Autors Tēma: 14 Saeimas vēlēšanas  (Lasīts 26534 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: 14 Saeimas vēlēšanas
« Atbilde #105 : 2022. gada 13. jūnijs, 11:09:58 »
nu, ko lai dara?...es būtu par jaukto vēlēšanu sistēmu ...pagaidām tikai Šlesers par to iestājas un tā ir dilemma ...gribu to jaukto sistēmu, bet negribu balsot par Aināru...ehh, kāpēc nacionāļi nepaturēja Ringoldu savās rindās?     

ja tautas vairākums ir blēži un politikā iet tāpēc, lai kļūtu bagātāki (nevis ar harizmu un vīziju), tad nekāda vēlēšanu sistēma - mažoritārā, minoritātrā, jauktā, laimi neatnesīs...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #106 : 2022. gada 13. jūnijs, 11:18:42 »

ja tautas vairākums ir blēži un politikā iet tāpēc, lai kļūtu bagātāki (nevis ar harizmu un vīziju), tad nekāda vēlēšanu sistēma - mažoritārā, minoritātrā, jauktā, laimi neatnesīs...
jauktajā sistēmā  vienmandāta apgabalā iebalsos blēdi vismaz ar harizmu un prātu, būs vien viņam jārunā par vīziju...man kauns par tiem muļķiem, kas patreiz sabalsoti...vienmandāta apgabalos tādu nebūs...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #107 : 2022. gada 13. jūnijs, 11:24:32 »
savulaik vies-ungārs apbrīnoja mūsu daudzpartiju sistēmu un sūdzējās par HR divpartiju, ka valdošie ir slikti, bet ievēlot opozīciju - paliek vēl sliktāk... es saku, bet ASV un UK 2-partiju sistēma "de facto" strādā... mute ciet, acis lielas... nu nevar demokrātiju 50-100 gados "iemācīties" ...

Magna Carta tika parakstīta 1215. gadā (pirms 800+ gadiem), ij tad uzreiz viss gludi neaizgāja...  da iu kam te tāda mazpilsēta (ASV izpratnē) vai ciemats (ķīnas izpratnē) vispār interesē... ko tie aborigēni dara...

Salīdzinājumam - Tev ir saprotama Mazpisānu sāpe - sakārtot eksportu uz Lielpisāniem, salabot 1 laipu un piedabūt Gerasimu vismaz svētdienās sievu nesist...

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #108 : 2022. gada 14. jūnijs, 12:48:55 »
Magna Carta tika parakstīta 1215. gadā (pirms 800+ gadiem), ij tad uzreiz viss gludi neaizgāja...  da iu kam te tāda mazpilsēta (ASV izpratnē) vai ciemats (ķīnas izpratnē) vispār interesē... ko tie aborigēni dara...
Ja būtu kāds ielējis, teiktu, ka labi pasēdējām ... bet kā "tukša runa" absolūti neatbild uz jautājumu ko darīt ;)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #109 : 2022. gada 14. jūnijs, 13:01:32 »
Ja būtu kāds ielējis, teiktu, ka labi pasēdējām ... bet kā "tukša runa" absolūti neatbild uz jautājumu ko darīt ;)
...man domāt, ka vienīgais, ko var darīt cilvēks-pilsonis ārpus politiskajām partijām - ir rakstīt iniciatīvas balsošanas platformai mana balss un juridiski korekti izteikt savas pretenzijas, ka vēlēšanu sistēma ir slikta, jo nav par ko balsot un nenotiek kardinālas pārmaiņas starp  pie varas esošiem, neskatoties uz daudzu neapmierinātību ar valsts pārvaldi ...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #110 : 2022. gada 14. jūnijs, 14:35:16 »
Uzraksti Manabalss iniciatīvu ar ieteikumu, ko darīt un kā atrisināt so sviestu, kad no vecajiem vēžiem nekādi netiek vaļā. Reālam pamatotam priekšlikumam gan jau piekritēju pietiks. 

Kaut gan - pasakiet man, vai mainīt vēlēšanu sistēmu var tauta viena pati bez varas apstiprinājuma un šāda lēmuma pieņemšanas "no augšas"? Ja var, tad ir iespējas. Ja partiju sistēmas maiņa ir jāpieņem likumiskā līmenī un tas jādara pie varas esošajām partijām, tad jāpārfrāzē Nīče - nazis pats sev nevar iegriezt.

Tad ir jābūt vienai jaunai ideālai partijai ar reālu līderi ū tē tē, kura dabūtu maksimumu, izspiestu pārējos vēžus un varētu kaut ko mainīt. Bet tā ir utopija, jo visas iepriekšējās saulvežu partijas ir tikai pasvītrojušas savu "to pašu vēžu" statusu ar to pašu vēlmi - tikt pie siles, tādējādi diskreditējot šo iespēju. Nerunājot jau par to, ka vecajiem vēžiem ir iestrādnes, sakari, un cilvēki ir stulbi un aizmāršīgi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #111 : 2022. gada 05. jūlijs, 18:57:34 »
Jā, mani uztrauc ka divas LZ+ apvienības startēs un principa ielēks velēšanās "bez izpletņa". Man jau šķiet, ka tā ir pašnāvība, tomēr Latvijā tāda "kaktu politika" nav jauka. Visticamāk abas paliks aiz svītras, vai tad 4 gadi nav pietiekami, lai kārtīgi sagatavotos velēšanām?   :?:     
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16

Atslēdzies daddy

« Atbilde #112 : 2022. gada 06. jūlijs, 09:55:29 »
Kaut gan - pasakiet man, vai mainīt vēlēšanu sistēmu var tauta viena pati bez varas apstiprinājuma un šāda lēmuma pieņemšanas "no augšas"? Ja var, tad ir iespējas. Ja partiju sistēmas maiņa ir jāpieņem likumiskā līmenī un tas jādara pie varas esošajām partijām, tad jāpārfrāzē Nīče - nazis pats sev nevar iegriezt.

Protams, ka ir - Satversmes 78. pants. 
BET Latvijā nav iespējams savākt vienādi domājošus 10% vēlētāju (~155k), līdz ar to neko šādā ceļā izgrozīt nevar.

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #113 : 2022. gada 06. jūlijs, 23:49:04 »

Protams, ka ir - Satversmes 78. pants. 
BET Latvijā nav iespējams savākt vienādi domājošus 10% vēlētāju (~155k), līdz ar to neko šādā ceļā izgrozīt nevar.
Nu man jau šķiet, ka 100k vienprātīgus latviešus būs grūti atrast. :) 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #114 : 2022. gada 07. jūlijs, 08:26:39 »
Nu man jau šķiet, ka 100k vienprātīgus latviešus būs grūti atrast. :)

šķiet pat 100 vienprātīgi latvieši ir utopija... :D (izņemot jautājumā - viss ir slikti)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #115 : 2022. gada 07. jūlijs, 10:07:25 »
...es laikam nebalsošu...bet mēģināšu kaut ko balsot "mana balss"...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #116 : 2022. gada 07. jūlijs, 10:25:53 »
...es laikam nebalsošu...bet mēģināšu kaut ko balsot "mana balss"...

sorrī, bet dēļ tādiem arī Ždanoka tiek "zirgā"...

"mana balss" vispār ir "tvaika nolaišanai". bezjēdzīgs kantoris, valdības rupors. Viņi savu partijiskumu skaidri parādīja šķirojot, kuru iniciatīvu pieņemt un kuru nē... https://manabalss.lv/site_posts/kapec-manabalss-izlema-nepublicet-iniciativu-par-dabiskas-gimenes-aizsardzibu-latvijas-republikas-satversme-pamatojums-un-juridiskie-atzinumi

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #117 : 2022. gada 07. jūlijs, 10:41:07 »
...lai valstī ātrāk kaut kas mainītos, vajag divpartiju sistēmu, kur viena partija nomaina otru, ja pirmā nav pārliecinoša...pie mums vienmēr valdībā būs vismaz viena/divas partijas no iepriekšējās valdības, kas neļaus tur kaut ko mainīt...jā,esmu par to, lai pēc iespējas zemāks % piedalītos, tad varbūt sapratīs, ka jāmaina vēlēšanu sistēma uz jaukto, kur ir arī viena mandāta apgabali ar vismaz 33 vietām parlamentā....patreiz par to runā tikai Ringolds Balodis no šlesera bandas un tas esot viņu programmā....balsot par krapāni?...nu, ok...visus izstrīpot, bet atstāt vienu Ringoldu - tas šobrīd ir vienīgais mans risinājums iet uz vēlēšanām

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #118 : 2022. gada 07. jūlijs, 12:42:37 »
Tad labāk neej..

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #119 : 2022. gada 07. jūlijs, 12:52:49 »
Nu nē, es uzskatu, ka jāiet ir kaut vai tāpēc, lai tādas Ždanokas nesavēlētu. Viņas elektorātam nebūs slinkums aiziet un nobalsot..