runājam.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #2 : 2021. gada 10. augusts, 13:25:59 »
Mani arī nepārsteidz, un tieši tāpat notiek arī šeit. Nevajag nemaz runāt par iebraucējiem pirms 40 un 50 gadiem. Arī tagad no maniem kolēģiem, kas pēdējos gados no ārzemēm saradušies Rīgā, latviešu valodā puslīdz komunicēt iemācījušies tikai tie, kam šeit izveidojušās ģimenes ar vietējiem. Darbā latviešu valoda nav nepieciešama. Tā arī notiek.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2021. gada 10. augusts, 15:50:35 »
Nu, ja karjeras virsotne ir istabene...Es iedomājos, ka varētu būt kāda interese kaut kur iet, skatīties, lasīt...

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #4 : 2021. gada 12. augusts, 22:04:11 »
Krieviem tā pat kā frančiem grūti ar svešvalodām

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #5 : 2021. gada 12. augusts, 22:21:25 »
Man arī svešvalodas nepadodas. Varu saprast, ka apgūst pieklājības frāzes un tālāk netiek. Cits jautājums, ka darba devējam ir tiesības šādus darbiniekus laist tālāk .... pie citiem darba devējiem

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2021. gada 12. augusts, 23:36:26 »
https://www.tvnet.lv/7313696/latvietei-lielbritanija-izmaksa-kompensaciju-jo-darba-vieta-likts-runat-anglu-valoda
Tiesa piespriedusi izmaksāt darbiniecei kompensāciju. Man gan izskatās, ka abas puses bijušas ne bez vainas. Bet tagad būs precedents tāda veida tiesu darbiem.

Nesapratu tikai, kāds tam sakars ar rasismu.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #7 : 2021. gada 15. augusts, 14:21:23 »
Viņa nav latviete - žurlaļugas nav pratuši  pareizi izgudrot tēmas nosaukumu

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2021. gada 15. augusts, 15:39:39 »
Jā, latviski diemžēl  iztrūkst vārda, kas apzīmētu to, ko krievu valodā sauc "latvijci". Visi latvijci nav latvieši.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #9 : 2021. gada 15. augusts, 16:21:46 »
Valstpiederīgais. Un angliski valstspiederīgais ir latvian, ko žurnaļugas iztulkoja kā latviete :D

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2021. gada 15. augusts, 16:41:09 »
Latvijieti mēģināja ieviest

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #11 : 2021. gada 21. augusts, 18:27:14 »

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #12 : 2021. gada 23. augusts, 10:31:19 »
pieņemu, ka pēc šāda veida aktivitātēm mūsu mājas Alina ilgi šai darbā nestrādās, kā arī cituviet netiks laipni gaidīta. Vārds un uzvārds jau ir zināms visur. Kaut gan, tvnet komentāros  bija gabaliņš par to, ka sods  firmai ir uzlikts ne jau tāpēc, ka nezin valodu, bet tāpēc, ka UK kaut kādos likuma ruļļos minēts, ka sarunā ar vadību drīkstēja piedalīties viens pārstāvis komunikācijas vajadzībām. Dīvaini, valodu nezin, bet likumus pārzin... :thinking: . Nekas, pēc kāda laika samazinās štatus, varēs sēdēt uz bezdarbnieku pabalsta un ārstēt tos savus zobus. Ar 12 taukšķiem skanošā pietiks.