Autors Tēma: Kas atkal notiek Ukrainā?  (Lasīts 61282 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: Kas atkal notiek Ukrainā?
« Atbilde #495 : 2022. gada 13. jūnijs, 16:13:36 »
...man nav vecas sievas, bet tu savējo atdotu tādai klopei?

...manējā tik kā ideoloģiskais ierocis derīga, diversijām... zināmos apstākļos ikvienu izbesīs.

Nujā, Tu bik vecāks. man 2 zvaigznītes iedeva un pēc pāris gadiem tā valsts beidzās :D

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #496 : 2022. gada 13. jūnijs, 16:19:37 »

Ja tas bija maskēts jautājums - KO DARĪT, tad manuprāt jāiet piketēt pie DE un FR vēstniecībām, lai palīdz, kamēr ir kam palīdzēt!!

Nē, nedomā, ka es te kā bada dzeguze Ukrainas galu apkūkoju, nē, man arī ļoti gribas, lai viņi un taisnīgums uzvar. Diemžēl realitāte ar katru dienu izskatas sliktāka, lai ko tur kādi proukrainiskie analītiķi arī nerunātu...

Jā, man jau arī sen liekas, ka pie Šoļca un Makrona jāpiketē, pie Pu jau vairs nav vērts. Slikti neizskatās, slikti izskatās tas, kā izturas vecā Eiropa. Bet vēsture šito atcerēsies..

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #497 : 2022. gada 13. jūnijs, 16:24:55 »
...nu, Ukraina nedrīkst zaudēt no ASV skatu punkta...tas nozīmētu, ka ari viņi ir zaudējuši....protams ir nozīmē, kā tiktu skaidrots noslēgts miers ar ukraiņu zemju zaudēšanu...ja ASV varētu izvingrot, ka tas ir labākais un tā ir "uzvara"...tad di@sā darbs un materiāli ...es pagaidām ticu ASV un ceru uz 6.flotes ierašanos Melnajā jūrā un  gaisa kontroles nodrošināšanu virs visas Ukrainas....Maveriks rullē! :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #498 : 2022. gada 13. jūnijs, 16:25:54 »
Jā, man jau arī sen liekas, ka pie Šoļca un Makrona jāpiketē, pie Pu jau vairs nav vērts. Slikti neizskatās, slikti izskatās tas, kā izturas vecā Eiropa. Bet vēsture šito atcerēsies..

mhm... žļembās prošuto ar reinvīnu un atcerēsies...  :banhead: :fryingpan: :evil:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #499 : 2022. gada 13. jūnijs, 16:27:08 »
...nu, Ukraina nedrīkst zaudēt no ASV skatu punkta...tas nozīmētu, ka ari viņi ir zaudējuši....protams ir nozīmē, kā tiktu skaidrots noslēgts miers ar ukraiņu zemju zaudēšanu...ja ASV varētu izvingrot, ka tas ir labākais un tā ir "uzvara"...tad di@sā darbs un materiāli ...es pagaidām ticu ASV un ceru uz 6.flotes ierašanos Melnajā jūrā un  gaisa kontroles nodrošināšanu virs visas Ukrainas....Maveriks rullē! :)

atceries to kā viņi nezaudēja Vjetnamā un Afganistānā... kas viņiem tāda ukraina??

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #500 : 2022. gada 13. jūnijs, 16:30:35 »
Nu tam es galīgi neticu, ka ASV palīdzēs ar savu personīgu ierašanos. Labi būtu, ja tos ieročus tiešām piegādās. Ja nu vienīgi kaut kas neparasts notiek, kaut kāds čē pē.. un tad reāli amerikāņi nāk glābt..
Bet flote tā nebūs, tur bija kaut kāds skaidrojums, kurā neiedziļinājos, kāpēc nevar.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #501 : 2022. gada 13. jūnijs, 16:33:05 »

atceries to kā viņi nezaudēja Vjetnamā un Afganistānā... kas viņiem tāda ukraina??
Vjetnamā un Afganistānā viņi bija iebrucēji...paši amerikāņi jautāja - ko mēs te darām?....bet pirmajā Afganistānā, kad PSRS karoja, tad tak uzvarēja?...šeit tak analoģiski ar Ukrainu

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #502 : 2022. gada 13. jūnijs, 16:40:21 »
Nu tam es galīgi neticu, ka ASV palīdzēs ar savu personīgu ierašanos. Labi būtu, ja tos ieročus tiešām piegādās. Ja nu vienīgi kaut kas neparasts notiek, kaut kāds čē pē.. un tad reāli amerikāņi nāk glābt..
Bet flote tā nebūs, tur bija kaut kāds skaidrojums, kurā neiedziļinājos, kāpēc nevar.
ja amerikāni grib, tad visu var...patreiz Turcija ir slēgusi Bosforu visiem kara kuģiem...krievi arī nevar Baltijas floti nosūtīt uz Krimu....bet ka amerikāņi pateiks turkiem (NATO sabiedrotie), mēs nākam - nu, kas viņus atturēs?   
...vienkārši katram ir skaidrs, ka šis karš, kur no abām pusēm katru dienu krīt 100 vīri, nav tas pats kariņš afgānā, sīrījā utt...katru dienu zaudēt kādus 10 pilotus, labi un dārgi apmācītus, ASV pagaidām neriskē....bet pieļaut Krievijas uzvaru nedrīkst...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #503 : 2022. gada 13. jūnijs, 22:35:06 »
Михайло Подоляк@podolyak_MBeing straightforward – to end the war we need heavy weapons parity:1000 howitzers caliber 155 mm;300 MLRS;500 tanks;2000 armored vehicles;1000 drones.Contact Group of Defense Ministers meeting is held in #Brussels on June 15. We are waiting for a decision.

Mykhailo Mykhailovych Podolyak is a Ukrainian politician, journalist and negotiator, serving as the adviser to the president of Ukraine Volodymyr Zelenskyy. In 2022, he became one of the representatives of Ukraine at Russian-Ukrainian peace negotiations during the 2022 Russian invasion of Ukraine.

Nu paskatīsimies, ko ukraiņiem no tā iedos.
Ja kas, tad ukraiņi nekad nav prasījuši nākt kādas citas NATO valstis vai amerikāņus cīnīties, vienmēr ir prasījuši ieročus. Un paši saviem spēkiem vienmēr ticējuši. A mums te vecie padomju vilki - daddy un Nakats iztaisās par zinošākiem par pašiem ukraiņiem.
:)
A vecā Eiropa nekad nav gribējusi ņemt dalību, labāk izlikties, ka tāda kara nav. (jo viņiem viss tur sakārtots, visi tīkli ar Putinu utt.) Tā viņi darīja Gruzijas gadījumā, arī 2014. gadā un visus šos 8 gadus. Arī amerikāņiem līdz šim maz kas satrauca, bet nu jau vairs nevar gluži neko neredzēt, jo karš pie pašām NATO robbežām.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #504 : 2022. gada 14. jūnijs, 09:25:59 »
Broņ, apskaidrošu Tev lietas, lai Tu nepinies propagandonu tīklos :)

Krievi kara sākumā tiešām mēģināja ar ASV 21. gs taktiku - ar aviāciju un raķetēm iznīdēt ukraiņu pretgaisa aizsardzību (pa lielam izdevās), tad ar ātriem tanku manevriem + gaisa atbalsts aplenkt lielās pilsētas (neizdevās, jo ukraiņi jau bija saņēmuši Javelinus un Stingerus (arī no LV), pa 10 uz katru krievu tanku vai helikopteri) un tad gaidīt, kad valdība bēgs/kritīs (neizdevās, jo Zeļenskis nebēga + ukraiņi nogrieza apgādes ķēdes). Uzvara nedēļas laikā. Tā ASV  karoja Irākā, Lībijā un Sīrijā, viņiem izdevās.

Tātad secinājums 1. -  šī ātrā un dārgā kara taktika strādā pret būtiski vājāku pretinieku. Ukrainā tā izgāzās.

Tad krievi pārgrupējās uz WW1 pozīciju kara taktiku - ar artilēriju +aviāciju (WW2 taktika), no droša attāluma (WW3 taktika) bobmbīt pretinieka pozīcijas, kamēr tur paliek kotlešu masa un tad iet uzbrukumā ar dzīvo spēku. Ja pretinieks vēl spirinās (tb kotlešu masas vietā ir ragū vai gulašs - lai mājsaimniecei saprotamāk) :) - tad atkārto artilēriju, aviāciju... un tā lēnām, bet droši iet uz priekšu neaizmirstot "tīrīšanu" aizmugurē, lai tur paliktu vai nu lojāli "pilsoņi" vai līķi un drupas, kas nav bīstamas.

Secinājums 2. - karo un teritorijas ieņem (vai atbrīvo) cilvēki, nevis tālas darbības ieroči.

Kas tālāk?  Ukraiņiem, lai noturētos kādu laiku, pietiek ar 1/3 - 1/5 no krievu spēka (tas atkarīgs, cik labas pozīcijas)... bet lai uzbruktu un atkarotu kaut ko, vajag to pašu 3x, 5x pat 10x pārspēku.

Kas ir "pārspēks"? gaisā krieviem ir viennozīmīgs pārspēks (daudz vairāk lidmašīnu un raķešu), bruņutehnikas un tanku ziņā arī. Tāpat arī artilērijas ziņā, tie 6 collīgie lielgabali (152/155mm) jau WW1 laikā nebija nekas īpašs (palasi J.Vācieti par Ložmetējkalnu - kad ierunājās 10collīgie no Ķemeriem, tad friči dabūja trūkties). Pie tam lielgabaliem vajag munīciju. Krievam tā ir vēl no WW2 laikiem, hoķ žopoj ješ, ukraiņiem jāpieved pa gaisu, dzelzceļu...

Tas viss garais penteris par to, ka man tā bilde izskatās ļoti, ļoti bēdīga (Secinājums 3). Lai gan tāpat kā visi vēlu un ceru Ukrainai uzvaru!!

No Tevis pieminētā, ko viņi lūdz, viņi dabūs labi, ja 10% ij tad ne visās pozīcijās...           
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 14. jūnijs, 09:49:09 no daddy »

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #505 : 2022. gada 14. jūnijs, 09:39:46 »
Jā, taisnība, tagad pačekoju, ka Eiropā tiešām nav ieroču, to tanku, ko dot, Šolcam nemaz nav, vēl nav saražoti.  Tāpēc Putins tagad mētā Pēteri Pirmo, viņš zina, ka kārtīgu ieroču nav. Kamēr atnāks no Amerikas (pāris mēnešu), viņš ir zirgā.
Eiropieši nekādu karu nav gaidījuši, bet tā kļūda. Kamēr eksistē Krievija, kārtīgam bruņojumam jābūt.

Un to, ko Tu tur raksti, viss zināms, daudzreiz ukraiņi apstāstījuši. Tikai pārspēks 2-3 x un amerikāņu bruņojums nav salīdzināms ar krievu. Tāpat neaizmirsti ka, krievus pļauj, kad viņu melnā sotņa nāk virsū, un nav motivācijas krievu karavīriem.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 14. jūnijs, 09:47:05 no Broņa »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #506 : 2022. gada 14. jūnijs, 09:44:26 »
Es tik tā - naivi - ceru, ka varbūt tomēr piegādā un piegādās vairāk nekā ziņās raksta... Jo nav tak katrai cūkai jāzina, ko, kad, no kurienes, pa kurieni...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #507 : 2022. gada 14. jūnijs, 10:05:48 »
Un to, ko Tu tur raksti, viss zināms, daudzreiz ukraiņi apstāstījuši. Tikai pārspēks 2-3 x un amerikāņu bruņojums nav salīdzināms ar krievu. Tāpat neaizmirsti ka, krievus pļauj, kad viņu melnā sotņa nāk virsū, un nav motivācijas krievu karavīriem.

IR JĀSPĒJ objektīvi salīdzināt amerikāņu bruņojums ar krievu, citādi Tu esi propagandas upuris :) Krievu 152mm haubice (ML-20, 1937. gada modelis, esmu ar tādu šāvis) šauj max 17km, 3-4 šāvieni minūtē. Amerikāņu M777 (2005) ar parastiem šāviņienm šauj max 21km, 2-7 šāvieni minūtē.

Nu un tagad salīdzini objektīvus parametrus - attālumu, šāvienu skaitu, svaru, apkalpi...nu nesanāk pat 2x nevienā parametrā... Jā, ja ir GPS vadāmā munīcija Excalibur, kas bliež 40km un ar 2m, nevis 2% no attāluma precizitāti, tad cita lieta... bet to jau ukraiņiem nedos... un tā par visu :(

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #508 : 2022. gada 14. jūnijs, 10:39:04 »
Daddy, Tu dzīvo maldos, kā jau padomjlaiku vecis - artilērists.  :)  Tu nezini ne jaunākās metodes, ne tehniku, kāda ir amerikāņiem. Viss ir jāskata kompleksi.  :hi:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #509 : 2022. gada 14. jūnijs, 10:43:51 »
Daddy, Tu dzīvo maldos, kā jau padomjlaiku vecis - artilērists.  :)  Tu nezini ne jaunākās metodes, ne tehniku, kāda ir amerikāņiem. Viss ir jāskata kompleksi.  :hi:

Broņ,  :taunt:

Es zinu, tikai to, ka ne jaunākās, ne pusjaunākās metodes un tehniku amerikāņi ukraiņiem NEDOS! Iemesli ir vairāki - 1. tās tehnikas nav tik daudz, 2. tā ir jāsargā no nonākšanas krievu rokās, 3. tā var izrādīties ne tik efektīva kā domāts, kas ierobežos tās pārdošanu/ražošanu --> nu nedos to minēto iemeslu dēļ!! 

Nu tu taču ziņas lasi - HIMARus un MLRSus it kā dos, bet ar kautkādām sūdīgām raķetēm, līdz 40km, nevis jaunajām līdz 80km, lai pasarg Dievs, ukraiņi Krievijā netrāpītu...

SPĒLE, tas viss ir SPĒLE ar cilvēku dzīvībām, ka viņus jupis rāvis...  :evil: :evil: