Autors Tēma: Homo Sovieticus  (Lasīts 588 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies LVSNor

Homo Sovieticus
« : 2021. gada 18. novembris, 00:46:42 »
Noskatījos dokumentālo filmu "Homo Sovieticus", kurā bija neslēpts mājiens ka tā "izdzīvošanas māksla" ar ko dzīvoja cilvēki PSRS laikos, "kļūst par otro dabu". Un pamatā tā ir "pieliekšanās pēc varas norādes". Nu bet mēs nevar sūdzēties, ka, mūsdienu "brīvajā Latvijā"  ar tas kur iztrūktu, komjauniešu kampaņas, pareizā viedokļa skandināšana, kur vajag un kur nē ...  un tas nav tikai postpadomju valstīm raksturīgs.  Jebkurā ir ~ 30% cilvēki, kas ir gatavi atteikties no savas būtības, pret kaut kādu piederības un drošības izjūtu, un tas atdzimst katrā nākamā paaudzē gandrīz vai jebkurā ideoloģijā, proti - Homo soveticus, nav specifiska postpadomju problēma.       
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Aste Risks

Atb: Homo Sovieticus
« Atbilde #1 : 2021. gada 18. novembris, 09:35:34 »
Es teiktu ka pie homo soveticus dabas pieder arī "noteikumus ievēro muļķi" un  zagt darbā  nav nekas slikts

Kā arī esam "mēs" un "viņi", pie varas esošie

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #2 : 2021. gada 19. novembris, 18:05:11 »
Es teiktu ka pie homo soveticus dabas pieder arī "noteikumus ievēro muļķi" un  zagt darbā  nav nekas slikts

Kā arī esam "mēs" un "viņi", pie varas esošie

Apmēram tā. Bet tas ļauj izdzīvot visos laikos. Es protu, šmaukties, melot, aci nenomirkšķinot, iešmaukt par brīvu, izgudrot pasaku, kam visi notic utt, ko šolaiku cilvēki neprot, ja vecāki nav iemācījuši  :rofl:
Ne jau nu ļoti globālās un lielās lietās. bet tas man ir ļoti dzīvē noderējis. Pilnīgi citādāka eks- sovetikus caursišana un domāšana. Sevišķi tas iet cauri ārzemēs, kur neviens pat neiedomājas, ka tā var.
Nelepojos, bet jā, tas piemīt man , un, man liekas, gandrīz visiem to laiku izdzīvojušajiem, jo vajadzēja prast izgrozīties.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #3 : 2021. gada 19. novembris, 18:59:04 »
Nav, nav visiem..
Bet, jā, ārzemēs dzimušie un augušie to sovjetu shēmošanu un krāpšanos nespēj aptvert....