Autors Tēma: 14 Saeimas vēlēšanas  (Lasīts 26669 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Atb: 14 Saeimas vēlēšanas
« Atbilde #285 : 2022. gada 05. septembris, 21:46:34 »
Nepiecieśams mainìt vèlèśanu sistèmu Latvijà. Balsot par personàlijàm ne partijám.
Kurś iniciès?
Es jau teicu, ka Šlesera programmā ir jauktā vēlēšanu sistēma.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #286 : 2022. gada 05. septembris, 22:02:39 »
Vai kaut kur Eiropā ir, ka balso par personām, ne partijām? Un tā ievēl parlamentu. Vispār jau mums ir stipri par daudz arī tie 100.
Nu tad varētu izvēlēties tādus cilvēkus ar labu izglītību ekonomikā, finansēs un tamlīdzīgi, kā daddy sapņo. Ne kaut kādus sociologus, mārketinga speciālistus vai filosofus, kas tikai filozopē..

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #287 : 2022. gada 05. septembris, 22:37:34 »
Tā ir tradiconālā vienmandāta apgabalu sistēma. Vai būtu jāgaida no sistēmas maiņas lielas izmaiņas - nē. Un Vienmandāta sistēma pat 49% balsojošo balsis var tik izmetas miskastē, kas tikai mazina pārstāvniecību.
No otras puses Latvijas vēlētāji ir slinki un bezatbildīgi, viņi ir visu laiku jānodarbina ar politiskām problēmām. tā kā viņiem būtu labi, ja vēlēšanas būtu biežāk, nepalielinot deputātu skaitu. Proti, jauktā sistēma - 2 gadi ievēl 50 pēc sarakstiem, 2 gadi 50 vienmandata apgabaliem. Mazliet amizanti tas paliek, ja atceras ka puse valsts dzīvo lielrīgā.
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #288 : 2022. gada 05. septembris, 23:58:52 »
Kā Domburs šovakar izrullēja "Progresīvos", locījās nabadziņi kā zuši uz pannas  :mrgr:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #289 : 2022. gada 06. septembris, 09:25:43 »
Vai kaut kur Eiropā ir, ka balso par personām, ne partijām? Un tā ievēl parlamentu.

Lietuvā ir jauktā sistēma un viņi mūs ir apsteiguši... Ja Ulmaņa laikā mēs bijām Baltijas lielākā ekonomika, tad tagad esam pēdējie

Atslēdzies daddy

« Atbilde #290 : 2022. gada 06. septembris, 09:40:20 »
Ne jau sistēmā vaina, bet cilvēkos - nav politiskā brieduma, grib neiespējamas lietas - zemus nodokļus, bet lielu sociālo atbalstu, algas skolotājiem, policistiem... nu ko var gribēt no postpadomju cilvēka, kuru kāds "ieved" gaišajā nākotnē?? vēl tikai 32 gadus "staigājam pa tuksnesi"... vēl bišķi jāpagaida, lai ieietu "apsolītajā zemē" :) 

pazīstams ungārs sūdzējās par 2partiju sistēmu (kura ir arī UK un daļēji USA), ka viena par otru sliktākas tās partijas... ka mēs esam laimīgi ar daudzpartiju sistēmu... es saku, ka LV sajūtas tieši pretējas :) 

nu un pofigistiska attieksme - ko pats neej politikā, ja jau tik gudrs? :) 

es atzīstu - mana vaina, mana vaina, mana vislielākā vaina... /un Austrālijas vīza kabatā/ ...lai gan netieši valsts pārvaldē piedalos  :smile:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #291 : 2022. gada 06. septembris, 09:53:02 »
Daddy, ja Tev piedāvātu kandidēt viena mandāta apgabalā?.. Pat no Siguldas?. Tak neesi dumjš, daudz ko sasniedzis utt!.. un ja esi iebalsots no viena mandāta apgabala, tad partijas spicei ar Tevi ir jārēķinās, nevar tā prasti komandēt.. Ko teiksi?  :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #292 : 2022. gada 06. septembris, 09:57:20 »
Daddy, ja Tev piedāvātu kandidēt viena mandāta apgabalā?.. Pat no Siguldas?. Tak neesi dumjš, daudz ko sasniedzis utt!.. un ja esi iebalsots no viena mandāta apgabala, tad partijas spicei ar Tevi ir jārēķinās, nevar tā prasti komandēt.. Ko teiksi?  :)

PRIEKŠ KAM? :) 
- finansiāli neko neiegūstu.
- sava biznesa, ko "sildīt" nav.
- lai mani pa TV gānītu?
- lai mazbērni par mani kaunētos?
- lai būtu jātaisnojas, ka neesmu kamielis??

paldies par kūkām!!   

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #293 : 2022. gada 06. septembris, 10:19:00 »
Kāpēc lai Tevi lamātu?.. Tak vienmēr ir iespējams saviem vēlētājiem savā apgabalā katru piektdienu, kad notiek tikšanās ar viņiem paskaidrot lēmumu -kāpēc balsoji tā!  :big_hug:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #294 : 2022. gada 06. septembris, 10:26:50 »
Vai zini kādu deputātu, kuru vienbalsīgi mīlētu un nelamātu? Lamā visus, ja ne citādi, tad kaut vai kompānijas pēc - jo "visi viņi tādi!"  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #295 : 2022. gada 06. septembris, 10:29:26 »
Kāpēc lai Tevi lamātu?.. Tak vienmēr ir iespējams saviem vēlētājiem savā apgabalā katru piektdienu, kad notiek tikšanās ar viņiem paskaidrot lēmumu -kāpēc balsoji tā!  :big_hug:

Uzkritīs žurnaļugas vai drošības dienesti un cauri būs. Pamatā 3 scenāriji - a)par to, kas esi, b)par to, ko dari, c)par to, kas Tev pieder... Ilmāram R. "uzšāva" no visiem 3 "stobriem"... vēl nav atmazgājies... Aivars L. "mazgājās" padsmit gadus, pat piesēst dabūja...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #296 : 2022. gada 06. septembris, 10:40:09 »
.. aaa, sapratu.. baidies, ka vairs nav tā harizma un dāmām nepatīc :mrgr:
Tevi gremdēs, ja gribēsi savu partiju vai par premjeru, bet kamēr Tev aiz muguras Tava apgabala vēlētāji, demokrātijā esi neaizskarams.. Tāpēc jau partiju bosi negrib viena mandāta apgabalos, vieglāk kontrolēt un komandēt, kad ir savēlētas peškas no saraksta.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #297 : 2022. gada 06. septembris, 11:00:30 »
Es par daddy nebalsotu, pārāk augstprātīgs.  :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #298 : 2022. gada 06. septembris, 11:14:45 »
Es par daddy nebalsotu, pārāk augstprātīgs.  :)

a man likās, ka ar pašcieņu un principiem...
nja, ar šo vēlētāju būtu individuāli jāpastrādā, uz copi jāaizbrauc, šņabis jāiedzer  ;)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #299 : 2022. gada 06. septembris, 11:31:19 »
Ar visiem individuāli "strādāt" - nodzersies ar garantiju!  :smej: