Autors Tēma: rasols/rosols  (Lasīts 4843 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies fiasko

Atb: rasols/rosols
« Atbilde #15 : 2021. gada 01. oktobris, 09:47:50 »
Kā ne? Bet rīvēti zaļie zirnīši? :D
Tai rakstā bija minēts rosols ar visu rīvētu :D Laikam bez zirņiem tad? Bet kas ir rosols bez zirnīšiem?

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #16 : 2021. gada 01. oktobris, 10:08:28 »
Ja atmiņa neviļ, tad klasiskajā zirņu nav.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2021. gada 01. oktobris, 10:13:03 »
Šeit jau bija rasola tēma, kur noskaidrojām, ka zirņus ieviesa Masiļūne un desu padomija. :)

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #18 : 2021. gada 01. oktobris, 10:21:36 »
Lai tak nav klasiskajā rosolā zirņu, manis taisītajā parasti ir :)
Par to rīvēto rosolu - rīvē arī desu vai gaļu?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #19 : 2021. gada 01. oktobris, 10:27:52 »
Manu rasolu pūristi sauktu par gaļas salātiem. Nelieku olu, nelieku zirnīšus. Lieku marinētu un svaigu gurķi un sīpolu. Kartupeļi, gaļa - pats par sevi saprotams.
Bet par Sirmā nagiem - redzējusi neesmu, taču zinu, kādas var izskatīties rokas, ja kaut kartupeļu katlu piemizo. Vēl kādus ābolus pīrāgam, pārīti burkānu... viss mazgā, cik gribi, būs melnas. Ja visu dienu pa virtuvi, baltas arī necentīsies noberzt. Protams, varēja raidījuma dēļ pacensties.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2021. gada 01. oktobris, 10:29:04 »
Vo!! Gatavs: :rofl:
c Trix:
Ja burkāni, tad tas jau ir cits sajaukums, bet ne rosols. Āboli tāpat. Nu neder tur nekas klāt, arī siļķe ne. Ir ēsts, ēst var, pat garšīgi, bet tas nav rosols.

Tas vienkārši nav Trix rosols!
Viss ir rosols. Ja nu vienīgi pārvēršas par vinegretu... tad gan vairs nav rosols.
Vecajās receptēs ir ne tikai siļķe, bet arī nēģis
Bietes gandrīz visās, bet es piem nekad nelieku. Bet svaigu gurķi gan

Vispār, pilnībā attaisnojas autoru atziņa -cik saimnieces, tik rosolu, piedošan, literāri -rAsolu

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #21 : 2021. gada 01. oktobris, 10:31:37 »
Man pašai labāk pie sirds iet "rosols". Asociējas nevis ar sālījumiem, bet kaut ko kur kopā jaukts nezin kas.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #22 : 2021. gada 01. oktobris, 10:32:31 »
labi, ka mans kuņģis nav tik jūtīgs uz iedomātām higiēnas problēmām. Nu.. ja nu vienīgi galīgais purva di@siens...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #23 : 2021. gada 01. oktobris, 10:37:50 »
Es lieku vārītu burkānu. Vairāk krāsai nekā garšai, jo garša patiesībā nekāda. Pie siera salātiem arī lieku. :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #24 : 2021. gada 01. oktobris, 10:39:25 »
Es lieku vārītu burkānu. Vairāk krāsai nekā garšai, jo garša patiesībā nekāda. Pie siera salātiem arī lieku. :)
pie siera salātiem burkāns ir obligāts. Jo vairāk, jo labāk

Atslēdzies magda

« Atbilde #25 : 2021. gada 01. oktobris, 10:49:02 »
 He-he, kā rādās- mēs šeit, vairākumā,  esam rOsolisti! :)
 Savā rOsolā nekad nelieku svaigus gurķus! Zaļos zirnīšus- bišķiņ- mazo burciņu uz lielu bļodu, vārītus burkānus- kā sanāk. Bet galvenais knifs (manuprāt)ir mērcē! Jaucu to atsevišķi, nelieku skābo krējumu, tikai majonēzi - Spilvas "Rasola" , mūsmājās, ir visiecienītākā, daudz sinepes, citronpipari.

Atslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2021. gada 01. oktobris, 10:55:34 »
bļodā vispirms ieberu sagrieztos kartupeļus, uzleju un izmaisu (ar karoti!) nedaudz marinādi no gurķu burkas, lai ievelkas, kamēr griež pārējo.
Krējumu un majonēzi apm. 1:1, mārrutki, sinepes. Vecajās receptēs figurē etiķis, bet laikam nav marinēts gurķis
Nepatīk, ja rosolam kartupeļi sagriezti lielos gabalos, tas spiežamais ripulītis manai gaumei pa rupju

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #27 : 2021. gada 01. oktobris, 10:57:40 »
Hehe, es savukārt pavisam noteikti lieku krējumu vai tagad arī jogurtu + mazliet majonēzes, un garšai tad sinepes, mārrutkus, citronsulu, piparus, sāli.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #28 : 2021. gada 01. oktobris, 10:59:24 »
Mērcei 1:1 krējums un majonēze. Klāt sinepes, sāls un cukurs. Tad mērcei klāt lieku sīpolus, gurķus, desu, olas, kartupeļus. Zirnīšus reti. Burkānus, ābolus, svaigu gurķi nekad.

Tādu rosolu esmu pirms pāris gadiem Tukuma stacijas bufetē ēdusi  :mrgr:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #29 : 2021. gada 01. oktobris, 11:47:28 »
Ar burkāniem, turklāt diezgan daudz, savulaik taisīju citus salātus. Šķiet vēl 90. gados Santā atradu - vārīti burkāni, zirnīši, marinēti gurķi un kūpināta gaļa (es liku kūpināto vistas ruleti). Neatceros, vai sīpoli bija jāliek. Mērce kā rosolam.
Un ar āboliem man garšoja salāti a la rosols, bet bez gaļas/desas. Proporcijas neatceros, bet derēja atcerēties.