Autors Tēma: Kriptoaktīvi, tas ir (gandrĪz) vienkārši  (Lasīts 13734 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: Kriptoaktīvi, tas ir (gandrĪz) vienkārši
« Atbilde #15 : 2021. gada 08. decembris, 16:14:18 »
klau, daddy, bet Tev tā vairāk ir spēle? ..sajuti adrenalīnu no riska?....jo daži tūkstoši plusā tak Tavu dzīvi kardināli nemainīs?...jeb gribi sagādāt tehniku, lai uztaisītu kriptovalūtas rakšanu?

Nu kaut kā tā jā, pēdējo eiro (varbūt vēl aizņemtu) uz spēles noteikti neliktu, tikai TIK CIK varu atļauties pazaudēt. :) Man patīk samērīgs, apzināts risks.
Es Bankā Baltija 2x naudu ieguldīju un 2x dabūju, abas reizes ar solītajiem % (vienreiz 45% otrreiz 40%) pavairoju savu naudiņu, ka varēju mašīnu nopirkt ... bet bija ļaudis, kas pazaudēja visu, t.sk. mans tēvs.

"rakšana" nav priekš manis, man patīk ar baltiem cimdiem :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #16 : 2021. gada 08. decembris, 16:24:57 »
klau, daddy, bet Tev tā vairāk ir spēle? ..sajuti adrenalīnu no riska?....jo daži tūkstoši plusā tak Tavu dzīvi kardināli nemainīs?...jeb gribi sagādāt tehniku, lai uztaisītu kriptovalūtas rakšanu?

Kāpēc lai, sākot ar mazumiņu kā spēli izklaidei un interesei, arvien vairāk iebraucot tēmā, pamazām neizvērstu to plašāk? Varbūt arī līdz finansiāli jūtamiem apmēriem, kas zina?

Man arī savulaik ne sapņos nerādījās, ka viena mana nodarbe, kas sākotnēji bija kā neliels hobijs, pēc dažiem gadiem kļūs par galveno iztikas avotu uz vairākiem gadiem, kad dižķibeles laikā maizes darbu pazaudēju. Visādi gadās. Jo vairāk cilvēkam savstarpēji neatkarīgu ienākumu avotu, lai cik sīku, jo labāk.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #17 : 2021. gada 08. decembris, 16:56:26 »
Kāpēc lai, sākot ar mazumiņu kā spēli izklaidei un interesei, arvien vairāk iebraucot tēmā, pamazām neizvērstu to plašāk? Varbūt arī līdz finansiāli jūtamiem apmēriem, kas zina?

Man arī savulaik ne sapņos nerādījās, ka viena mana nodarbe, kas sākotnēji bija kā neliels hobijs, pēc dažiem gadiem kļūs par galveno iztikas avotu uz vairākiem gadiem, kad dižķibeles laikā maizes darbu pazaudēju. Visādi gadās. Jo vairāk cilvēkam savstarpēji neatkarīgu ienākumu avotu, lai cik sīku, jo labāk.

Taisnība. šobrīd ir interesanti un gribas izprast to tirgu, būtībā tas ir tāds pats, tikai ātrs akciju tirgus...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #18 : 2021. gada 08. decembris, 17:24:55 »
Salasījos visādas gudrības Investopedia par buļlu tirgu (cenas aug) un lāču tirgu (cenas krīt) un stratēģijām tajos, t.i. pie augošām cenām vajag investēt, bet pie krītošām vai nu fiksi pārdot, vai izlikties par beigtu ticot, ka cenas reiz celsies :)

Sapratu jēdzienus Gold Cross un Death Cross, t.i., kad īstermiņa Moving average krustojas ar ilgāka termiņa Moving average. Pie GC esot jāpērk, pie DC, jāpārdod! Pamēģināju - STRĀDĀ, tikai baigi vēlu...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #19 : 2021. gada 08. decembris, 17:29:33 »
Tad atradu tehnisko indikatoru Know Sure Thing, kurš ķip parāda tendenci... ja pirkšanas pārdošanas līknes krustojas zem 0, tad jāpērk, ja virs, tad jāpārdod...

Pamēģināju - arī strādā, bet pie strauja tirgus grūti paspēt...un reizēm tās līnijas neskaidras...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #20 : 2021. gada 08. decembris, 17:34:30 »
Tad atradu tehnisko indikatoru Relative Strenght Index, kurš parāda vai akcijas/coini ir pārvērtēti vai nenovērtēti...

Visi tie trīs grafiki kopā dod diezgan skaidrus un galvenais, savlaicīgus signālus pirkt vai pārdot...
Bet ak vai, tagad esmu TIK gudrs  :talking:  (vai tirgus pēc 04.12. kritiena kļuvis piesardzīgs), ka grūti kaut ko foršu nopirkt, kur nu vēl pārdot.  :ou:
Tāpēc tagad esmu pasīvs. Tīrā matemātika un varbūtības teorija - praktiskā :)

Turpinājums sekos... :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #21 : 2021. gada 09. decembris, 10:16:43 »

Sacīts darīts:
- papētīju kā't šos pērk pārdod? izrādās - vajag piereģistrēties kādā tirdzniecības platformā, es izvēlējos Binance.com (interfeiss iepatikās) :) nu tur e pasts, telefons, adrese (jāapstiprina ar kādu rēķlina kopiju), personas dok kopija jāsūta, video kameras priekšā jāpagrozās... pēc laiciņa, yess, apstiprināts!

kas šos uzrauga?...kur garantijas, ka nav krāpnieki, kuri kolekcionē un pārdod datus?...tak visu viņiem iedevi - gan pasi, gan adresi u.c....kāds fuktuks šos uzpasē?...nu, pārbauda, vai tur neatrodas par krāpniecību aizdomīgas personas?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #22 : 2021. gada 09. decembris, 10:19:28 »
Bērnībā man bija grāmata, pareizāk sakot, grāmatu sērija par elektroniku - "Radio, tas ir vienkārši", "TV, tas ir vienkārši" un "Krāsu TV, tas ir gandrīz vienkārši"... Šie grāmatu nosaukumi mani iedrošināja...

Kuram gan bērnībā nebija šo grāmatu. Bet atšķirībā no Tevis, tās mani iedzina šausmās, jo es tās pašķirstīju un galīgi neko nesapratu. Varbūt tā man radās bērnības trauma, jo ar elektroniku tās uzbūves un darbības principu ziņā esmu uz jūs līdz šim brīdim.

« Atbilde #23 : 2021. gada 09. decembris, 10:41:13 »
A var par to rakšanu tuvāk un uz pirkstiem paskaidrot? Tīri teorētiski, jo šitādas lietas nav mana stiprā puse, neko pirkt un tirgot netaisos. Es vienkārši jau gūglē lasīju, bet tā arī neko nesapratu par to rakšanu. 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #24 : 2021. gada 09. decembris, 10:51:16 »
kas šos uzrauga?...kur garantijas, ka nav krāpnieki, kuri kolekcionē un pārdod datus?...tak visu viņiem iedevi - gan pasi, gan adresi u.c....kāds fuktuks šos uzpasē?...nu, pārbauda, vai tur neatrodas par krāpniecību aizdomīgas personas?

Kā teica O.Benders - jūs neapkrāps, jūs neesat baznīcā :)
par personas datiem viņi piesauca GDPR... nu katra pārbaude maksā, tāpēc bankas panem komisiju 0.30 eur par darījumu...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #25 : 2021. gada 09. decembris, 10:56:47 »
A var par to rakšanu tuvāk un uz pirkstiem paskaidrot? Tīri teorētiski, jo šitādas lietas nav mana stiprā puse, neko pirkt un tirgot netaisos. Es vienkārši jau gūglē lasīju, bet tā arī neko nesapratu par to rakšanu.

palasi šeit https://www.investopedia.com/tech/how-does-bitcoin-mining-work/ (labi tulkojas latviski)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #26 : 2021. gada 09. decembris, 12:20:48 »

Kā teica O.Benders - jūs neapkrāps, jūs neesat baznīcā :)
par personas datiem viņi piesauca GDPR... nu katra pārbaude maksā, tāpēc bankas panem komisiju 0.30 eur par darījumu...
...pag, es nesapratu... tu domā, ka par 0.30 eur banka pārbauda, vai tie Binance.com nav krāpnieki?

Atslēdzies Milka

« Atbilde #27 : 2021. gada 09. decembris, 12:24:37 »
Nu kāds jau noteikti nopelnīs uz visu šito, tikai tam ir vajadzīgs melnais tūkstotis duraku ar lieku naudu, kuri paredzēti peļņas gūšanai.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #28 : 2021. gada 09. decembris, 12:28:52 »
...pag, es nesapratu... tu domā, ka par 0.30 eur banka pārbauda, vai tie Binance.com nav krāpnieki?

nu nē tak! Citadele paņem 0.30 eur par tranzakciju, jo Fuktuks šo pārbauda, ka viss čikeniekā...  Binance & kriptoaktīvi bauda sabiedrības uzticību, jo ja viņi būtu metēji, neviens pie viņiem neietu... 20M tranzakciju minūtē vieš uzticību, ne??  Tādā ziņā Nasdaq (Baltijas vērtspapīru birža)  ir pilnīgs "atstojs",  jo lai tirgotos ar LV vērtspapīriem vajag vērtspapīru kontu bankā + tirdzniecība notiek caur brokeri... vēl pasta baložus būtu iesaistījuši...  :f-palm: :f-palm: :f-palm:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #29 : 2021. gada 09. decembris, 12:30:13 »
Nu kāds jau noteikti nopelnīs uz visu šito, tikai tam ir vajadzīgs melnais tūkstotis duraku ar lieku naudu, kuri paredzēti peļņas gūšanai.

loģiski.
 man nav jābūt absolūtam skriešanas čempionam (visu naudu nopelnīt nevar!), tikai jāmāk skriet ātrāk, nekā 50% dalībnieku! :)