jāmaina vēlēšanu sistēma, bet piespiest kaut ko darīt partijas šajā procesā praktiski neiespējami....šie sāks iespējams tad, ja uz vēlēšanām atnāks mazāk par 50%...jo tad Saeimā tiešam savēlēs absolūti visus dīvainīšus, jo 5% pārvarēšanai pietiks, ja atnāks šo dīvainīšu radi...politiķiem nepatīk, ka ir daudz partiju, jo grūti vienoties....tāpēc ignorēt vēlēšanas varētu būt tas veids kā piespiest mainīt vēlēšanu sistēmu...es pēdējās noignorēju, briestu uz nākošām to atkārtot, ja nebūs kāds par kuru tiešām balsot, bet par mazāko ļaunumu nebalsošu
Gluži manas domas par ignorēšanu... es līdz šim neesmu ignorējis, bet tā būs jādara...
Par vienpartiju, divpartiju vai daudzpartiju sistēmu priekšrocībām un trūkumiem var strīdēties... mani ārzemju draugi arī visu kaut ko sliktu par savām sistēmām stāsta...
Galvenā problēma manuprāt ir politiskā BEZATBILDĪBA - savārīji sūdus - atbildi. PSKP laikos reti, bet tomēr, vienu otru "šišku" noņēma...bet ar to bija par maz...beigās komunisti valsti padi@sa...
Pie mums diemžēl demisijas notiek reti... lai gan tautas taisnā tiesa ir notiesājusi gan LC, gan TP, gan JL, par sīkākiem švaļiem nemaz nerunājot