Autors Tēma: Vēl viens konkurss bez balvām  (Lasīts 18778 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Vēl viens konkurss bez balvām
« Atbilde #255 : 2024. gada 28. oktobris, 09:12:38 »
Man ir nesen uzdāvināts šitāds. Viss no finiera. Uzlūkoju kā suvenīru, praktiski neesmu lietojusi. Arī  ierobežotā saraksta dēļ lielas jēgas no tā nebūtu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #256 : 2024. gada 28. oktobris, 09:41:54 »
Jā īpatnēji, ka no pastas veidiem vien macaroni un vermicelli...  :?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #257 : 2024. gada 28. oktobris, 09:57:27 »
Mūsu paziņai vācu kundzei virtuvē pie durvīm karājās tāds kā plakāts, kur pārbīdīja zīmi, ja kāds produkts jāpērk. Ne tuvu, tik sarežģīts, kā šis -kādi 20 produkti.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #258 : 2024. gada 28. oktobris, 10:32:55 »
Kvadrai tiešām suvenīrs.
Jēga ir no vismaz tāda saraksta ar 130+ lietām no iepriekšējās lapas. Un arī tad visādas lietas neietilpst, tik un tā jāpieraksta.
Tiesa, pirms 100+ gadiem, iespējams, iepirkumi bija vienveidīgāki, – pēkšņi neievajadzējās līmes zīmuli, zaļu dziju un sutašas diegus skolai uz rītdienu, – pietika ar standarta komplektu. Tad jā, ērti. Virtuvē stāv, ja kaut kas sāk trūkt, ieklikļšini ko vajag, lai stāv saraksts līdz nākamajam veikala apmeklējumam.
(Es uz lapiņas rakstu.)
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #259 : 2024. gada 28. oktobris, 11:18:58 »
Jā, no veikalu piedāvājuma atkarīgs. Ja tā padomā, tad padomjlaika veikalu sortimentam arī ar manējo pietiktu ar uzviju - piens, maize, eļļa un tas, kas būs veikalā šoreiz "izmests"  ;)

Atslēdzies reno

« Atbilde #260 : 2024. gada 28. oktobris, 11:37:39 »
Patiešām, padomjlaikā rakstīt sarakstā (man arī iepirkumi uz lapiņas) siers tāds un desa šitāda, krējums no šīs firmas, bet sviests -tas, kuram atlaide :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #261 : 2024. gada 28. oktobris, 11:45:52 »
Nu nu.... Tu tiešām savā pirkumu sarakstā tik smalki raksti "Vienīgās atzīstamās firmas siers" un "ideālā dārgā desa", norādot īpašu šķirni?

Es gan pierakstu "Siers, piens, maize" un veikalā skatos, kura šķirne labāk patīk garšas un cenas ziņā.
Starp citu, tieši tāpat kā indīgajos padomju laikos – "siers, piens, maize", un veikalā skatos, kāds ir.

Bet tagad uz lapiņas parādās arī "darba cimdi, vaniļas cukurs, CR32 baterijas, izolācijas lenta, 50 mm kanaliz.līkums 87°, šķēres, nazis, burku vāciņi parastie, armētā līmlenta, hermētiķis, silikona pistole" utml. jaukumi, kas pārsniedz padlaika pieejamo sortimentu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #262 : 2024. gada 28. oktobris, 12:43:19 »
Jūs atmiņu nemaz netrenējat, ka jau tagad ar lapiņām... ko tad vēl pēc dažiem gadiem, būs ar lapiņām jāaplīmē jau paši produkti...  :?:
Man saraksts vienīgi ja kādas viesības vai pasākums un jāiepērk kas specifisks un daudzumdaudzie pirkumi. Ikdienā vēl atceros ko vajag...

Atslēdzies reno

« Atbilde #263 : 2024. gada 28. oktobris, 13:24:14 »
man lapiņā var būt Tas siers un Šī gaļa

Atslēdzies Minne

« Atbilde #264 : 2024. gada 28. oktobris, 15:28:35 »
Jūs atmiņu nemaz netrenējat, ka jau tagad ar lapiņām... ko tad vēl pēc dažiem gadiem, būs ar lapiņām jāaplīmē jau paši produkti...  :?:

Šad tad pierakstu uz lapiņas, bet tad to visbiežāk aizmirstu vai nu mājās, vai vispār izvilkt no ķeseles  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #265 : 2024. gada 28. oktobris, 15:41:05 »
Ja kaut kur taisos, vai vajag daudz lietu, tad taisu sarakstu. Bāzes lietas nopērkās tāpat... 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #266 : 2024. gada 28. oktobris, 15:41:49 »
Nemaz nesmej Minne, man draudzene tāda rakstniece, mums ap 30 gadiem bija, iepērkamies Stokmanī, izstāvam rindu pie kases, druška atver maku - oi, man taču saraksts bija makā...  :smej: ko nu vairs...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #267 : 2024. gada 28. oktobris, 16:12:36 »
Nē, netrenēju atmiņu. Man stāv krājumi daudzām lietām, jo veikals nav pa rokai. Un ja beidzas pulkstenis, bateriju paņem no krājumiem, nevis teš uz veikalu pēc vienas baterijas. Taču krājumi ir jāpapildina kādā no nākamajiem braucieniem. Atcerēties VISUS sīkumus, kas MĀJĀ ir jāpapildina – nu, piedodiet... :D

Atslēdzies Camma

« Atbilde #268 : 2024. gada 28. oktobris, 18:39:17 »
Jā, ja tuvākais veikals 10 km, tad rakstīsi sarakstu kā mīļais. Pie tam, tajā tuvajā veikalā nebūs specifiskās kaķpaikas vai cūku stilbu.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #269 : 2024. gada 28. oktobris, 19:59:27 »
Es sarakstu taisu vienīgi pirms kādiem atbildīgiem pasākumiem, kam kārtīgi jāsagatavojas un neko nevar aizmirst. Nu piemēram, laivu braucienam. Jo upmalas krūmos fig atradīsi, ar ko trūkstošo lietu aizvietot. Ikdienā paļaujos uz "gan jau atcerēšos". Sanāk visādi. Gadās, ka iznāku ar pilnu maisiņu, bet aizmirsusi to vienu lietu, pēc kuras sākotnēji nācu  :mrgr: Nu ko, aizmirsīšu šodien, paņemšu citreiz. Esmu uz riteņiem, veikalu pa ceļam vai cik. Protams, ja līdz veikalam būtu labi tālu un speciāli jābrauc, attiektos pret sagādi atbildīgāk, a tā, ko tur iespringt.