Autors Tēma: Cementējošās kaķu smiltis – utilizācija.  (Lasīts 2334 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Cementējošās kaķu smiltis – utilizācija.
« : 2021. gada 05. novembris, 16:03:26 »
Internetā informācija pretrunīga - vienā lapā - nedrīkst mest kompostā, jāmet pie sadzīves atkritumiem, otrā - var mest kompostā. Kurš zina, kā ir?

10 gadus bēdu nezināju, jo kaķis staigāja ārā, kaut kur noraka, pat nezinu, kur. Kastītē labi, ja 1x gadā iekāpa (1 maiss smilšu pa 10 gadiem neizlietojās). Kur liku, kad bija mazs un ārā negāja, neatceros. Tagad vasarā sačakarēja kāju un sāka ārā neiet, līdz ar to šmuci sāka likt kastītē. Tagad iet arī ārā, bet joprojām čupiņas un peļķītes liek iekšā. A man ceturtdaļa konteinera pa 2 nedēļām pievācas. Labi, mazliet pārspīlēju, bet daudz. Kaķis nav sīks, ēd un izvada pietiekami daudz. Piegriezās tas apjoms konteinerā. Domāju, vai varbūt vienkārši izmest kompostā. Vai norakt mežā. Smiltis parastās lētās no Rimi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

Atb: Cementējošās kaķu smiltis – utilizācija.
« Atbilde #1 : 2021. gada 05. novembris, 16:46:18 »
Uz pašas pakas nav rakstīts? Tās "smiltis" jau dažādas, mož i utilizācija atšķiras.
Es beru miskastes maisā un konteinerā iekšā.

Varbūt kādu čupiņu izlietoto smilšu nokraut ārā kur kaķis staigā? Šiem jau instinkts ir papildināt tur, kur jau bijis - būs iekšā mazāk  :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2021. gada 05. novembris, 17:05:10 »
Uz pašas pakas nav rakstīts? Tās "smiltis" jau dažādas, mož i utilizācija atšķiras.
Es beru miskastes maisā un konteinerā iekšā.

Uz pakas ir "kā sadzīves atkritumus", bet apnika. Baigi daudz un baigi smagi. Lielāku konteineru arī negribas sūtīt, tad baigi aktīvi jāmēslo (jātīra šķūnis utml.), lai piepildītu. Nu i domāju, varbūt vnk. norakt, - kaka izšķīdīs, smiltiņas sajauksies ar zemi. Ja tās čuru pikas tā arī paliks lielos klučos, tad diez kas nav. Ja izšķīst – nu i miers ar viņām.

Varbūt kādu čupiņu izlietoto smilšu nokraut ārā kur kaķis staigā? Šiem jau instinkts ir papildināt tur, kur jau bijis - būs iekšā mazāk  :mrgr:

10 gadu laikā 1x esmu redzējusi, ka kartupeļu laukā iečupoja. Tas arī viss. Bezceris. Šķiet, iet zem pirts, es tur palīst nevaru. :D Būdu, zem kuras laba vieta, nojaucu pavasarī, bet arī nezinu, vai tā bija lietojamā vietiņa. Bet pārējo teritoriju, ieskaitot kaimiņu sētas, ir bezcerīgi apstrādāt.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2021. gada 05. novembris, 17:17:26 »
Tad variants ir viegli pierakt un paskatīties, kas ar šamām pikām notiksies.
Tās, ko es lietoju, izveido drīzāk biezpien- vai pastveidīgu masu, nevis cietu kā cementa gabali.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2021. gada 05. novembris, 17:23:45 »
Baigi cietās nav, saspiest var (pēc nedēļas maisā).
Ai, labi, tāpat līst un tumsa, šodien neiešu neko rakt.

Ja ir vēl kādam pieredze, - welkami!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2021. gada 05. novembris, 17:24:54 »
kad mūsu kaķīts bija dzīvs...  :cry:
Rīgā vnk bēru miskastē, laukos ap kokiem, krūmiem izkaisīju, tomēr mēslojums...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2021. gada 05. novembris, 17:28:30 »
daddy,  :m:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2021. gada 05. novembris, 17:32:07 »
daddy,  :m:

+ peles, jūtot kaķu mīzalus, pabaidīsies kociņiem sakņu kaklus apgrauzt!!  :talking:

« Atbilde #8 : 2021. gada 05. novembris, 17:55:15 »
Man liekas, ka kompostā tikai bio-"smiltis" - tipa, kaut kādas kokskaidu granulas vai ko tamlīdzīgu dabisku var likt. Parastās cementējošās diez vai sadalīsies. Man nav variantu, es Rīgā metu pie sadzīves atkritumiem, t.i., visa, kas nešķirojas un nepārstrādājas.   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2021. gada 05. novembris, 18:12:06 »
Es kaķa tualetei pērku kokskaidu granulas, tās var bērt kompostā vai slīcināt kanalizācijā. Dēls saviem minkāniem pērk no kukurūzas ražotas smiltis, kas sacementējas želejveida masā, un to kanalizācija arī labprāt ņem pretī.
Parastās cementējošās smiltis liktu konteinerā pie nešķirotajiem atkritumiem.

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2021. gada 05. novembris, 18:24:40 »
izraktu grāvīti un bērtu iecerētiem terases pamatiem . Ja jau cementējas :thinking:

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #11 : 2021. gada 05. novembris, 18:29:10 »
Un terasē dzerot kafiju, regulāri uzjundīs kaķa čuru smārds..  :rofl:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2021. gada 05. novembris, 18:48:49 »

+ peles, jūtot kaķu mīzalus, pabaidīsies kociņiem sakņu kaklus apgrauzt!!  :talking:

Nu Tu lej. :D Man kaķis mājās, bet peles šim deguna galā migu taisa. :D Turklāt kaķis medīgs, regulāri kaut ko rij, aste vien nokust vai spalvas pa vējam aizlido. Tu domā, ka tām pelēm, kas mājās nāk, tas interesē :D Dir$ pat pannā. :D

Es sen jau saku, ka man viss ne kā normāliem cilvēkiem, tak neviens netic. :D

___

Kanalizācija vietējā bioloģiskā, tur nekādu kukurūzas želeju nelaidīšu. pietiek jau ar esošajiem mēsliem, - to svītrojam. Turklāt man reāli nopērkamas ir max lētās.

Tur jau tā pārdomu sakne, ka nesacietē riktīgā cementa klucī. Mitrumu uzsūc, īpaši nesmird, bet tie klunči ir pamīksti. Izlāpstot var, bet nav cieti. Nevaru saprast, kas notiks zemē. Uz šitā terase drīzāk sanāks šļūdoņa statusā. :D

Par aromātu kaimiņu runči jau parūpējas. :D Man gan ir ono, bet tas jau netraucē šiem blozderēt apkārt un pie iespējas izkauties. :D

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #13 : 2021. gada 05. novembris, 22:21:44 »
cik tad tur tās smiltis, katru dienu pa mazam klucītim maisiņā un sadzīves atkritumos. Tas taču cements, kāds sakars ar kompostu. Varētu varbūt mēģināt māju uzbūvēt

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2021. gada 05. novembris, 22:47:21 »
Oi, man tev aizvest to "mazo klucīti"? Tas zvērs ir ar Ļoti Labu Apetīti, tie "mazie" klucīši nav mazi, un ir vismaz divi pa dienu, plus kādas trīs vai vairāk "peļķītes" - klucis gandrīz dūres lielumā. Par vienu mazu klucīti tēmas nebūtu. Tur pa nedēļu spainis savācas.

Un cementējošajām smiltīm ar cementu ir ļoti attāls sakars.

Eh, apnika...