Autors Tēma: 14 Saeimas vēlēšanas  (Lasīts 26401 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies LVSNor

14 Saeimas vēlēšanas
« : 2021. gada 03. oktobris, 03:01:26 »
Ka jau to ir paziņojusi  CVK no 1. oktobrī līdz 14. Saeimas vēlēšanām ir palicis gads. Tas nozīmē, nevar vairs vēlēšanām pieteikties jaunas partijas, bet jebkura jauna partija var pieteikties partiju apvienībā ar kādu no esošajām partijām. Tāda nu tā juridiskā sistēma mums ir - pūt un palaid. ;) 

Politisko partijas ir reģistrētas reģistrā

Maziņš apskatiņš bija šeit, no kurienes arī pacitēsim:

Citāts
“Jaunā Vienotība” vēlas dubultot pārstāvniecību Saeimā. Nav zināms par partiju “Latvijas attīstībai” un “Kustības ''Par!''” turpmāko sadarbību. Jaunās konservatīvās partijas reitings dažus mēnešus balansē ap 5% robežu. Grūti prognozēt Rīgā labi startējušās partijas “Progresīvie” panākumus. Intrigu elementu uzskaitījumā par gaidāmajām vēlēšanām pētījumu uzņēmumu SKDS pārstāvošā Ieva Strode kā lielākos nezināmos nosauca krievvalodīgo vēlētāju izvēli, kā arī – ko darīs vēl neizlēmušie.
Sausais atlikums no šī raksta ir viena politiska spēku konglomerāta (tautā sauktu par Jenotiem) reklāma, bet ko var gaidīt no "sabiedriskajiem medijiem" attīstība /par mediju speciālisti. ;) Kur jūs gūstat daudz maz objektīvu informāciju par partiju sarakstiem, personībām un uzticības riskiem? 
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies LVSNor

Atb: 14 Saeimas vēlēšanas
« Atbilde #1 : 2021. gada 03. oktobris, 03:11:19 »
Un pirmie "nošāva nilzirgu" Saskaņa, noturot savu attālināto kongresu krieviski. Nu principā, viņi ir akceptējuši "konservatīvo spēku" spēju veidot intrigas, kas viņiem liedz iekļūšanu "valdošajā koalīcijā", un pastāvīgā opozīcijā viņi ar neko ievērojamu nevar izdarīt. Proti, viņi no līderu partijas pārvērtīsies par "krievvalodīgo saskaņu", kas viņiem droši garantēs vietas Saeima, konkurējot ar LKP. Varbūt pat tas ir stratēģiski pareizi, bet to rādīs nākotne.   
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #2 : 2021. gada 18. oktobris, 11:22:58 »
https://www.la.lv/attistibai-par-saglabas-apvienibu
Citāts
Pirmā lēmumu par apvienības saglabāšanu pieņēma veselības ministra Daniela Pavļuta vadītā “Kustība Par” (“Par”), kurai šis lēmums nebija viegls. Var paredzēt kādas nelielas biedru daļas aiziešanu no partijas.
“Latvijas attīstībai” valde lēmumu par startu uz Saeimu plāno pieņemt pirmdien, 18. oktobrī.
<..>
Redzot aktivitātes aizkulisēs, premjers Krišjānis Kariņš (“JV”) jūlijā koalīcijas sanāksmē publiski aicinājis parunāt par partiju plāniem Saeimas vēlēšanās. Toreiz arī kļuva skaidrs, ka ar kādu atsevišķu “AP” daļu “JV” nav gatava runāt. “JV” par startu Saeimas vēlēšanās vēl nav lēmusi, bet viss liecina, ka tā startēs atsevišķi.
Arī “Progresīvie” vēlēšanās, visticamāk, pieteiks sevi ar partijas sarakstu, taču reģionos no tās varēs kandidēt arī nevalstisko organizāciju un reģionālo partiju cilvēki, kas nav partijas biedri, “Latvijas Avīzei” apstiprināja valdes loceklis Mārtiņš Kossovičs, kurš vada “Par”/ “Progresīvie” frakciju Rīgas domē.

Tā pirms vēlēšanām ņemas jenoti un pietuvinatie ;)

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #3 : 2021. gada 18. oktobris, 11:42:41 »
A kas ir jenoti ?

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #4 : 2021. gada 18. oktobris, 12:16:40 »
Citāts
Aizvadītajā vasarā notika “Par” kongress, kur valdes vēlēšanās tā dēvētais progresīvi domājošo spārns, pie kura pieder arī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, zaudēja.
Kur tu dzīvo ka nezini kas ir jenoti? ;) (vienotība)

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #5 : 2021. gada 18. oktobris, 12:23:14 »
Skaidrs. kāpēc tieši jenoti?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #6 : 2021. gada 18. oktobris, 12:46:26 »
Skaidrs. kāpēc tieši jenoti?
nu, konkurenti to ieviesa un tā kā pirmā vienotības apvienošanās notika pēc Krievijas Jedinstvo (Vienotība -latv.) izveides, tad no tā Je** tika "izdomāts" jenoti...laikam kaut ka tā radās :mrgr:

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #7 : 2021. gada 27. oktobris, 23:07:20 »
Rekur arī Jenotu priekšvēlēšanu kampaņa:
Citāts
Pēc Šadurska domām, pašreizējo valdību notur partijas "Jaunā Vienotība" ultimāts, ka, ja tiks gāzts pašreizējais Ministru kabinets, nākamajā valdībā partija vairs nestrādās. "Un tad tā lielā problēma ir tā, vai "Jaunā konservatīvā partija" ir gatava strādāt vienā valdībā ar "Zaļo un Zemnieku savienību". Izskatās, ka nē. Kāds politiskais spēks ļoti mēģina viņus salikt kopā, lai nogāztu Kariņu un izslēgtu "Jauno Vienotību", bet tā tas nenotiek. Es domāju, ka Krišjānis Kariņš šajā krīzes situācijā ir labākais iespējamais premjers, ko mēs varētu vēlēties," uzskata politiķis.
Principā Jenotu ilgstošā  sadarbība ar Latvijas neon īstiem NA, ir pamatā ass, un viņiem ir izdevīgi cīnīties pret "saskaņu",  nevis reāli ko darīt 😅[/size][/color]

Atslēdzies daddy

« Atbilde #8 : 2021. gada 28. oktobris, 10:55:46 »
Rekur arī Jenotu priekšvēlēšanu kampaņa:Principā Jenotu ilgstošā  sadarbība ar Latvijas neon īstiem NA, ir pamatā ass, un viņiem ir izdevīgi cīnīties pret "saskaņu",  nevis reāli ko darīt 😅

bet tas tač zirgam skaidrs, ka tas, kas pacels šobrīd nomestu cimdu (MP krēslu), nākamajās vēlēšanās var nepiedalīties, jo būs ar reitingu -100 un vainīgs pie visām 30 gadu laika nebūšanām... Lai jau JV & Co velk to sūdu kravu līdz galam...

no otras puses - paspēt labi atmesties (zoles terminoloģija) ir puse no uzvaras... :)

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #9 : 2021. gada 28. oktobris, 16:31:06 »
Ja kāds "politiskais spēks" būtu tam gatavojies, varbūt tas ar nebūtu tik utopiski, bet vairums nosacīto "politisko spēku" par politiski atbildīgu rīcību uzskata sēdēšanu krēslā ;) Un politika Latvijā ir gana pesimistiska nodarbe, ja tajā nav iesaistīta valsts naudas un īpašuma izlaupīšana ;) 

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #10 : 2021. gada 29. oktobris, 17:53:21 »
kautkur jau minēju savu vīziju ka valdības večiem ir jābūt ļoti labi apmaksātiem. Lai viņiem būtu iespēja dzīvot kruti par legālu saprotamu naudu.
Nja.. pensionāri to nesapratīs :(

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2021. gada 29. oktobris, 17:57:36 »
kautkur jau minēju savu vīziju ka valdības večiem ir jābūt ļoti labi apmaksātiem. Lai viņiem būtu iespēja dzīvot kruti par legālu saprotamu naudu.
Nja.. pensionāri to nesapratīs :(

Nelaime ir tikai tāda, ka, lai valdības veči dzīvotu tik kruti, cik vien spēj (jo, kā zinām, jo vairāk ir, jo vairāk vajag), tad valsts budžets tiktu iztērēts tikai valdības un pietuvināto algām, un vēl ar to būtu par maz. Ne tikai pensionāri to nesapratīs.

Problēma ir ne jau tajā, ka nabagajiem nav ko ēst, bet tajā, ka bagātie nevar vien pierīties.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #12 : 2021. gada 29. oktobris, 18:01:59 »
...cik kruti?...tam tak nav robežu...tikai liela alga problēmu nerisina, bijušajam LB prezidentam bija maza alga?....nebija pietiekoši kruta dzīve?....tak nē, vajag un vajag, tā cilvēku vairums ir iekārtots

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #13 : 2021. gada 29. oktobris, 18:02:11 »
nav tiesā , daži desmiti miljonu uz desmit miljardu valsts budžeta fona nav nekas īpašs. neko daudz jau to top veču nav ;)
To vajag nevis lai dzīvotu tik kruti cik spēk bet lai kruti veči ar kāru aci lūrētu uz amatiem dēļ algas un tādējādi sastādītu konkurenci

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #14 : 2021. gada 29. oktobris, 18:12:19 »
Kruti? Uz Preiļu Antona vai Limbažu Kārļa fona? Uz pasaules bagātnieku fona viņi ir un būs sīkpirži.

Un maz ir cilvēku, kuriem pietiek. Vienmēr prasās vairāk.