Autors Tēma: Artura Rudava pārdomas  (Lasīts 2181 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies LVSNor

Artura Rudava pārdomas
« : 2021. gada 19. oktobris, 20:23:04 »
Arturs Rudavs "Prāta patogēns"
https://vimeo.com/633609824?fbclid=IwAR0JK2XMn-7CNv4cQANw9_DuIVotP2fOg8Z84qNDUSoDWbcRgfYtbvmjGmw

Es nepaspēju noklausīties līdz galam, bet šīs ir ļoti interesants viedoklis, tā ka nolikšu pagaidām šeit ;)   
Varbūt jūs ar gribat ko piebilst? ;)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Krimsons

Atb: Artura Rudava pārdomas
« Atbilde #1 : 2021. gada 19. oktobris, 21:05:52 »
Noskatījos, man ļoti patika.

Ārkārtīgi augsti profesionāls idejas un domas pasniegšanas veids.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2021. gada 19. oktobris, 22:16:24 »
Man gluži otrādi - likās neprofesionāli.

Traki raibi informācijas iebāšanas veidi - ar varīti pa visiem caurumiem - vizuāls ar bildi, kur fons nepārtraukti mainās, vizuāls, kur informāciju pasniedzošais tēls nepārtraukti pārvietojas un maina pozas, vizuāls ar tekstu, audiāls ar tekstu, audiāls ar mūziku fonā, audiāls svešvalodā. Un viss vienlaicīgi.
Bez atsaucēm.

Man par raibu, haotisku un par daudz, neizturēju ilgāk par 10 minūtēm, jo info pasniegšanas stilu daudzuma pārspīlētība liedz uztvert saturu, vismaz man

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #3 : 2021. gada 19. oktobris, 22:23:11 »
Precīzi, Minne. Es pat tik ilgi neizturēju.

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #4 : 2021. gada 19. oktobris, 22:29:44 »
Te jāņem vērā, ka viņš ir no  Latvijas Mākslas akadēmijas:) Proti, viņš ar to uztver no emocionālā viedokļa.
Un pats galvenais, katram stāstam ir stāsta mērķis ;)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2021. gada 19. oktobris, 22:32:34 »
Un pats galvenais, katram stāstam ir stāsta mērķis ;)

Šajā gadījumā reizē ar ūdeni no vannītes tika izliets aŗī bērns

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #6 : 2021. gada 19. oktobris, 22:34:50 »
Man gluži otrādi - likās neprofesionāli.

Traki raibi informācijas iebāšanas veidi - ar varīti pa visiem caurumiem - vizuāls ar bildi, kur fons nepārtraukti mainās, vizuāls, kur informāciju pasniedzošais tēls nepārtraukti pārvietojas un maina pozas, vizuāls ar tekstu, audiāls ar tekstu, audiāls ar mūziku fonā, audiāls svešvalodā. Un viss vienlaicīgi.
Bez atsaucēm.

Man par raibu, haotisku un par daudz, neizturēju ilgāk par 10 minūtēm, jo info pasniegšanas stilu daudzuma pārspīlētība liedz uztvert saturu, vismaz man
Bet Minne tas tak ir "viena cilvēka orķestris" - visu šo klipu uztaisīja viens cilvēks ;) Kādu profesionālismu tur var gribēt?  No otras puses, doma ir skaidra (kaut ar viena cilvēka doma), un es viņu novērtētu kā ļoti izcilu tupinājumu "vai viegli būt jaunam" 21.gs. sākuma sižetu ;)
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 19. oktobris, 22:44:07 no SNor »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2021. gada 19. oktobris, 22:43:43 »
Par profesionālismu runāju tikai saistībā ar Krimsona repliku.

Skaidrs, autors vrb mākslinieks un viņa izpausmes veids ir tāds, bet mani tas neuzrunā (lasīt augstāk). Ok, ja runa ir par mākslu, bet, tā kā viņš mēģināja iztirzāt kkādu ideju, problēmu, tad, manuprāt, neveiksmīgi

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #8 : 2021. gada 19. oktobris, 23:17:22 »
Šajā gadījumā reizē ar ūdeni no vannītes tika izliets arī bērns

Zin es ar aizdomājos par to "bērnu", un man personīgi šķiet, ka gatavojot šo video materiālu, vispār "bērns" nebija ieplānots. ;) Proti, viņš gana spēcīgi un pamatoti (kā teica Krimsons - profesionāli) vērsās pret trim novirzieniem, kas manāmi viņam nepatika (ala telos.lv). Bet latviskā garā, nekas pozitīvs (proti, "bērns") netika piedāvāts.   

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2021. gada 19. oktobris, 23:30:43 »
Ar "bērnu" es šeit apzīmēju domas skaidrību vai nesamudrītu tās pasniegšanas stilu - visā tajā raibumā galvenā idejas līnija, video pamatojums, man pazuda

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #10 : 2021. gada 20. oktobris, 00:06:58 »
Varbūt pie vainas ir video ilgums 38 minūtes tomēr nogurdina, un 3 tēmas vienā, bez atkāpēm? 

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2021. gada 21. oktobris, 06:19:56 »
Beidzot noskatījos, nē, patiesībā nenoskatījos, jo izslēdzu pēc kādas trešdaļas, nespēdama izturēt šito raibo kakafoniju. Tāds "mākslinieciskais" pasniegšanas veids nav priekš manis  :mrgr:
Bet, ja autors ar to gribēja sacīt, ka pasaule - Rietumu pasaule - jūk prātā, tad tur es viņam pilnīgi piekrītu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2021. gada 21. oktobris, 10:49:28 »
Nop. 2 minūtes. Nepanesu video formātu. Izlasīt to pašu varētu max 3 minūtēs. Piekrītu, ka par raibu. No mana skatpunkta izskatās, ka vizuālais raustīgums ir pašmērķis, kas nepasvītro un neizceļ teikto domu, bet sarausta. Žēl, doma varētu būt pat interesanta.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2021. gada 21. oktobris, 12:08:53 »
Es arī tādus video nepanesu, bet šo pa gabaliem skatījos (piedod, Snorr, ka sākumā uzreiz nozākāju)
Galu galā, domāts jauniešiem, kas pieraduši pie tāda gabalainuma, daudzi nemaz citādāk nespēj. Arī tēmas un problēmas , man, piem., bija zināmas, bet cilvēkiem, kas tā īpaši nekam neseko, varētu būt pat šokējoši. It īpaši tādā koncentrācijā

Skaidrs, ka varētu noīsināt un sakārtot, bet kā jau teicu, nav jau mūsu vecuma grupai domāts

Atslēdzies Minne

« Atbilde #14 : 2021. gada 21. oktobris, 12:15:21 »
Pat neuztvēru, ka tas domāts jauniešu auditorijai  :scratch: