Autors Tēma: Vēl viens konkurss bez balvām  (Lasīts 18528 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Atb: Vēl viens konkurss bez balvām
« Atbilde #60 : 2022. gada 23. augusts, 07:13:03 »
Gan jau domāta bija mūsu ēra, ne gadsimts, XX vai XXI, vienalga  :mrgr:
Jā, ēra, protams :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #61 : 2022. gada 21. septembris, 08:15:23 »

:tea: :tea: :tea: :tea: :tea:

Izlasīju anekdoti:

"Mana draudzene izbrīnīta stāstīja: "Iedomājies! Manā klasē, izrādās, visi ir dzimuši Pērtiķa gadā. Kāda pilnīgi neiespējama sakritība!"
Nobrīnījos, kā viņa vispār ir pabeigusi skolu ar tik maz smadzenēm."

Secināju, ka ne pārāk cerebrāli attīstīts ir anekdotes autors.
Kāpēc?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #62 : 2022. gada 21. septembris, 08:38:58 »
Ja runa par klasi ir tagadnē, tad neko viņa vēl nav pabeigusi

Atslēdzies Trix

« Atbilde #63 : 2022. gada 21. septembris, 08:47:51 »
Ja runa par klasi ir tagadnē, tad neko viņa vēl nav pabeigusi

Pieņemsim, dažus gadus pēc skolas beigšanas viņa komentē iekš "klase.lv" vai "odnoklasniki.ru". Arī pēc beigšanas tā ir viņas klase, jo citas nav bijis. Varbūt precizitātei vajadzēja rakstīt "klasesbiedri", bet tas nav būtiski, ne tur ir sāls.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #64 : 2022. gada 21. septembris, 08:50:52 »
Varbūt doma, ka pērtiķiem maz smadzeņu?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #65 : 2022. gada 21. septembris, 08:54:13 »
Var būt jebkurš gads, kaķa, zirga vai čūskas. Nav būtiski, kurš dzīvnieks, tas ir vienkārši ķīniešu horoskops. Tikpat labi varētu būt traktora vai grāmatas gads, ja tāds būtu..

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #66 : 2022. gada 21. septembris, 08:59:38 »
Klasē var nebūt 1 gada pārstāvji. Citas dīvainības neredzu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #67 : 2022. gada 21. septembris, 09:05:12 »
Klasē var nebūt 1 gada pārstāvji. Citas dīvainības neredzu.

Silts.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #68 : 2022. gada 21. septembris, 09:19:32 »
Tie ķīniešu vai kādi tur gadi nesākas ar 1. janvāri. Klases formē sākot no kāda oktobra iepriekšējā gadā līdz oktobrim nākošajā, vismaz agrāk tā bija. Partāv ap 4-5 mēnešu nobīde no tā pērtiķa gada. Bet attiecībā uz neiedomājamo sakritību - ir iespējams, ka tā tiešām ir sakritība, ka klasē neviens nav gadījies dzimušais no oktobra līdz februārim un visi ir tikai pērtiķa gada cilvēki. Tad jau stāstītāja nesanāk stulba..

Atslēdzies Trix

« Atbilde #69 : 2022. gada 21. septembris, 09:40:10 »
Vienā klasē ir bērni, kuriem, skolu uzsākot, ir pilni 7 gadi, tātad viņi ir dzimuši no iepriekšējā gada 01.09. līdz šī gada 31.08. Pēc ķīniešu horoskopa gads mainās aptuveni 07.02., kas nesakrīt ar gada periodu skolas sākšanas vecumam. Tātad jebkurā klasē ir bērni, kuri ir dzimuši līdz februārim, un kuri ir dzimuši februārī, martā, aprīlī utt., sekojoši – divas ķīniešu horoskopa zīmes. Ļoti šaubos, ka (vismaz mums pazīstamās skolu sistēmās) paralēlklasēs bērnus dala pa mēnešiem.

Var būt izņēmumi, kad klasē ir kāds, kurš ir sācis gadu agrāk vai vēlāk, tātad vēl trešā zīme, bet situācija, ka vienā klasē ir bērni, kas dzimuši no februāra līdz janvāra beigām, ir ļoti mazvarbūtīga. Ja minētā paziņa šādu klasi ir atklājusi, tā patiešām ir ļoti reta sagadīšanās un izbrīna vērta, bet anekdotes autors par neizbēgamo divu zīmju esamību vienā klasē nav aizdomājies pats.

Bobim cepums.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #70 : 2022. gada 21. septembris, 12:27:04 »
Ja nelielas lauku skoliņas klase, teorētiski var arī sagadīties.
Un nē, skolu nesāk bērni, kam obligāti pilni 7

Es laikam arī neattīstīta vai īsti nesapratu, kur beidzas anekdote un kur anekd.autora teksts, bet nekur neatradu, ka autors saka kko pretēju Trix un Bobam :?:
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 21. septembris, 12:34:28 no Minne »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #71 : 2022. gada 21. septembris, 12:47:44 »
Es taču rakstīju, ka teorētiski šāda iespēja ir, un tas tiešām būtu ievērīgas cienīgs fakts.

IMHO pēc varbūtību teorijas mazā lauku skoliņā šāda iespēja ir mazāka, nekā lielā skolā ar daudz paralēlklasēm, kur kāds izdomājis sadalīt bērnus pēc vecuma.

Pirms 5 gadiem bērns, kuram 1. septembrī vēl bija 6 gadi, skaitījās rindā aiz septiņgadniekiem. Precīzu pašreizējo likumu nemeklēšu, klasē jaunāku bērnu nav (citās man zināmajās arī ne – cik tas ir pēc likuma, cik pēc vecāku vēlmes, nezinu).

Arī vecuma amplitūda 1.01.–31.12. nepārklājas ar ķīniešiem un dod otru zīmi klasē.
Turklāt plašāka vecuma amplitūda iespēju būt vienai ķīniešu horoskopa zīmei samazina.

Anekdote ir pēdiņās. Kā vēl atdalīt?
Autors apsmej cilvēku, kurš brīnās, ka vienā klasē ir vienas horoskopa zīmes pārstāvji, autors uzskata, ka tas ir pats par sevi saprotams, taču tā nav.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #72 : 2022. gada 21. septembris, 13:11:29 »
Anekdote ir pēdiņās. Kā vēl atdalīt?
Autors apsmej cilvēku, kurš brīnās, ka vienā klasē ir vienas horoskopa zīmes pārstāvji, autors uzskata, ka tas ir pats par sevi saprotams, taču tā nav.

Es autora repliku uztvēru kā pasmiešanos par draudzeni, tipa, kā par neiespējamu varbūtību. Draudzene fleitē vai kko jauc.

Ārprats, cik mums visiem atšķirīga smadzene  :clap: :rofl:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #73 : 2022. gada 12. oktobris, 09:03:03 »
 :tea: :tea: :tea: :tea: :tea:

Uz lapas sēdēja 3 vardītes. Viena vardīte izlēma ielēkt ūdenī. Cik vardīšu palika uz lapas?

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #74 : 2022. gada 12. oktobris, 09:11:31 »
Es teiktu, ka divas. BET! Tas, ka izlēma, nenozīmē, ka ielēca. Varbūt pa kluso ielēca tās citas.