Autors Tēma: Turnberg-style ‘Brave New World’  (Lasīts 2529 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Atb: Turnberg-style ‘Brave New World’
« Atbilde #15 : 2021. gada 07. decembris, 14:59:13 »
Es vispār neko pārdabisku tur neredzu tajos punktos, izņemot tualeti, pārējais normāli.

Karstā vasarā pilsētā iet dušā 6x nedēļā. Normāli?  :rat:
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #16 : 2021. gada 07. decembris, 14:59:59 »
Nu par to mazgāšanos 2x un 3x dienā un matu mazgāšanu katru dienu arī vēl bieži ir jautājums, vai tas pieradums vai tiešām reāli vajadzīgs (ir dienas, kad tiešām vajag un ir cilvēki, kam tiešām vajag). Esam pieraduši dzīvot zemē, kur šie resursi it kā nav baisi jātaupa, ja vien var samaksāt.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #17 : 2021. gada 07. decembris, 15:20:44 »
Bļāviens..,ja es 2x dienā mazgātos..man āda noietu ... :rat:
nu nopietni, nesagaidīsiet  :n+:

p.s labb, arī katru dienu es negrasos mazgāties ...tākā, savu daļu mazgāšanās reižu varu kādam atdod,kuram nu tur akūtāk vajag  :smoker:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #18 : 2021. gada 07. decembris, 15:31:22 »
Vajag ieviest talonus privātus talonus uz CO2 gāzi radošiem pāsakumiem - un ja tev pienākas iet mazgāties 2 reizes, un 500ml noskalojama ūdens tualetē - tu iesi un noskalosi, kaut vai aiz skopuma ;) 
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #19 : 2021. gada 07. decembris, 15:36:58 »
Mazgājos reti  :mrgr: . Bet 2x dienā eju vannā. Noņemu nogurumu. Un katru dienu mazgāju matus.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #20 : 2021. gada 07. decembris, 16:04:11 »
Bet interesanti.

Kā tā maize, ko es neapēdīšu un uzņēmums termiņa beigās iznīcinās (cik zinu, ir, kas pat bomžiem neatdod), palīdz badacietējiem Āfrikā?
Un kā tas ūdens spainis, ko es ieleju kanalizācijā Latvijā un, sekojoši, Baltijas jūrā, un saņemu nokrišņu veidā uz savas galvas atpakaļ, palīdz sausumam Āfrikā? No planētas taču neizgaro tieši virs Latvijas, samazinot ūdens daudzumu uz Zemes?

Kamēr "varenie" turpinās smuki runāt, ēdot lakstīgalu mēlītes un sēžot pie sava baseina (cik tur ūdens!) smalku zīmolu mēbelēs smalku zīmolu drāniņās. Mainīt kleitas uz katru pasākumu, jo divreiz vienā kleitā iet neklājas (Keita un dažas citas ar atkārtotu uzvilkšanu ir kā brīnums)... Lidot ar privātajām lidmašīnām un dzīvot milzu mājās... Tāds baseins cik nēģerus varētu paglābt no slāpēm! Bet tur laiski plunčājas pāris ļautiņu.

No vienas puses, ja tu esi sapelnījis tās lakstīgalu mēlītes, tad, manis pēc, ēd un kaifo [ja sirdsapziņa nemoka par bezjēdzīgu resursu tērēšanu, iegūstot smalkas lietas]. Bet liec mierā manu cūkas kotleti, dušu un vajadzību savu sūdu noskalot tad, kad viņš ir uzradies. Galu galā - sausās atejas arī jau ir aizliegtas.

Īstenībā tas aizvien vairāk sakrīt ar sazvērestības teorijām par zelta miljardu un 7 miljardu plebeju iegrožošanu [sākumā] un likvidēšanu [pēc tam].

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #21 : 2021. gada 07. decembris, 18:09:27 »
Amālij.. vot tagad stāsti.. kā tas ir(lai gan, varu jau iedomaties, bet tas netraucēs pajautāt)...
2x dienā eju vannā, bet mazgājos reti... un katru dienu mazgāju matus. :confused: KKas man tavā paradumu grafikā sajuaca smadzenes  :scratch:
.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #22 : 2021. gada 07. decembris, 18:29:58 »
Es arī mēdzu ielīst vannā vnk pagulēt :)
Matus gan mazgāju ekstra reti, bet Amālija gan jau, ka dušā.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #23 : 2021. gada 07. decembris, 19:03:30 »
Stāstu. Obligāti no rīta mazgāju matus. Tāpēc, ka naktī tie saliekas ne tā. Un tāpēc, ka nejūtos labi, ja mati nemazgāti. Tas vienkārši labsajūtai.

Katru dienu eju vannā. Rītā, vakarā. Vai tad, kad nogurusi. Bet eju dīvaini. Es tukšā vannā laižu ūdeni. Un sēžu. Dažreiz panirstu zem ūdens. Bieži lasu. Kad vanna pilna, faktiski kāpju ārā. Ūdens diezgan karsts. Bet tā ir tikai atpūta vannā. Bez mačalkas un ziepēm.
Nezinu, es gūstu spēkus no šīs procedūras. Bet riebjas kāpt pilnā vannā. Pat neatceros, kad tā darīju.

Atslēdzies reno

« Atbilde #24 : 2021. gada 07. decembris, 19:21:11 »
Mazgājos reti  :mrgr: . Bet 2x dienā eju vannā. Noņemu nogurumu. Un katru dienu mazgāju matus.
ārprātīga izšķērdība!! Grēta tevi vnk nogalinātu. Vannā iztērē 10x vairāk ūdeni, nekā pat visai normālā dušā :fp: :sarcasm: :fp:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #25 : 2021. gada 07. decembris, 19:38:22 »
U každova svai ņedostatki.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #26 : 2021. gada 07. decembris, 20:22:59 »
Neatceros, kad pēdējo reizi gulēju vannā, kaut vanna ir. Dušā gan katru vakaru. Cieti! :mrgr:
Kaimiņi gan iet vannā rītā un vakarā, to es pēc skaņas dzirdu :?: Labi, ka ne katru dienu. :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #27 : 2021. gada 07. decembris, 20:25:09 »
Ja Amālija dzīvotu kaut kādā Sahāras miestiņā, kur viena vanna ir visa ciema dienas ūdens deva, un tur sēdētu vannā, atstājot ļautiņus sausā, tad tas būtu draņķīgs paradums. Latvijā, kur ūdens NAV deficīts, par to satraukties ir, maigi sakot, dīvaini. Grib un skalojas, katram savi relaksēšanās paradumi. Grēta ar saviem [bildēs redzētajiem] plastmasas pārtikas iepakojumiem un privāto lidmašīnu komplektā ar ekoparazītu varzu lai stāv pie ratiem.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #28 : 2021. gada 07. decembris, 20:43:00 »
Skaidrs, ja par šo baudu būtu jāatdod alga, nelīstu vannā. Līdz 13 gadiem man bija auksts ūdens un publiskā pirts.

Atslēdzies reno

« Atbilde #29 : 2021. gada 07. decembris, 20:45:48 »
pie mums vanna vs duša ir tikai finansiāls jautājums