Eimija Makaloka "Bez elpas" ****
Trilleris. Darbība notiek Himalajos, kāpienā uz Manaslu virsotni. Lai gan sižets un personas ir autores fantāzija, vieta un alpīnisma apraksti ir autentiski, jo 2019.gadā autore pati uzkāpa Manaslu virsotnē, kļūstot par jaunāko kanādieti, kas to ir paveikusi. Grāmatā pirms kāpiena nepāliešu mūki veica pudžas (rakstīja - puja) ceremoniju, lai dotu svētību. Par to man bija jāpasmaida, atsauca atmiņā pašizinātkuru forumieti
Izlasīju! Paldies Luīzei par šo ieteikumu!
...kaut arī izdevis Kontinents, kas jau uzreiz pasaka, ka nav augstā literatūra un pie reizes pat NY Times bestsellers

.... autorei uzrakstīt ir palīdzējis gan tas, ka pati uzkāpa Manaslu, gan milzīga redaktoru un palīgu komanda, kas iespaidīgi ir skaitliski lielāka kā pat Rollingai/Galbraitam....jā, izlasīt ir vērts, ja gribat izjust šo Himalaju augstkalnu situāciju!
Autore Eimija Makaloka ar savu stilu man atgādināja mūsu Daci Judinu - esmu gan tikai vienu viņas romānu izlasījis, arī Eimija ir ražīga un savos 30+ gados jau uzrakstījusi 9 grāmatas , latviski šī laikam ir pirmā!
Iesaku! Grāmatas autorei ir pieredze kalnos un intriga ap slepkavas meklēšanu arī aizraujoša - " Seši svešinieki, viens slepkava, tu vari būt nākamais!"
p.s.
Šo grāmatu varētu ievietot arī detektīvromānu sadaļā.