Autors Tēma: Bohēma  (Lasīts 1462 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Atb: Bohēma
« Atbilde #15 : 2021. gada 24. oktobris, 14:24:07 »
Es tieši to gribēju teikt, jūs laikam kojās neesat dzīvojuši.. Tas viss arī var būt bez dzeršanas.. kāds nāk, kāds iet, nemitīgas sarunas - fizofiskas pārdomas, dzīves eksistenciālās problēmas, notikumi visapkārt - visdīvainākie, neparastākie, problēmu risinājumi, trakas idejas, vārdu sakot, mūžīgie svētki. Jā, arī alkohols tiem, kam vajag, kam nevajag, visu to pašu var arī skaidrā..

Un tas viss paspilgtinās sesiju periodos, jo nav jāiet uz lekcijām, bet eksāmena nolikšana jānosvin vai tieši otrādi - jāaizdzer bēdas sakarā ar izgāšanos.. un citi nāk palīgā..  :rofl:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #16 : 2021. gada 24. oktobris, 14:27:07 »
Vienīgā atšķirība tai atainotajai mākslinieku bohēmai no studijām mākslinieciskās un citās fakultātēs - nav jāiet uz lekcijām un jādara obligātie darbi. :D Un par kojām neuzņem augsti intelektuālas filmas.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #17 : 2021. gada 24. oktobris, 14:33:00 »
Trix, ir baigi labā filma par studentiem, aizmirsu nosaukumu.. viņiem gan ne kojas, bet dzīvoklis, kur no dažādām valstīm studenti īrē pa istabiņai. Notikumi risininās Barselonā, ja nemaldos, sen to filmu redzēju. Bet nu studentu dzīve līdzīga visur, tikai viss tādā koncentrētā veidā..

Atslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2021. gada 24. oktobris, 14:37:39 »
Pie Bohēmas pieder un par savējiem tiek turēti īstie mākslinieki, kam jau kāds vārds un svars vai atpazīstamība. Koju tusiņi nav bohēma, lai arī sarunas varbūt tādas pašas. Man liekas, ka bohēmu veido kaut kāds pamata kodols "Saule", kuram tuvāk vai tālāk riņķo gan sajūsmināti studentiņi, gan mecenāti, kurus izmanto

Bet tas tiesa -rīdzinieki un kojenieki kaut kā nesajaucās, tur gāja īstas drāmas

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #19 : 2021. gada 24. oktobris, 14:40:39 »
Neesmu kopmītnēs dzīvojusi, bet bohēma bija. Pārsvarā dzejnieki, mūziķi.
es vrb pat zinu to koka namiņu. Kurš nu jau ir nojaukts

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2021. gada 24. oktobris, 14:45:56 »
Koju "bohēma" lai cik aizraujoša, tomēr atšķiras no jau daudzmaz nobriedušu un jau sabiedrībā zināmu statusu ieņemošu personību bohēmas. Kā dekoratīvos elementus tā gan neizslēdz arī kādu studentu klātbūtni, bet nu tomēr tie ir nobriedušāki prāti. :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #21 : 2021. gada 24. oktobris, 14:49:49 »
Tas koju laiks saskan ar laiku, kad jauni cilvēki "meklē sevi". Tad nu tajā laikā ir bijis tik daudz intelektuālu, filozofisku sarunu kā nekad vairs dzīvē.. Pie tam tad tiek noskatītas visas filmas, teātra izrādes, lasītas grāmatas kā nekad..
Un ir "saules" arī, ap kuriem riņķo. Kā arī nejauši sanāk saskarties ar lielām personībām - gan pasniedzējiem, gan rakstniekiem, māksliniekiem utt.. Un tagad jau mani koju biedri ir tās sabiedrībā pazīstamās personības..

Atslēdzies tuk

« Atbilde #22 : 2021. gada 24. oktobris, 15:13:57 »
Tas drīzāk piederas pie normālas studentu dzīves, uzdzīvi ieskaitot. Bohēma tomēr ir kas cits.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #23 : 2021. gada 24. oktobris, 15:36:30 »
Students no studenta atšķiras. Mākslinieciskās ievirzes fakultātēs ar lielu konkursu kontingents bija krietni atšķirīgāks par fakultāti, kur knapi grupa savākta, ņemot katru, kas iet garām. Tad tā arī ir, ka vieni runā par Nīči un Rembrantu, otri par Anniņu, kam patīk iedzert un ne tikai.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2021. gada 24. oktobris, 16:39:51 »
Nav runa par to, ka students no studenta atšķirs. Ja salīdzināsi studiju gadu "bohēmu" ar bohēmu daudzmaz nobriedušā vecumā, atšķirību jutīsi. Tas vairāk ir dzīvesveids, kā jau šeit minēja.

Atslēdzies dip

« Atbilde #25 : 2021. gada 24. oktobris, 19:07:53 »
Nevaru spriest, neesmu bijusi. Bet šķiet, ka pliki studenti tomēr nez vai pavilks līdz bohēmai. Bohēma ir nopietnāk.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #26 : 2021. gada 17. novembris, 02:38:29 »
Ja nu kāds vēl nav redzējis