Autors Tēma: ēdiens -gadalaika tradīcija  (Lasīts 14474 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: ēdiens -gadalaika tradīcija
« Atbilde #135 : 2026. gada 25. jūnijs, 20:24:23 »
Noēdām pirmās dolmas!
MMM  :steak:

Atslēdzies reno

« Atbilde #136 : 2026. gada 26. jūnijs, 11:05:03 »
Būs aukstā zupa rozā krāsā

Atslēdzies Trix

« Atbilde #137 : 2026. gada 26. jūnijs, 16:05:28 »
Es arī jūtu, ka aukstās zupas periods strauji nāk. Ņemot vērā temperatūru, neko karstu ne varu, ne gribu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #138 : 2026. gada 26. jūnijs, 17:01:01 »
Zemenes saspaidītas ar cukuru uz pankūkām, piedzerot aukstu pienu :smile: :P

Atslēdzies reno

« Atbilde #139 : 2026. gada 07. jūlijs, 16:15:19 »
Tagad man ir nejēdzīgi (priekš mums) daudz ķiršu sīrupa. Kad sīrupu notecina, paliek ķirši riktīgi biezam ievārījumam. Bet tas kaut kā nesamērīgi maz

Atslēdzies tuk

« Atbilde #140 : 2026. gada 07. jūlijs, 16:24:16 »
Pielej to sīrupu ķiršiem normālam ievārījuma biezumam un tad vāri.  :?:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #141 : 2026. gada 07. jūlijs, 18:05:33 »
Es sīrupu leju atsevišķi, tas aiziet visādos padzērienos, kokteiļos, želejkūkās utml. Bet ķirši paliek ievārījumā.
Mazliet pastulbi sanāk, ja lieto ievārījuma cukuru, tad tas sīrups ne tāds, bet ja vienkārši uzvāra, tad ķirši atsulojas, sīrupu nolej, biezumus pavāra vēl un ieburko.

Bet, protams, tas tad, ja sīrupam ir pielietojums.

Atslēdzies reno

« Atbilde #142 : 2026. gada 07. jūlijs, 20:20:01 »
Gan jau pielietosim, tāpat kā rabarberu sīrupu. Vnk no ķiršiem negaidīti daudz

Atslēdzies Trix

« Atbilde #143 : 2026. gada 07. jūlijs, 20:30:26 »
Tā viņi dara. Tāpat kā plūmes. Biezumu maz, sula vien.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #144 : 2026. gada 07. jūlijs, 21:07:02 »
Es šogad ēdu ķiršus kilogramiem. Prasās. Toties pārējo paiku noreducēju līdz aukstai zupai pusdienās. Ar ķiršiem tā var, ar citiem augļiem/ogām nē, var vēdervēju ātri dabūt. Ļoti garšo ķiršu kompots, to gan bišku vēlāk, jo tur parastos ķiršus jāpagaida.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #145 : 2026. gada 07. jūlijs, 21:39:27 »
Kaut kādā 20.gadu skaistumkopšanas grāmatiņā bija tievēšanas recepte -nedēļu tikai ķirši un cvībaki

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #146 : 2026. gada 08. jūlijs, 11:18:05 »
Man vienmēr sīrupiem bijis labāks noiets nekā zaptēm. Un kompotiem šķidrums nolietojas ātrāk nekā biezumi. Esmu dzērēja, kam īsti negaršo "pliks" ūdens, toties ar sīrupa šļuckiņu aiziet uz urrā.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #147 : 2026. gada 08. jūlijs, 11:59:34 »
Īpaši vasarā, kad aktīvs darbs. Cukurs plus kaut kādas minerālvielas un citas vielas no sīrupā peldējušajiem augļiem kompensē zaudēto vismaz kaut cik. Ar tīru ūdeni man arī par īsu, sīrupi pašā laikā.

Mums ļoti garšo saldējuma kokteiļi, bet bērns spļaudās, ja kokteilī ir augļu daļiņas. Tur sīrups pašā laikā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #148 : 2026. gada 05. septembris, 17:21:36 »
Man tie gurķi jau noriebušies, bet kompostā arī kaut kā nepatīkami.Pie tam mans vēders kaut kā nesatika ar sēnēm un tagad vairāk velk uz zupiņām.
    Atradu GURĶU ZUPU, karstu, nevis aukstu. Vienīgā atšķirība no piem. ķirbjiem, ka gurķus sutinot mazmazliet pārber miltus, t.i. iebiezina. Man bija vistas buljons, sablenderēju biezumus ar kārtīgām garšvielām -ingveru, čili. Saldais krējums nebija, iztikām tāpat. Varētu likt klāt arī kokospienu un garneles, būtu pavisam austrumnieciski. Zupā ielaidu vakardienas makaronus -mums nekas neaiziet postā-, gaļu, un sanāca ļoti sātīgs un stiprs paēdiens

Atslēdzies daddy

« Atbilde #149 : 2026. gada 07. septembris, 08:21:20 »
Man tie gurķi jau noriebušies, bet kompostā arī kaut kā nepatīkami.Pie tam mans vēders kaut kā nesatika ar sēnēm un tagad vairāk velk uz zupiņām.
    Atradu GURĶU ZUPU, karstu, nevis aukstu. Vienīgā atšķirība no piem. ķirbjiem, ka gurķus sutinot mazmazliet pārber miltus, t.i. iebiezina. Man bija vistas buljons, sablenderēju biezumus ar kārtīgām garšvielām -ingveru, čili. Saldais krējums nebija, iztikām tāpat. Varētu likt klāt arī kokospienu un garneles, būtu pavisam austrumnieciski. Zupā ielaidu vakardienas makaronus -mums nekas neaiziet postā-, gaļu, un sanāca ļoti sātīgs un stiprs paēdiens

ievies vistas!! vai, lai bērni ievieš!! ;) mums arī nekas vairs postā neaiziet!!