Autors Tēma: 14 Saeimas vēlēšanas  (Lasīts 26551 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Atb: 14 Saeimas vēlēšanas
« Atbilde #465 : 2022. gada 18. septembris, 11:36:26 »
Jautājums par ID kartēm un vēlēšanām. Kā notiks uzskaite? Agrāk bija vajadzīgas pases. Tur spieda zīmogu. ID kartēs zīmogu nav kur spiest. Ja nu gadījumā reģistrē ID numuru kaut kādos sarakstos, tad 98% gadījumu neviens šos sarakstus nepēta. Tātad ar ID karti es varu apceļot Latviju? Un velēt kaut 100x?

Vrb šogad viss jau notiks digitāli, skenējot? Vrb ID jau iestrādāti kkādi čipi  :mrgr:

(pati īsti nesapratu, ko pateicu, bet, cerams, domu uztvēri ;)  )

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #466 : 2022. gada 18. septembris, 11:36:52 »
14. Saeimas vēlēšanās vēlētāju uzskaitei vēlēšanu iecirkņos tiks lietots elektronisks tiešsaistes vēlētāju reģistrs, kas padarīs ērtāku dalību vēlēšanās vēlētājiem, kuriem ir tikai ID karte. Šiem vēlētājiem vairs nebūs nepieciešama vēlētāja apliecība, kuru pirms iepriekšējām vēlēšanām bija jāizņem kādā no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajām nodaļām.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #467 : 2022. gada 18. septembris, 11:37:28 »
Vai tad kādam nav pases? Man liekas, pases ir visiem. Kaut kur teikts, ka ar ID karti jāiet vēlēt? Man tādas nemaz nav..

Toties kkur ir teikts, ka no kura tur datuma derīgas būs tikai ID, ne?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #468 : 2022. gada 18. septembris, 11:38:36 »
Neatceros, ka man jebkad bijusi kkāda vēlētāju apliecība  :scratch: :?:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #469 : 2022. gada 18. septembris, 11:40:08 »
Neatceros, ka man jebkad bijusi kkāda vēlētāju apliecība  :scratch: :?:
Tev ir tikai ID?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #470 : 2022. gada 18. septembris, 11:41:57 »
Tev ir tikai ID?

Nē, man ir tikai pase, bet runāju par visām iepriekšējām vēlēšanām - vnk ņēmu pasi un gāju pa taisno uz iecirkni, vismaz man tā liekas. Neatceros nekādu apliecību iepriekšēju izņemšanu.

Ahā, pārlasīju vēl un sapratu, ka runa tikai par ID-niekiem! Paldies!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #471 : 2022. gada 18. septembris, 11:51:43 »
Sola "elektronisko tiešsaistes režīmu", tā ka laikam pa vairākām reizēm nevarēs vis.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #472 : 2022. gada 18. septembris, 11:52:49 »
Vai tad ir tādi cilvēki, kam nav pase? Ir tikai ID?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #473 : 2022. gada 18. septembris, 11:55:46 »
Kad Latvijā atkārtoti iespieda fotoalbumu ,,Baigais gads” par NKVD slepkavībām Rīgā, visa liberastija kliedza, ka tā esot vācu propaganda. Tagad, pēkšņi, izbrīns par zvērībām Ukrainā. (A. Kiršteins)
Kiršteins ir vai nu muļķis vai kremļa ietekmes aģents...pēc muļķa gan neizskatās...   
Es jau 70.gadu beigās iepazinos ar šo grāmatu, manam draugam ģimene to bija saglabājusi no kara laika.   
Toreiz pārsteiguma nebija, jo ģimenē par to runāja, bet nenoliedzami, ka interese bija liela.   
Tagad atceros, ka tā bija nacistu izdota propagandas grāmata, kur par visām zvērībām viņu terminoloģijā bija vainīgi žīdi...skaidrs, ka grāmata tika izdota, lai motivētu turpināt žīdu šaušanu Biķerniekos, Rumbulā u.c.  ...pie Baigā gada, pirmkārt, vainīgi žīdi -komunisti....ne vārda par Molotova-Ribentropa paktu, kas uzliek atbildību arī nacistiem par Latvijas notirgošanu Staļinam, kas arī nonāca pie Baigā gada...   
Skaidrs, ka NKVD vadībā bija ebreji, bet nevar tās zvērības novelt uz visu tautu....katrā tautā ir gan šāvēji, gan upuri ...es saprotu, kas notika 1941.gadā Biķerniekos, Rumbulā....pat nezinu kā pats tajā gadā rīkotos, ja toreiz dzīvotu, jo manu ģimeni represēja un tēvs 14 gadu vecumā kļuva par bāreni - pazaudēja abus vecākus, manus vecvecākus...   taču tagad 80+ gadus pēc tiem notikumiem atcerēties to - labāk būtu paklusējis...   
Diez vai mūsu sabiedrotiem ASV tas patika....drīzāk apbēdinās, ka valdošās koalīcijas deputāts attaisno šādas grāmatas izdošanu...     
Nu, kirsteinam izlīda tas, ko daudzi saka par NA - kremļa aģenti...muļķis tak viņš nav, bet ir vēlme sabojāt mūsu attiecības ar sabiedrotajiem?

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #474 : 2022. gada 18. septembris, 11:56:29 »
Spārka, paldies. Nezināju. Man ir gan pase, gan id. Bet daudziem tikai id.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #475 : 2022. gada 18. septembris, 11:57:15 »
Cik atceros iepriekšējās vēlēšanas, ir padaudz tikai ar ID. Jo bija pēkšņa panika par tām vēlētāja apliecībām, tiem, kuri bija nosacījumu palaiduši garām.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #476 : 2022. gada 18. septembris, 11:58:58 »
Vai tad ir tādi cilvēki, kam nav pase? Ir tikai ID?

Vai tad no 2023.01.05. ID nebūs obligātas? Daudzi taisa jau laicīgi

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #477 : 2022. gada 18. septembris, 12:02:20 »
Nakat, Tevi tagad uzskatu par muļķi kopš te trīs dienas vāvuļo par barikādēm, burkāniem utt. Tā kā nemaz nelasu..  Un citur jau arī tevi nekur nelasa.. atšķirībā no Aleksandra.. Tā kā sēdi vien tagad savā kaktiņā un turpini purpināt savas muļķības.. :rofl:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #478 : 2022. gada 18. septembris, 12:03:14 »
Nakat, par 14.jūnija izsūtīšanu. Tīši vai netīši netiek pieminēts, izsūtīja ļoti daudz ebrejus. Procentuāli, šķiet, ebreju bija visvairāk. Procentuāli: izsūtītie ebreji no ebreju skaita Latvijā.
Valentīnas Freimanes ģimene. Viņi nedevās evakuācijā uz Krieviju, jo krievi lielu daļu radinieku izsūtīja, nogalināja.

Bet šis laikam neattiecas uz tēmu.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #479 : 2022. gada 18. septembris, 12:06:50 »
Te viss attiecas uz tēmu.