Autors Tēma: ... mobilizācijas izsludināšanai mediķiem  (Lasīts 1790 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies LVSNor

... mobilizācijas izsludināšanai mediķiem
« : 2021. gada 26. oktobris, 21:23:51 »
Citāts

Veselības ministrija (VM) šonedēļ plāno valdībai iesniegt pieprasījumu mobilizācijas izsludināšanai, un to varētu izsludināt 2. novembrī. Par to otrdien valdības sēdē paziņoja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Katastrofu medicīnas centra vadītāja Dita Heiberga. Viņa pastāstīja, ka tiek strādāts kopā ar Aizsardzības ministriju, lai plānotu un sagatavotu militārās un civilās aizsardzības pasākumus valsts apdraudējuma novēršanai vai tā seku likvidācijai.
Heiberga pastāstīja, ka 29. oktobrī plāno valdībā iesniegt mobilizācijas pieprasījumu. Tiks apzināta un iesniegta informācija par ārstniecības personām, kurām ir izsniedzami mobilizācijas pieprasījumi. Nākamnedēļ savukārt tiktu lemts par mobilizācijas izsludināšanu. Tā būtu daļēja vai vietēja mobilizācija. Resursu/cilvēkresursu mobilizācija būtu spēkā uz ārkārtējās situācijas laiku, kas paredzēta līdz 11. janvārim. Tiks arī izveidots štābs koordinācijai, kurā būs pārstāvji no Veselības ministrijas padotības iestādēm, klīniskajām universitātes slimnīcām, Aizsardzības ministrijas un Tieslietu ministrijas. Štābs apkopos slimnīcu pieprasījumus un izsniegs pavēstes.
Un diez ko tādi "mobilizēti" (ārestēti) mediķi darīs ... vāks līķus no ielām, sniegs Paliatīvo aprūpi, potēs un savādāk spīdzinās nevakcinētos ... es kaut kā biju domājis, ka Latvija ir civilizēta valsts, kur ir kaut kādas brīvības garantētas ;) Šī ir viena no idiotiskākajām idejām, es dakteru vietā ņemtu kājas par pleciem uz portugāli :)

"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Broņa

Atb: ... mobilizācijas izsludināšanai mediķiem
« Atbilde #1 : 2021. gada 26. oktobris, 21:25:58 »
Izvāc šo ņirgāšanos, jo vienkārši pretīgi..

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2021. gada 26. oktobris, 21:37:51 »
Mediķi ir karaklausībai pakļauti un var tikt mobilizēti gluži tāpat kā rezerves karavīri. Tā nav ne nebrīvība, ne necivilizētība.

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #3 : 2021. gada 26. oktobris, 22:19:55 »
Obligātais dienesta jau nav vairāk par 10 gadiem ;) Acīmredzot beigušies rezidenti, agrāk tos izmantoja ... ;)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2021. gada 26. oktobris, 22:38:28 »
Mediķi ir karaklausībai pakļauti un var tikt mobilizēti gluži tāpat kā rezerves karavīri. Tā nav ne nebrīvība, ne necivilizētība.

Tas nozīmē, ka arī par maksu pie ārsta netiksi ja nu kas.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #5 : 2021. gada 26. oktobris, 22:48:54 »
Man šķiet, ka ārsti vienmēr bijuši pakļauti karaklausībai, mammai bija leitnanta pakāpe, apliecībā bija kaut kas pierakstīts par medicīnu,  armijā dienējusi nebija.
Domāju, ka tā ir visās valstīs.
Portugāle neglābsCat smiley

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #6 : 2021. gada 27. oktobris, 00:17:35 »
Citāts
Iveta Kažoka @IvetaKazoka
· 24m
Replying to
@KPitkevica
Jā, un tā ir pamatproblēma visā šajā stāstā - tikai dažas dienas iepriekš valdības komunikācija bija par to, ka būs slimnīcu pārslodzes, bet "kaut kā", piesaistot ārzemju palīdzību, tas tiks atrisināts. Mobilizācija ir pilnīgi jauna tēma: saprotu mediķu dusmas.

Nu tagad ir labs jautājums, cik laba bijusi valdības komunikācija ar koalīciju, jo šo murgu var apturēt tikai ministra maiņa, bet PAR jau vairs nav sakarīgu kandidātu ;)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2021. gada 27. oktobris, 07:43:39 »
Maini tagad ministru vai nemaini, no tā, kas, hospitalizāciju skaits samazināsies un psc medicīnā izbeigsies?  (Nē, varbūt samazinātos arī, ja pārtrauktu uzspiest vakcināciju epidēmijas laikā,  bet priekš tā nevienam nebūs "politiskās gribas").  Šībrīža mediķu trūkumam tūlītējs risinājums būs vajadzīgs tik un tā, un tam risinājumi ir tikai divi - piesaistīt ārvalstniekus un maksāt viņiem n-reiz lielākas summas kā savējiem vai mobilizēt vietējos. Grozies kā gribi, aste kā pakaļā, tā pakaļā.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2021. gada 27. oktobris, 07:48:45 »
Sacerējies, kvadra uz dārgajiem mediķiem! Ar a-eiropiešiem izvilks pa lēto

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2021. gada 27. oktobris, 08:34:34 »
Kamēr apmācīs tos mobilizētos, saorganizēs kursus, skat, jau pavasaris būs klāt, spriežot pēc līdzšinējiem rosīšanās tempiem...

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2021. gada 27. oktobris, 08:41:44 »
Visi tie pasākumi vairāk pēc histērisku brainstormu rezultātiem šķiet, nevis sistēmiska plāna, kam bija jābūt jau vasarā. Pārbīlis totāls, un tagad viss uz mums pašiem, cik pratīsim sevi sargāt

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2021. gada 27. oktobris, 08:48:51 »
Tā Pianista ķeršanās pie pašam senioru apzvanīšanas man atsauca atmiņā omes reiz man teikto - nemāki vadīt, jādara pašai!  :mrgr:  Bet nu tūtē viss ir. Gribētu redzēt to, kurš tagad parakstītos kļūt par ministru...

Atslēdzies true detective

« Atbilde #12 : 2021. gada 27. oktobris, 10:35:06 »
šāds mobilizācijas pieprasījums tika izskatīts arī FI pirmajā kovida pavasarī, viss tam bija sagatavots, un pie vajadzības tas tiktu izsludināts.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2021. gada 27. oktobris, 13:02:13 »
Nupat viss atgādina histērisku, drudžainu ķeršanos pie jebkura salmiņa, bet vēlreiz atsaukšos pati uz savu rakstīto par jautro sienāzi, kas notrallinājis vasaru (lasi-vismaz šīs valdības iesaukumu, ja ne vairāk).
Jā, un arī mani traki interesē, kur palikuši attiecīgie miljardi.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #14 : 2021. gada 27. oktobris, 13:51:10 »
A kāpēc netrallināt? Pēc jūsu teorijas tak nebija jāpievērš uzmanību pilnīgi nekaitīgajam vīrusam, nav tak mirstamā kaite (citāts). Ja būtu jau no septembra likuši ierobežojumus un lokdaunu, tad tak valdība histēriķi un idioti.. Un obligāts vakcinēšanās sertifikāts, piemēram, no 1. oktobra, vispār nelieši, cilvēktiesību pārkāpums.