Autors Tēma: siltināšanās  (Lasīts 2597 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

siltināšanās
« : 2021. gada 18. oktobris, 09:22:49 »
Vienam logam stāv jau gadiem, šoruden salīmējām vēl dažiem. Efekts jūtams, jo mūsu pakešnieki veci. Cauri redzēšana mazliet ar tādu kā migliņu, bet vispārējā labuma un gāzes rēķina vārdā var pieciest

Atslēdzies reno

Atb: siltināšanās
« Atbilde #1 : 2021. gada 18. oktobris, 09:28:34 »
pamācība:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2 : 2021. gada 18. oktobris, 09:33:14 »
ir Būvniecības ABC pa 12,85 eur, lielais variants

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #3 : 2021. gada 18. oktobris, 10:03:55 »
Kā mums tiko teica seminārā, cilvēkiem pat nojausma nebija kādas būs viņu nepatikšanas no pārmērīgi blīvas ēkas :) Nāksies veidot šai blīvajā membrānā regulējamus caurumus ventilācijas organizēšanai. Un tikmēr valsts likumi iesaka neregulējamus caurumus kā padomju laikā ;) 
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4 : 2021. gada 18. oktobris, 10:37:39 »
Vienam logam stāv jau gadiem, šoruden salīmējām vēl dažiem. Efekts jūtams, jo mūsu pakešnieki veci. Cauri redzēšana mazliet ar tādu kā migliņu, bet vispārējā labuma un gāzes rēķina vārdā var pieciest

kautkādus tehniskos rādītājus var palūgt??
lai var saprast, kā loga siltumcaurlaidība mainās?, lai nav pliks placebo efekts :)  ...lai gan 1 STIKLA (kā rakstīts) loga siltumizolāciju dajebkas uzlabos.

Ja vajag 2 stiklu paketnieku siltumizolāciju uzlabot, vislabākais risinājums ir trešā rūts ārpusē.

Kā mums tiko teica seminārā, cilvēkiem pat nojausma nebija kādas būs viņu nepatikšanas no pārmērīgi blīvas ēkas :)  Nāksies veidot šai blīvajā membrānā regulējamus caurumus ventilācijas organizēšanai. Un tikmēr valsts likumi iesaka neregulējamus caurumus kā padomju laikā ;)

Normāli siltinātā mājā 80% enerģijas caur ventilāciju aiziet, līdz ar to parādās vajadzība pēc ventilācijas pārbūves ar rekuperāciju. Uz sienām, logiem var ļepīt virsū ko vien grib, bet jēga ne visai liela...
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 18. oktobris, 10:51:03 no daddy »

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2021. gada 18. oktobris, 10:54:02 »
Nu gan, it kā es tās plēves ražotu :mrgr:

Uz loga stikla aukstā laikā neveidojas kondensāts, kā jau teicu, mums logi sen likti un tāda lieta ziemā bija
Gaisa spilvens starp stiklu un plēvi. Ziemā, ja pietuvini roku stiklam, jūt aukstumu (ja vien nav apsildāmie stikli :mrgr: ) Plēve ir normālā temp.

Ja ir jauni, n-kameru logi, tad, protams, bez tā var iztikt.
Netiek aizlīmēta visa loga aila, ja ir zem loga vēdināšanas reste, tā joprojām var darboties. Tāpat var logus atvērt un vēdināt, cik grib

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #6 : 2021. gada 18. oktobris, 11:03:37 »
Uz sienām, logiem var ļepīt virsū ko vien grib, bet jēga ne visai liela...
Nepiekritīšu, ja par daudzz saļepīts ar ventilāciju var pieregulēt kā vajag , bet ko darīsi ja par dauz "vēdinās" dēļ šķirbām :D
Bez tam stikls ir gaisa necaurlaidīgs tik un tā, kāpēc gan tam nepalielināt siltumpretestību ?
Atceros, reiz spēlējos ar termokameru, visām apdzīvotajām butkām logi "spīdēja"

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2021. gada 18. oktobris, 11:11:39 »
Nu gan, it kā es tās plēves ražotu :mrgr:

Uz loga stikla aukstā laikā neveidojas kondensāts, kā jau teicu, mums logi sen likti un tāda lieta ziemā bija
Gaisa spilvens starp stiklu un plēvi. Ziemā, ja pietuvini roku stiklam, jūt aukstumu (ja vien nav apsildāmie stikli :mrgr: ) Plēve ir normālā temp.

Ja ir jauni, n-kameru logi, tad, protams, bez tā var iztikt.
Netiek aizlīmēta visa loga aila, ja ir zem loga vēdināšanas reste, tā joprojām var darboties. Tāpat var logus atvērt un vēdināt, cik grib

Es neko, tikai pajautāju. :) Aizdomīgi, ka ražotājs arī nekādus cipariņus nedod...

Man arī veci pakešnieki (20 gadi)... ja uz pakešniekiem veidojas kondensāts, tā ir pirmā pazīme par sliktu ventilāciju (paaugstinātu gaisa mitrumu) :)  teiksim guļamistabā ir kondensāts, viesistabā nav --> nevis logi jāaplīmē, bet guļamistaba jāvēdina :)

uz 1 stikla (auto logs piemēram), protams, ka kondensāts veidosies stipri straujāk....

Atceros, reiz spēlējos ar termokameru, visām apdzīvotajām butkām logi "spīdēja"

Loģiski, logiem siltumvadītspēja 3-5x lielāka nekā sienām... ja vēl vējš pa šķirbām zēģelē, tad vispār...
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 18. oktobris, 11:18:02 no daddy »

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2021. gada 18. oktobris, 12:05:36 »
Vienvārdsakot, ziemā noder, mums bišķi tāds Nif-nif namiņš, logu daudz un siltinājums nekāds dižais nav. Un vispār 2 cilvēkiem par lielu

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #9 : 2021. gada 18. oktobris, 14:03:52 »
Un vispār 2 cilvēkiem par lielu
Vajag biezi siltināt no iekšas - paliks mazāk vietas, kā reizi 2 cilvēkiem  :rofl:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2021. gada 18. oktobris, 14:17:16 »
Vajag biezi siltināt no iekšas - paliks mazāk vietas, kā reizi 2 cilvēkiem  :rofl:

mums tā arī bija Rīgas dzīvoklī - pēc ārsienas siltiņāšanas no iekšpuses + taisnošanas, vajadzēja vienai gultai 5cm nozāģēt, citādi nelīda iekšā...

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2022. gada 29. janvāris, 09:28:45 »
https://www.delfi.lv/bizness/latvija2030/daina-paula-andrejs-semjonovs-energoefektivitate-ekas.d?id=53999084

Pārlaidu acis, mums tie rādītāji kopumā slikti. Visvairāk pārsteidza, ka Latvijā ap 24 % dzīvojamā fonda netiek izmantoti  -vasarnīcas tikai sezonāli, pamestas vai vnk grausti

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #12 : 2022. gada 29. janvāris, 09:57:49 »
Vienvārdsakot, ziemā noder, mums bišķi tāds Nif-nif namiņš, logu daudz un siltinājums nekāds dižais nav. Un vispār 2 cilvēkiem par lielu

Iesaku vasarā paņemt atpūtniekus😊 Mani😊

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #13 : 2022. gada 29. janvāris, 10:07:01 »

Un es varētu telti uzcelt  :mrgr:

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #14 : 2022. gada 29. janvāris, 10:56:39 »

Normàli samaksāšu, dzīvošu pati par sevi, visu dienu pie jūras. Vajadzētu slotu kambari, kur gulēt un wc. Nomazgāties varētu jūrā. Ēst meklēšu ārpus. Nepīpēju, nedzeru, mūziku skaļi neklausos, vīrieši neinteresē.
Jūlijs visideàlāk  :rofl: :clap:
Zinu, ka atteiks...a ko - var taču pamēģināt  :?: