Autors Tēma: Ne tikai Merkeli un Hāgenu kaut kas saista ar Hidenzē  (Lasīts 8221 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies sanda

Ne tikai Merkeli un Hāgenu kaut kas saista ar Hidenzē
« : 2021. gada 05. decembris, 04:15:23 »
Manā vārda dienā pavasarī pēc sūdzēšanās cik esmu piekususi pēc brendija pie galdiņa botāniskajā dārzā,  iekšējs dzinējspēks vēl, tik nogurušu, aiztrieca uz Nordeķu parka dīķi.
Tur kāda kaija kā savējā barojās kopā ar pīlēm, man pirmo reizi izdevās pēc foto iegūt nolasāmu  lielā ķīra gredzenu Hiddensee IA 189304
Pirms nedēļas kaija bijusi Greifsvaldē, taisnā līnijā 742 km. Ne jau pa taisni tā lidoja, lielie ķīri, kā sapratu, lido gar jūras piekrasti, pa Latviju vien sanāk daudz.
Ornitologs Ruslans Matrozis izteicās ''Ļoti labs piemērs pavasara migrācijas gaitai, parasti šādas īsas kontroles ar lielu attālumu ir retums''
Projekta koordinators  atzinīgi izteicās par manis lietoto vārdu Flirtbeobachtung, tas esot jāievieš vācu valodā, esot ļoti trāpīgs, Nepretendēju uz pirmās lietotājas godu,  uzgāju to flirtēšanas ekspertu čatā, gan vienā vietā, bet esmu vismaz viena no pirmajām, kas to lietojusi kā ornitoloģisku terminuRofl

Ņo https://jauns.lv/raksts/arzemes/475134-merkeles-eras-beigas-atvadas-ar-jaunibas-dziesmu-un-emocionalu-runu
''Dziesma...kritiska pret drūmo komunistisko režīmu, vēsta ...Hāgena dusmojas uz savu draugu par to, ka viņš viņu brīvdienās Hidenzē salā uzņēmis melnbaltas fotogrāfijas...dziesmas vārdos... dusmīgi pauž,... ka “neviens neticēšot, cik šeit bija skaisti.”
Šo dziesmu Merkele izvēlējusies, jo tā esot bijusi spilgta daļa viņas jaunības''
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 05. decembris, 04:32:23 no sanda »

Atslēdzies sanda

Atb: Ne tikai Merkeli un Hāgenu kaut kas saista ar Hidenzē
« Atbilde #1 : 2021. gada 10. decembris, 03:51:52 »
Precizēju - kaija gredzenota Greifsvaldē pirms 2 gadiem, turpat ziemojusi arī pag.ziemu. Nedēļu pirms to ieraudzīju pie dzimtenes dīķa tā novērota ziemošanas vietā.
Greifsvaldē ir Rīgas iela un 1456.gadā dibināta universitāte, kurā var studēt arī baltistiku.
Gaumīga izvēleRofl

Hidenzē ir gredzenošanas centrs. Sarakstē ar centra koordinatoru paskaidroju, ka Nordeķu parkā neatrodas ligzdošanas kolonija, bet "Flirtbeobachtung" - flirta novērojums gan ir bijis.
Ja salīdzina lielo ķīru manis novēroto riesta uzvedību ar baložu, rubeņu, pāvu izrādīšanos, dzērvju dejām vai meža pīļu tēviņu nereto, dažreiz cilvēkam šokējošo brutalitāti, tad termins varētu būt atbilstošs, brīnos kāpēc tāds vārds neesot vācu valodā, laikam jālieto divi vārdi, tāpat kā latviski, bet vāciski manām ausīm tik dabiski viens vārds.
Pievienoju bildes par savu ķīra novēroto riesta izpausmi.
Būtiska izpausme gan trūkst - mātītes treļļi, kad viņa lūdz barību, to pamanīju  pašu pirmo, tēviņš gribēja, lai lūdzasRofl
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 10. novembris, 12:41:58 no Spārka »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2021. gada 10. decembris, 05:01:56 »
Ideālas bildes!

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #3 : 2021. gada 10. decembris, 06:20:56 »
Mātīte ir lielā?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #4 : 2021. gada 10. decembris, 13:25:38 »
Kaiju laulības dzīves ainiņas.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #5 : 2021. gada 10. decembris, 14:45:25 »
Mātīte ir lielā?
Lielais ir tēviņš, kurš parāda, ka viņam ir barība, bet uzreiz nedod, mātīte tad vīterojošā balsī lūdz barību, tēviņš ķircina mātīti, bet vienaldzīga viņam tā nav - kad mātīte iet prom, šis seko, mātīte arī nav vienaldzīga - prom nelidoSmiley

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #6 : 2021. gada 10. decembris, 16:41:38 »
Kaiju flirts?

Atslēdzies sanda

« Atbilde #7 : 2021. gada 10. decembris, 23:01:51 »
Man par maz lielā ķīra riesta novērojumu, lai spriestu par sugu kopumā, bet šī pāra uzvedību uztvēru kā flirtu.
Baložu tēviņu uzvedība man nešķiet flirts, sava daiļuma nemaskēta izrādīšana vai kārdināšana gan.

Neesmu flirtēšanas eksperteRofl Speciālistiem būtu kompetentāks viedoklisSmile

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2021. gada 10. decembris, 23:51:31 »
Balodis piepūties gorās apkārt un dūdo; pāvs mīcās apkārt, izplesto "astes" vēdeklī čabinādams, turklāt mēdz izvēlēties galīgi nepiemērotu, mīlas objektu, kādu pīli vai vistu, kurai par tādu kavalieri galīgi po  :mrgr: . Pīļtēviņš, rupeklīs, vienkārši rāpjas mugurā, pakausī ieknābies, un šķiet, ka noslīcinās to nabaga pīli.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #9 : 2021. gada 10. decembris, 23:56:00 »
Manis dēļ gredzenotā lielā ķīra  biogrāfijā ieraksts "zaga pīļu barību Nordeķu parkā" Faint Rofl
Projekta koordinators putnu pilnībā attaisnoja - bija izsalkusi pēc ātrās pārvietošanās uz RīguSmile
Neliela izmēra putnam, kas par lielo saukts tikai tāpēc ka ir mazie ķīri, tiešām liels attālums, grūti aprēķināt nolidoto precīzi - piekraste līkumaina.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 11. decembris, 00:04:03 no sanda »

Atslēdzies sanda

« Atbilde #10 : 2022. gada 21. februāris, 16:18:16 »
Hidenzē drīkst braukt tikai ar velosipēdu vai iet kājām, automašīnas aizliegtas - tas man šķita iedvesmojoši.

Greifsvaldē, no kurienes atlidoja kaija, kuru pārtvēru Nordeķu dīķī, beidzas naftas vads Nord Stream 2 - tas jau saistoši ES un Krievijai.

Mēs ar kaiju tur neesam iesaistītasnē
Rofl

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2022. gada 21. februāris, 18:39:28 »
Hidenzē drīkst braukt tikai ar velosipēdu vai iet kājām, automašīnas aizliegtas - tas man šķita iedvesmojoši.

Greifsvaldē, no kurienes atlidoja kaija, kuru pārtvēru Nordeķu dīķī, beidzas naftas vads Nord Stream 2 - tas jau saistoši ES un Krievijai.

Mēs ar kaiju tur neesam iesaistītasnē
Rofl

ar mani atkal runā kaijas...

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #12 : 2022. gada 21. februāris, 19:52:40 »
Gandrīz vai iemesls sākt cienīt Merkeli - Ņina Hāgena.
(manu jaunības dienu favorīte)

1992. Merkele un Ņina
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 21. februāris, 20:08:33 no Krimsons »